Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Şube Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yapan Milletvekili Fakıbaba Şanlıurfa’nın sorunları ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Ziyarette konuşma yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın STK’lara ve Şanlıurfa’ya yaklaşımının örnek teşkil ettiğini vurguladı. Başkan Sade, “Milletvekilimiz iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış olmasının da sağladığı avantajla tam da arzuladığımız tarzda bir vekâlet yürütüyor. Hem Milletten aldığı emanetin kıymetini bildiği için, hem STK’lara gereken önemi verdiği için, hem de aradığımızda cevap veren bir milletvekili olduğu için temsil ettiğim kurum ve Şanlıurfa adına kendisine teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilimizin Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik ve destek paketlerinden birisinin yayınlanmasının öncesinde gerçekleştirdiği bu ziyareti önemsiyoruz. Sayın Bakanımızdan ve tüm Milletvekillerimizden beklentimiz; Başbakanımızın bayram öncesi açıkladığı destek paketinde Şanlıurfa’nın layıkıyla yer almasıdır. Bu günlerde ayrıntıları ve uygulama esaslarını beklediğimiz pakette Şanlıurfa pozitif ayrımcılığa tabi tutulmalıdır. Doğunun en batısında yer alan ve Türkiye’nin huzur kentlerinden birisi olan Şanlıurfa bölge ekonomisine lokomotif olabilecek potansiyele sahiptir. Bu husus dikkate alınmalı ve destek paketinde illerin konumu buna göre belirlenmelidir” şeklinde konuştu.
Milletvekili Fakıbaba da açıklamasında, “TÜMSİAD benim her zaman önemsediÄŸim bir Sivil Toplum KuruluÅŸudur. Ben ÅžanlıurfaÂ’yı iyi biliyorum. Toplumun her katmanını iyi tanıyorum, sorunlarının ve ihtiyaçlarının farkındayım. Özellikle Sosyal Devlet ilkesinin etkin bir ÅŸekilde iÅŸletilmesi için azami gayret sarf ediyorum. Bu toplantıda aldığım tüm notların takipçisi olacağım ve sonuçlarını sizlerle paylaÅŸacağım. Åžanlıurfa, yıllardır çözülmemiÅŸ sorunlarının birikimiyle büyümüş bir ÅŸehir. İşimiz zor ama imkânsız deÄŸil. Her ÅŸeyi devletten ve siyasetten beklemek yerine herkesin elini taşın altına koyarak çözüm bulabiliriz. Ben mutlaka birlikte ve beraberce hareket etmemiz gerektiÄŸine inanıyorum. Sorunlarımızı ancak bu ÅŸekilde çözebiliriz. BaÅŸbakanımızın açıkladığı destek paketini herkes gibi ben de sabırsızlıkla bekliyorum. ÅžanlıurfaÂ’nın bu desteklerden en yüksek seviyede istifade edebilmesi için diÄŸer arkadaÅŸlarımla ve sayın Bakanımızla irtibata geçeceÄŸim” dedi.Â
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.