
Daha önce kırsal mahallelerde atıl durumda bulunan okulları yeniden değerlendiren Siverek Belediyesi, Her Mahalleye Çok Amaçlı Hizmet Evi projesi kapsamında binaları yeniden dizayn ederek, mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.
4 bin m2 alanda yapımı tamamlanan çok amaçlı hizmet evlerinde 600 m2 oturma alanının yanı sıra mutfak ve yemekhane, çay ocağı ve lavabolar bulunuyor. Çevre düzenlemesi tamamlanan ve yolu beton yapılan alanda araçlar için bir de otopark yer alıyor.
Eskihan ve Katırkuyu mahallelerinde düzenlenen açılış törenlerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, daire müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Eskihandaki açılışın ardından Katırkuyu mahallesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kırsal kalkınmaya önem verdiklerini söyledi.
Hizmeti sunarken ayrım yapmadıklarını belirten Başkan Yılmaz, Adil davranmaya çalışıyoruz. Bu nedenle temel hedefimiz görev süremizin sonuna kadar bu hizmetleri eksiksiz bir şekilde devam ettirmek ve tamamlamaktır. Bu arada şunu belirtmek isterim ki bu türden tamamlayıp destek verdiğimiz, hizmete sunduğumuz çok amaçlı salon sayımız 32 oldu. Şuan çalışmaları devam edenler var, on gün içinde tamamlanacak olanları var. İnşallah 2017 yılında da bu tür hizmetlerimiz devam edecek. Asıl hedefimiz ise şehir merkezinde ne varsa kırsal mahallelerimizde de o hizmetler veya ona yakın hizmetler olsun dedi.
Atıl durumdaki yapıları yeniden değerlendirdik
Atıl durumdaki yapıların yeniden dizayn ettiklerini söyleyen Yılmaz, Bugün açılışlarını yaptığımız tesislerin ayrı bir özelliği var. Bu yapılar daha önce kaymakamlığımıza bağlı milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki eski ve atıl durumda olan okullardı. Ben huzurlarınızda sayın kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Biz kendisinden buraların dönüştürülmesi ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunulması için talep ettiğimizde zaman kaybetmeksizin tahsisini sağladı. Bizde bu sayede Eskihan ve Katırkuyu mahallelerine bu hizmeti sunmuş olduk diye konuştu.

Belediyelerin halkın yeri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Halkı bir araya getirmede, temel hizmetlerini, müşterek hizmetlerini karşılamada en yakın kurumlardır belediyeler. Siverek Belediyemiz de 14 aydır Büyükşehir Belediye Başkanıyım, gerçekten objektif bir şekilde değerlendiriyorum, yapmış olduğum tüm inceleme ve gözlemler, açılışlarımız, şehir merkezinde müthiş gayretli bir kadro, gayretli bir başkan, hizmet aşığı bir başkanımız ve kadrosu var ifadelerini kullandı.
Başkan Çiftçi, hizmette emeği geçenlere teşekkür ederek, salonun mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.
Protokol üyeleri açılışın ardından mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati UyarılarKardiyoloji Uzmanı Ömer Faruk Çiçek, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan kalp ve tansiyon hastalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2Şanlıurfaspor’dan Gollü Galibiyet! Bucaspor 1928’i 4-2 Mağlup Etti
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Son 16 Turundaki Rakibi Belli Oldu: Liverpool
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati Uyarılar
Başkan Kuş,Kapısı Çalınmadık İhtiyaç Sahibi Kalmayacak
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA 

AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ 
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADA
YEŞİLAY'DAN SADETTİN SARAN'A PLAKET 
