
Eyyübiye Belediyesi tarafından bir alanın kamulaştırılıp yıkımının gerçekleştiği bölgeye bay- bayan taziye evi, 2 adet muhtarlık binası ve 2 adet belediye birimi inşa edilecek.
Merkez ve kırsal mahallelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdüren Eyyübiye Belediyesi vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. Belirlenen program dâhilinde sürdürülen çalışmaların yanı sıra, vatandaşlardan gelen talepleri de anında yerine getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Kadıoğlu ve Yeni Mahallede ikamet eden vatandaşların taziye evi ile muhtar evi sorununa da neşter vurdu. Kadıoğlu mahallesinde kamulaştırılan bir alanın yıkımı yapılarak çalışmalara başlayan Eyyübiye Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu alanda bay-bayan taziye evleri, 2 adet muhtarlık bürosu ve 2 adet belediye birimini kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyor. Bay- bayan taziye evlerinin 200 metre kare olarak planlandığı alanda muhtarlık evleri de 35 metre karelik alanları kapsayacak. Yine kamulaştırılıp yıkımı yapılan alanda vatandaşların belediye hizmetlerinden daha aktif yararlanması için zabıta karakolu ve vezne olmak üzere 2 adet belediye birimi de inşa edilecek.
Kamulaştırılan ve yıkımı gerçekleştirilen alanda incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için ilgililere talimat verdi. İlçe sınırları içinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, taleplerine anında cevap vermek adına gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Ekinci, vatandaşların hizmetin en iyisine layık olduğunu dile getirdi. Başkan Ekinci açıklamasında şunları söyledi; Eyyübiye ilçemizde bulunan Büyükyol Mahallesinde bir alanı kamulaştırdık. Bu alanda Kadıoğlu Mahallemizin ve Yeni mahallemizin bazı ihtiyaçları var bunları gidereceğiz. İki muhtarlık için muhtar büroları, diğer tarafta bay, bayan taziye evi, burada vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlerini giderebilecekleri birimler için güzel bir projemiz var. Şuanda buraları kamulaştırdık. Kısa bir süre içerisinde de inşaatına başlayacağız. Bu taziye evleri, muhtar büroları ve belediye birimlerinde içerisinde bulunduğu bu kompleksi de halkımızın hizmetine sunacağız.
Belediye Meclis Üyesi Mustafa Korkmaz ise, Gerçekten de mahallemizin bu hizmete ihtiyacı vardı. Burada 3 mahallemizin taziye evi yoktu. Bunlar Bıçakçı, Kadıoğlu ve yeni mahallerimizdi. Sağ olsun Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci bu konuda çok duyarlı davrandı. Allah başkanımızdan razı olsun, çok büyük ihtiyacı giderdi. Mahallemizin adına Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Dedi.
Kadıoğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Küçük de, Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinciye mahallemize yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. açıklamasında bulundu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati UyarılarKardiyoloji Uzmanı Ömer Faruk Çiçek, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan kalp ve tansiyon hastalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2Şanlıurfaspor’dan Gollü Galibiyet! Bucaspor 1928’i 4-2 Mağlup Etti
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati Uyarılar
Başkan Kuş,Kapısı Çalınmadık İhtiyaç Sahibi Kalmayacak
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA 

AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ 
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADA
YEŞİLAY'DAN SADETTİN SARAN'A PLAKET 
EYYÜBİYE ZABITASI ANINDA MÜDAHALE ETTİ
