
Etkinlikte konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şehit haberleri nedeniyle ramazanı buruk geçirdiklerini söyledi. İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olan Eyyübiye ilçesinde, Eyyübiye Belediyesi tarafından ramazan ayının maneviyatına uygun etkinliler düzenleniyor. Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerin ilki Şanlıurfa Müzesi önünde gerçekleştirildi. Ramazan etkinlikleri kapsamında Müze önünde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İbrahim Onat ilahi ekibi sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ayrıca çocuklar için mini tiyatral gösteri ve çeşitli oyunlar sergilendi. Etkinliğe katılan misafirlere ikramlarında yapıldığı programda konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şehit haberleri nedeniyle ramazan ayına buruk girdiklerini belirtti.
Ramazan ayının maneviyatına uygun programlar düzenlediklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasında şunları söyledi, Ramazan programımıza hepiniz hoş geldiniz. Şeref verdiniz diyorum. 11 Ay'ın Sultanı Ramazana yine kavuştuk ve 11 Ay boyunca belki tam manası ile kulluk görevini yerine getirmediğimiz anlar olabilir. Ramazan ayı Ülkemizde ve tüm Müslüman Ülkelerde evet gündüz oruç arkasından ibadetlerimiz teravihimiz ve teravih sonrasında da ramazan etkinliklerinin düzenlediği programlar vardır bu ramazan ayı içerisinde.
Dün acı bir haber aldık, biliyorsunuz önce 3 askerimiz şehit olmuştu ve ondan sonra uçak kazasında 13 askerimiz daha şehit oldu. Dolayısı ile hakikaten çok üzücü bir durum ile karşı karşıya kaldık ve belki de bugünkü bu program biraz sönük geçecek. Bizler bu vatanda yaşarken bedeller ödüyoruz, bu bedellerde tabi ki içimizi de acıtıyor. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya, bulunduğumuz bölge zor bir bölge ve bu bulunduğumuz bölgede bizim dışımızda cereyan eden olaylar vardır. Bizi bölmeye çalışan bizi bir birimize düşürmeye çalışan gruplar ve ülkeler vardır ve bunlar zaman zaman maalesef amaçlarına ulaşıyorlar. Ama bizler de inanıyoruz ki bir olduğumuz müddetçe iri olduğumuz müddetçe birbirimize sahip çıktığımız müddetçe bizi besleyen kaynaklardan doğru şekilde beslendiğimiz müddetçe onlar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Ortadoğu coğrafyası yanıyor, Ortadoğu coğrafyası kan ağlıyor. Ramazan ayındayız, mübarek gündeyiz, dünyanın neresine bakarsanız bakın Müslümanların olduğu yerlerde maalesef keder vardır, üzüntü vardır, kargaşa vardır ve maalesef ölüm vardır. Demek ki bu dünyada yaşamanın bir bedeli vardır. Demek ki Müslüman olmanın tabii bir bedeli vardır. Bu mübarek günlerde ibadetimizi yapacağız, dualarımızı yapacağız, dünkü şehitlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimiz ve daha önceki şehitlerimizi rahmet ile anacağız ve şehitlik mertebesinin kutsal bir mertebe olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısı ile Ayette ne diyor; onlara ölü demeyin onlar Allah katında diridirler. Onlar diridir onların mekânları cennettir ve inşallah buradaki herkeste şefaatçi olacaklardır. Bu düşünceler ile ben Ramazan ayını tekrar tebrik ediyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu razaman ayı boyunca belediye olarak ta gerek Balıklıgöl Devlet Hastanesi gerek Eyyübiye Hastanemizde hasta yakınlarına yönelik iftar çadırlarımız mevcuttur .Maddi durumu müsait olmayan ailelere de 10 bin adet gıda paketimiz var ve aş evine de ayrıca biliyorsunuz her yıl yaptıklarımız gibi gıda paketi yardımlarımız var ve gerek Şehit Aileleri gerekse yetimler ile ilgili programlarımız mevcuttur. Bunları bir bir icra ediyoruz. Eyyübiye maneviyatın yüksek olduğu bir yer, Eyyübiye inanç merkezleri noktasında marka olan bir yer ve tabiki Eyyübiye'de o mistik havayı görürüz, ramazan ayında biraz daha fazla görüyoruz.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

