
Kanser taramaları ve Erken Teşhis tedavileri ile ilgil Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Halk sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz yaptığı açıklamada
Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak kanserden korunmaları ve kendilerine uygun taramaları yaptırmaları için; İlçe Sağlık Müdürlüklerimize bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerimize (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezlerimize (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerimize bekliyoruz. Merkezlerimizde ülkemizde yürütülen Ulusal Kanser Tarama programları kapsamındaki Meme Kanseri (40-69 yaş arası kadınlarımız), Rahim Ağzı Kanseri (30-65 yaş arası kadınlarımız) ve Kalın Bağırsak Kanseri Taramaları (50-70 arası kadın ve erkeklerimiz) yapılmaktadır.

Bu çalışmalar çerçevesinde il genelinde kamu / özel tüm sağlık tesislerimizde 2022 yılında 40 – 69 yaş arası 14.494 kadınımıza meme kanseri taraması; 30 – 65 yaş arası 23.908 kadınımıza serviks kanseri taraması; 50 – 70 yaş arası 14.364 vatandaşımıza ise kolorektal kanser taraması olmak üzere toplam 52.576 vatandaşımızın kanser taramalarını tamamladık.
İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı tesislerde yapılan kanser taramaları sonucunda, 781 kişinin sonuçları kanser şüphesi taşıdığı için ileri tetkik ve tedavi amacıyla bir üst basamak sağlık kuruluşlarımıza yönlendirilmiştir.

“Kanserden Korkma Geç kalmaktan kork”
Halk sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz; Kanser farkındalık çalışmalarımız sadece taramalarla sınırlı kalmamış, halka yönelik yapılan bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde vatandaşlarımıza kanser ve kanser taramaları hakkında bilgi verilmiş, Mobil Kanser Tarama araçlarımızla merkeze uzak noktalarda bulunan vatandaşlarımıza taramalar yerinde yapılmıştır.
Özellikle il ve ilçe merkezine uzak yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın kanser tarama hizmetlerinden mahrum kalmamaları için planlanan Mobil Kanser Tarama çalışmasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın bir telefonla Aile Hekimlerimize, İlçe Sağlık Müdürlerimize ve İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimlerimize ulaşarak, evlerine en yakın yerde taramalarını yaptırabilirler. Sağlık tesislerimizde 2023 yılında da 2022 yılından daha fazla vatandaşlarımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz.
.jpeg)
Şanlıurfalı vatandaşları kanser taramalarına bekliyoruz.30 yaş üstü bayanlarımızı Serviks kanseri açısından. 40 yaş üstü tüm bayanlarımızı meme kanseri açısından ve 50 yaş üstü hem bayan hem erkeklerimizi kolon kanseri dediğimiz bağırsak kanseri taramaları amacıyla hem il merkezinde hem de ilçelerimizde bulunan kanser tarama merkezlerimize bekliyoruz.
Kanserden korkma geç kalmaktan kork. Erken teşhis hayat kurtarır diyoruz ve 2023 yılında maksimum sayıdaki vatandaşımızı ücretsiz olarak bunu özellikle söylemek istiyorum ücretsiz olarak tüm sağlık tesislerimizde bekliyoruz ve kanser taramalarını gerçekleştirmelerini istiyoruz dedi.”
.jpeg)
ŞANLIURFA KETEM ADRESLERİ:
1. Haliliye Bamyasuyu Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM: Şair Nabi Mah.192.Sok. NO: 52
Tlf: 0(414) 3188221- 0(414) 3187535
2. Haliliye Bağlarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi ( Eski Doğumevi) KETEM: Tlf: 0 (414) 318 1986
3. Eyyübiye Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Gümüşkuşak Mah. Harrankapı Cad.No:10 Kat:2 Tlf: 0 (414) 3188231
4. Eyyübiye KETEM : Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın -Doğum Poliklinikleri Kat: 1 Tlf:0 (414) 3171122
5. Karaköprü KETEM : Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hast. Kat: 1 Tlf: 0 (414) 3186161
6. Karaköprü KETEM: Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Zemin Kat Tlf: 0 (414) 3187729 - 0 (414) 3187731
7. Akçakale Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Cad. İş Bankası karşısı İlçe Sağlık Müdürlüğü Kat:2 Tlf: 0 (414) 3187517
8. Siverek KETEM : Güney Mah.15.sk. No:31 Siverek İlçe Sağlık Müdürlüğü Tlf: 0(414) 3187594
9. Viranşehir KETEM: Yenişehir Mah. Ceylanpınar Cad.No:3 63700 Viranşehir Devlet Hastanesi Zemin Kat Tlf: 0(414) 5111595
10. Viranşehir Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM: Hürriyet Mah. 267.Sok. No:7 Viranşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Kat:2 Tlf: 0(414)3187486
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

