
Kimi harçlığını biriktirdi, kimi oyuncağını, kimi battaniyesini gönderdi. Gönderecek hiçbir şeyi olmayanlar da dualarıyla Halepli kardeşlerine destek oldu.
Yenişehir Ortaokulu 6ıncı sınıf öğrencisi Sedef Hızmalı da Halepli kardeşlerinin durumuna sessiz kalmadı. Onlar da çocukluklarını yaşayabilsin diye oyuncaklarını gönderdi. Üstelik yanına da öyle bir mektup iliştirdi ki, öğretmenleri gördüklerinde ne yapacaklarını bilemedi. İşte minik Sedefin yüreğinden geçenleri yazdığı mektuba dökülen o satırlar:
Merhaba. Benim adım Sedef. 12 yaşındayım. Size bu mektubu Şanlıurfadan gönderiyorum. Orada neler olduğunu televizyondan görüyorum. En az ben de sizin kadar üzülüyorum. Bir insanın vatanından, evinden ayrılmasının nasıl bir şey olduğunu tahmin edemem. Onu ancak yaşayan bilir. Siz de benim gibi çocuklarsınız. Sizin de bizim gibi dışarıya çıkıp oyun oynama hakkınız var. İnşallah savaş durur ve evinize dönebilirsiniz. İnanın ki her zaman sizi düşünüyorum. Ama siz hiç merak etmeyin, bu savaş inşallah duracak. Şimdi dersiniz ki bu neden bu kadar emin konuşuyor. Çünkü bizim Cumhurbaşkanımız olan RECEP TAYYİP ERDOĞAN sizin vatanınızı o hainlerin ve o canilerin elinden alacak. Siz yine evinize yurdunuza döneceksiniz. Siz çocuklar sokakta özgürce ve güvenle oynayabileceksiniz. Artık o bomba ve silah seslerini duymayacaksınız. Milyonlarca insan ölmeyecek. Sizin üzülmenizi istemiyorum. Çünkü sizler de çocuksunuz. Bu mektubu size tüm içimden geçenleri yazarak gönderiyorum. Tüm kalbimle size inanıyorum. Sevgilerle Sizi çok seviyorum
Minik Sedef Mektup zarfına ayrıca gönderilecek yer: Suriye Muhalifleri. Gönderen: Sedef Hızmalı. Memleketi: Şanlıurfa. Lütfen bunu Suriye diline çeviriniz ve Lütfen bunu ulaştırınız diye de not ekleyerek, Suriyeli muhaliflere ulaştırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana verilmek üzere Vali Güngör Azim Tunaya teslim etti. Vali Tunaya yazdığı mektubu okuyan Sedef Hızmalı, yaptığı resmi gösterdi.
Vali Tuna: Sedef kızımız tüm Suriyeli çocukların bir gün evine dönmesini, tüm bu sıkıntıların bitmesini istediğini ve onları çok sevdiklerini resimle ve yazıyla kâğıda dökerek ifade etmiş. Sayın Cumhurbaşkanımıza da güvendiğini belirtmiş. Burada oldukları sürece de onlar bizim kardeşimiz, onlarla ekmeğimizi paylaşıyoruz. Sedef kızımıza ve ailesine, öğretmenlerine de teşekkür ederiz. Bu mektubu Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz diyerek teşekkür etti.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

