
Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise 40 yıldır evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların mağduriyetini gündeme taşıdı.
Hayati Harrani, Eyyüp Nebi ve Asya Mahalle sakinlerini ziyaret ederek kamuoyuna seslenen Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfa'da yıllarca tapu mağduru olan kardeşlerimizin feryatlarını sizlere ulaştıracağız" diyerek yıllardır devam eden ve on binlerce kişinin mağduriyetine dikkat çekti.
Söz Veren Çok Ama Yerine Getiren Yok
Eyyüp Nebi Mahalle sakinleri; Biz tapularımızı istiyoruz. Biz mağdur olmuşuz. Ne bir camimiz var, ne bir okulumuz var, ne bir spor salonumuz var, ne de bir parkımız var. Başkanım bu işe el atın. Ahmet Bahçıvan buraya geldi. Söz verdi. Ondan sonra Fakıbaba geldi. O da söz verdi. Sonra Mehmet Ekinci geldi. O da böyle arkasına baktı ve dedi ki hemen tapularınız geliyor. Biz zannettik ki tapular yürüyerek geliyor... Mehmet Kuş geldi ve söz verdi. O da gitti ve gelmedi. Sonra Zeynel Abidin başkanı çarşıda gördüm, dedim başkanım bizim tapularımız yok. Telefon numaramı aldı, dönerim dedi ve sonra o da dönmedi, diyerek serzenişlerini dile getirdiler.
_2.jpeg)
Seçim Bittikten Sonra Yüzümüze Bakan Yok
Hayati Harrani Mahalle sakinleri; Dedelerimiz 40 yıl önce buraları almış ama bizim halen tapu sorunumuz var. Gelen bütün belediye başkanları, biz çareyiz dediler ama seçim bittikten sonra yüzümüze dahi bakan olmadı.
Asya Mahallesi sakinleri ise; İmar barışını yaptıktan sonra, yapı kayıt belgelerimizi aldık. Fakat tapumuzu vermediler. Şimdi ise ısrarla kentsel dönüşüm istemelerinin amacı burada vurgun olduğu için bunlar peşini bırakmak istemiyorlar, diyerek tapularının bir an önce kendilerine teslim edilmesini istediler.
Buradan Ev Alabilmek İçin İnsanlar Ömürlerini Tükettiler
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "Buradaki bir abimiz diyor ki; çoluk çocuk hep beraber pamuk tarlasında çalışmaya gidiyorduk. Akşam pilav yapardık, ertesi gün tekrar yemek için tarlaya götürürdük o pilavı. Akşama kadar o pilavla idare ederdik. O halde parayı kazanıp gelip buradan ev aldık, dedi.
Özaslan, insanlar ömürlerini tükettiler ve neredeyse 40 yıl oldu. Hala tapu bekliyorlar, dedi.
.jpeg)
Tapu Mağduru On Binlerce İnsan Var
Özaslan "Hayati Harrani, Eyyüp Nebi, Asya Mahallesi ve Şanlıurfa'nın başka yerlerinde tapu mağduru olan on binlerce insan var. Asya Mahallesi'ndeki insanlar imar barışına başvurmuşlar ve ellerinde belgeleri var. Paralarını yatırmışlar. Ama verilen sözler yerine gelmemiş. Hala tapuları kendilerine teslim edilmemiş. Şimdi ise kentsel dönüşümden bahsediliyor. Halk haklı olarak diyor ki; bu kentsel dönüşümden bir rant kokusu alıyoruz. Amaç kentsel dönüşüm ise projeyi bize versinler, biz onların istediği şekilde yapalım, diyorlar. Bu da onların en doğal hakkıdır. Dedeleri zamanında bu sorunu yaşadılar, 40 yıldır tapu bekliyorlar. Çocukları aynı sorunu yaşıyor ve hala tapuyu bekliyorlar. Bari yarın, bu torunlar aynı sorunu yaşamasınlar" dedi.

Özaslan son olarak "lütfen bu halkı hiçbir siyasi ranta ve hiçbir maddi ranta kurban etmeyelim" diyerek vicdanlara seslendi ve yetkilileri göreve davet etti.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KAR YAĞIŞINDA VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMI
HARRAN’DA KAYIP VATANDAŞI ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR 
HALİLİYE’DE KAR MESAİSİ: BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJI
VIRANŞEHIR–DIYARBAKıR KARAYOLU TRAFIĞE KAPATILDI
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün Ücretsiz
ŞANLIURFA’DA FECİ KAZA: BABA VE 3 ÇOCUĞUNUN CANSIZ BEDENİ SUDAN ÇIKARILDI 
YALOVA’DA HAİN DEAŞ SALDIRISINDA 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU
VALİ ŞILDAK VATANDAŞLARI UYARDI 
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDU
