
TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri hafta sonu müzelere ve Hamarat Eller Çarşısına gezi düzenledi. 18 Şubat tarihinde düzenlenecek Turizm Çalıştayı öncesi gerçekleştirilen gezi programında müzeler ziyaret edildi, çarşı gezildi ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ile Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Sibel Toptan tarafından katılımcılara brifing verildi.
Gezi hakkında açıklama yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, turizm varlıklarımız hakkında farkındalık oluşturmak ve örnek teşkil etmek amacıyla böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, Şanlıurfada yaşayan herkesin bu mekanları ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Şanlıurfa olarak içinde bulunduğumuz nimetlerin tam olarak farkında olmadığımızın altını çizen Başkan Sade, Önümüzdeki hafta düzenleyeceğimiz Geleceğini Arayan Şanlıurfa Toplantısının bu seferki gündem maddesi Turizm.. Bu konuyla ilgili üyelerimizle birlikte, sektör temsilcileri ile birlikte sürekli çalışma toplantıları düzenledik. Müzelerimizi ve diğer turizm mekanlarımızı da gezerek hem dikkatleri bu mekanlara çekmek hem de üyelerimize tanıtmak amacıyla gezi düzenledik. Gezilerimiz esnasında tek kelimeyle büyülendik. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bir kez daha anladık. Bir çok arkadaşımız daha önce bu mekanları gezmedikleri için hata ettiklerini söyledi. Turizm duyarlılığının yerelde başlaması gerektiğine inanıyoruz. Gerçekten de dünyanın sayılı müzeleri Şanlıurfada ama yerelde yeteri kadar tanıtım yapamıyoruz. İnsanlarımızın ilgisini bu alanlara çekemiyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Aydın Aslana bize eşlik ettiği ve rehberlik yaptığı için teşekkür ediyoruz. Yine Büyükşehir Belediyemiz Hamarat Eller Çarşısı diye çok önemli ve çok güzel bir projeyi hayata geçirmiş. Her tarafı emek kokan başarılı bir proje.. Proje sorumlusu ve Şube Müdürü Sibel Toptan bize bu alanların tanıtımını yaptı ve misyonunu çok güzel açıkladı.
Emekleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Sibel hanıma teşekkür ediyoruz. Bu andan itibaren bu gezide edindiğimiz intibaları herkesle paylaşacağız. Ailelerimizin ve misafirlerimizin bu alanları mutlaka ziyaret etmesine çalışacağız. Turizm sektörünün içinde bulunduğu zor durumdan çıkması için önce bizim duyarlı davranmamız ve çaba göstermemiz gerekiyor. Bütün STKlarımızın üyeleriyle birlikte bu alanları ziyaret etmesini tavsiye ediyoruz. Duymak ve bilmek yetmiyor, bizzat şahit olmak lazım. Şanlıurfa tarihi ve turistik alanlarıyla değil Türkiyenin Dünyanın en önemli mekanlarından birisi.. Bunun kıymetini de en iyi biz Şanlıurfalıların bilmesi gerekiyor şeklinde konuştu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDI
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar Var
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur Duası
TEKNOFEST 2026’NIN EV SAHİBİ ŞANLIURFA 
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI 
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu
YENİDEN REFAH PARTİSİNDE EKİNCİ'YE ÖNEMLİ GÖREV 
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!
BAŞKAN KUŞ, ATATÜRK’Ü ANMAK, TÜRKIYE’YI DAHA AYDINLIK YARINLARA TAŞIMAK DEMEKTIR
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİL

