
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Haliliye Belediyesinin desteklediği proje ile Büyükşehir Belediyesi 6 adet Haliliye Belediyesi ise 2 adet olmak üzere toplam 8 adet fabrika kurulacak.
Türkiyenin en genç nüfusuna sahip olan şehri Şanlıurfada işsizlik ve istihdam sorununu görmezden gelmeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görev ve sorumluluktan kaçmayarak OSB'de Valilik tarafından yer tahsisi yapılan alanda 6 adet fabrikayı Şanlıurfaya kazandırıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL: 3 VARDİYADA MAKSİMUM 4500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ
Şanlıurfaya baktığımız zaman en önemli sıkıntılarımızdan biri işsizlik diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Organize Sanayi Bölgesine kurulacak 6 adet fabrika sayesinde 3 vardiya halinde maksimum yaklaşık 4500 kişinin istihdam edilebileceğini müjdesini verdi.
HAZIR FABRİKALARIN PROTOKOLÜ İMZALANDI
Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ve ilgili kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile protokol imzalandı.
Büyükşehir tarafından 6 adet Haliliye Belediyesi tarafından 2 adet olmak üzere kurulacak 8 adet fabrika ile Şanlıurfanın işsizlik sorununa merhem olacağını belirten Şanlıurfa Büyükşehir herkese teşekkür etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL: AMACIMIZ ÜRETİME VE İSTİHDAMA TAM DESTEK VERMEK
Valilik toplantı salonunda yapılan protokol imza töreni toplantısında değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapacağımız 6 fabrika ile Amacımız ilerleyen zamanlarda Şanlıurfada işsizliği tamamen sıfıra indirmek dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bu işsizliği nasıl azaltırız diye zaman zaman Valimizle Belediye başkanlarımızla bir araya geliyoruz. İşsizlik ve istihdam konusunda hızlı bir çözüm gerekiyordu. Hızlı çözüm için de şöyle bir düşünce gelişti. Biz sanayicinin alt yapısı olan fabrikamızı yapalım, sanayici dışardan gelsin tesisini getirsin ve burada fabrikasını kursun. Böyle bir yatırımın artık boşa gitmeyeceğini ortaya koydu. Ön anlaşmaları yaptık. Organizeden tahsisimizi aldık Valimizin, Karacadağ Kalkınma Ajansımızın destekleri ile Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 6 adet fabrika yapımına başlıyoruz. Bugün burada protokolünü imzalayacağız. Haliliye Belediye Başkanımız da 2 adet fabrikanın başlangıcını yapacaklar. Ben buna başlangıç diyorum, neden başlangıç çünkü Şanlıurfa genç nüfusuna göre, işsizlik oranlarına göre bu yeterli değil. Amacımız Şanlıurfada işsizliği tamamen sıfıra indirmek diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gerekse Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, "Valiliğimiz ve Karacadağ Kalkınma Ajansımız işbirliğinde yürütülecek olan proje sayesinde işsizliğe bir nebze de olsa çözüm üretilecektir. Her iki belediye başkanımızı kutluyorum" diye konuştu.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise işsizlikle ilgili sahada hep birlikte mücadele veriyoruz diyerek İyi niyet başlangıcı olarak Haliliye Belediyesi olarak Valiliğimizin bize tahsis etmiş olduğu alan içerisinde 2 adet fabrika ile istihdama yönelik katkıda bulunmuş olacağız ifadelerini kullandı.

Karacadağ Kalkınma AjansıGenel Sekreteri Hasan Maral Şanlıurfa ilimizde ayakkabı sektörünün geliştirilmesi adına 2015 yılından bu yana adımları atılan projeler meyvelerini vermeye başladı. İlk etapta fabrikalarımız faal hale geldi. İkinci etabın hayata geçebilmesi adına da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle 2020 yılı cazibe merkezlerini destekleme programına bir proje sunuldu. Bu proje bakanlığımızca desteklenecek. Yaklaşık 18. 8 milyonluk bir proje 17 milyonunu bakanlığımız karşılayacak. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. şeklinde konuştu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

