
Esnaf tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Ekinci, Zahireciler Borsası esnafıyla Eyyübiye Belediyesi olarak yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Düzenli olarak esnaf, vatandaş ve Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretlerini sürdüren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekincinin son durağı, Zahireciler Borsası oldu. Sabah kahvaltısında Zahireciler Borsasının Akçakale yolu üzerindeki odasında bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, borsa esnafıyla fikir alışverişinde bulundu.
Zahireciler Borsası Başkanı Ali Yücetepe, Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalabalık bir esnaf grubu tarafından karşılanan Başkan Ekinci, Eyyübiye Belediyesi olarak Zahireciler Borsası esnafının yer tahsisi talebine karşı önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında 73. Maddede belirlenen yeni gelişim alanlarıyla ilgili belediyeye tahsis edilmesi gereken yüzde 30luk kısmı Zahireciler Borsasının esnafına tahsis edeceklerini belirten Başkan Ekincinin konuşması alkışlarla kesildi.
Başkan Ekinci borsa esnafına yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi; İllerin ekonomisini belirleyen ticaret alanları vardır. Şanlıurfa'mız adına da Zahireciler Borsası hakikaten İlin ticareti açısından son derece önemlidir.
Kamu kurumları yerel yönetimler sivil toplum örgütlerinin bu tarz kuruluşlarının sorunlarını dinlemek zorundadır. Ortak akıl diye hep ifade ediyoruz ortak akıldan hep bahsediyoruz yapacağımız bütün işlerde ortak aklı hâkim kılmaya çalışıyoruz ama ortak aklın gereğini yerine getirme konusunda zikzaklar çizersek bundan vaz geçersek o zaman o ortak akıl sadece söylemde kalır.
Kendi adıma ve Belediye adına söylüyorum, daha önceden Yönetim Kurulu Başkanımız ve üyeleri ile bir araya geldik. Onların talepleri doğrultusunda ortaya çıkan bir ortak akıl vardı ve biz bunu ilgili yerlere ilettik. Şifa ende kabul görüldü ve bu anlamda bir proje hazırlandı.
Eyyübiye ilçesi baktığınız zaman ticaretin merkezi sayılabilecek bir konum bunlar İmam keskin Buğday Pazarı, Hayvan Pazarı, ulusal ticaret anlamında çok önemli bir yere sahip olan Kapaklı Pasajı aynı şekilde sınırlarımız içerisinde dolayısı ile bu tarz ticari yerlerin daha doğru şekilde planlanması gerekiyor.
Geleceğin Eyyübiyesini geleceğin Şanlıurfa'sını inşa ederken de hali ile doğru bir planlama yapmak gerekiyor ve bu planlamayı yaparken de tabi ki esnafımızı da dinlemek zorundayız.
Esnafımız burada ticari yer istiyor nedeni çünkü üretim yeri burada. GAPın başkenti diyoruz, GAP ile beraber artan tahıl üretimimiz yine ilçemiz sınırları içerisinden başlıyor. Dolayısı ile çiftçi açısından erişimi kolay, esnafımız açısından müşterisine erişimi kolay olan bir yer.
Maliyeye ait olan yerin imara açılması doğrultusunda Şehrin gelişimi açısından satıldığından gelirin yüzde 30'u ilçe belediyesine gelir.
Bize verilen yüzde 30'luk yer sizin talep ettiğiniz miktar kadar ve onun için 1metre kare yeri olmayan bir belediye olarak şunu söylüyorum bizim istediğimiz yüzde 30'u biz oradan istiyoruz ve biz o yüzde 30'u sizin kullanımınıza sunacağız dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFASPOR’DA YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNE KAVUŞTU
Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, tecrübeli teknik direktör Ahmet Yıldırım ile anlaşma sağladığını duyurdu.
ŞANLIURFA’DA DEPREM SONRASI TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ Şanlıurfa’da sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılıp Yeni Parti adıyla yeni parti kuran ve Genel Başkanı Özgür Özel Şanlıurfa yönetimini onayladı
ŞANLIURFA AK PARTİDEN SEÇİLEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA OPERASYONŞanlıurfa'nın ilçe belediyesine operasyon düzenlendi. 47 kişi gözaltına alındı, aralarında belediye başkanıda bulunuyor.
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati UyarılarKardiyoloji Uzmanı Ömer Faruk Çiçek, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan kalp ve tansiyon hastalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2Şanlıurfaspor’dan Gollü Galibiyet! Bucaspor 1928’i 4-2 Mağlup Etti
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI 




FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR 

BAŞKAN KUŞ, EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK 
ŞANLIURFA’DA SEVİLEN KARDİYOLOJİ DOKTORU ABDULLAH CİRİT’İN ACI GÜNÜ 
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI 
