
Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Ümit Mercan İlimizde Kapalı Pankreas kanser ameliyatı dahil, Genel Cerrahi alanına giren kanser ameliyatları, Hem kapalı sistem hem klasik açık cerrahi ve (HİPEC) Karın içi sıcak kemoterapi ameliyatı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi cerrahi onkoloji ekibi olarak hastalarımızın şehir dışına gitmelerine gerek kalmadan tedavilerinin Şanlıurfa'da başarıyla yapıldığını söyledi Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 76 yaşındaki Kanser hastası kadına, Cerrahi Onkoloji doktorları tarafından başarılı bir ameliyat yapıldı.
Yaklaşık 1 yıl önce karında şişlik şikâyetiyle başvurduğu doktoru tarafından yapılan tetkikler neticesinde yumurtalık kaynaklı kanser olduğu ve bunun da karın içi organlara yayılmış olduğu tespit edilen hasta Gaziantepte tedavi görmeye başlamış, Ancak sosyal ve maddi imkânların kısıtlı olması nedeniyle tedaviyi yarıda kesip evine dönmüştü. 2 ay sonra benzer şikâyetleri olan hasta, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek Tıbbi Onkoloji birimine başvurdu. Burada Cerrahi Onkoloji doktorları tarafından yapılan tetkikler sonrası ameliyat kararı alındı.
Yapılan Operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Halil Türkan, Bu gibi hastalarda uyguladığımız ameliyat öncesi verilen kemoterapi bu hastamızda da uygulandı. Karın içi tümör odakları kemoterapinin etkisiyle küçüldü ve karındaki sıvının azaldığı görüldü. Bu hastamızı da her onkoloji hastamızda olduğu gibi onkoloji konseyinde tartıştık.
Sitorediktüf cerrahi ve Hipertermik İntraperitoneal Kemoterapi (HİPEC) ameliyatının yapılmasına karar verdik. Ameliyat öncesi hazırlıkların tamamlanmasının ardından hastamızı ameliyata aldık. Yaklaşık 7 saat süren zor ve yorucu bir operasyonda, aynı seansta karın içine ısıtılmış kemoterapi verildi. Hastamız 1 gün yoğun bakımda kaldı. 2. gün servise aldık ve bugün ameliyatın 7. günü taburculuk aşamasına geldik dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFA’DA FECİ KAZA: BABA VE 3 ÇOCUĞUNUN CANSIZ BEDENİ SUDAN ÇIKARILDI 
YALOVA’DA HAİN DEAŞ SALDIRISINDA 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU
VALİ ŞILDAK VATANDAŞLARI UYARDI 
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDU
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL 
METROLOJİDEN KAR UYARİSİ 
BAŞKAN SARAÇOĞLU ADALET YOKSA MÜCADELE DE YOKTUR
BAŞKAN ALKAN BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ BAĞIRMAK DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİR
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDI
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar Var
