
Yeni toplu taşıma araçlarının hizmete girdiği ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Meclis Üyeleri, Şanlıurfa AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vatandaşlara en sağlıklı ve güvenli ortamda taşımacılık hizmeti vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Büyükşehir Belediyesinin en önemli görevleri arasında vatandaşları konforlu ve güvenli bir şekilde taşımak olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren BELSAN A.Ş Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla Şanlıurfa'mıza en kaliteli toplu taşıma hizmeti veriyoruz. Geçtiğimiz gün aldığımız 12 metrelik 26 yeni toplu taşıma aracını bu gün itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine koyuyoruz. Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde 18 Metrelik 25 toplu taşıma otobüsünün alınmasıyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Toplu taşıma anlamında Büyük olan Siverek ve Viranşehir ilçelerimizde projelendirme çalışmalarımıza başlayarak vatandaşlarımıza hizmet verme için emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
"190 Bin Kişi Kullanıyor"
Günlük 190 Bin toplu taşıma kapasitesiyle Şanlıurfa'nın metrobüs sistemine emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak ilerleyen dönemlerde olası yapılabilecek bir metrobüs çalışması için analiz, inceleme ve yer tespitini aralıksız sürdürüyoruz. Derdimiz Şanlıurfalıları memnun ve mutlu kılmaktır" dedi.
"Engellilere Yönelik 317 Araçla Hizmet Veriyoruz"
Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 80'i engellilerin de kullanımına uygun olmak üzere 315 adet şehir içi ve 2 adet de tam donanımlı şehirler arası otobüsle en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Araçların yüzde 50'inin teknolojik olarak da vatandaşlara çeşitli imkanlar sunduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, "Aynı şekilde vatandaşlarımıza ulaşım esnasında konforlu ve kaliteli hizmet verebilmek adına araçlarımızın %50 sinde ücretsiz bir şekilde WİFİ aracılığıyla internet hizmeti veriyoruz" dedi
"En Ucuz Toplu Taşıma Şanlıurfa'da"
30 Büyükşehir Belediyesi arasında vatandaşlara en ucuz toplu taşıma imkanını Şanlıurfa'nın sunduğunu dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa genelinde 36 güzergahı ile toplu taşımada vatandaşlarımıza en konforlu ve rahat toplu taşıma imkanını sunmaktayız. Vatandaşlarımıza yönelik tam bilet 1,50 TL ve öğrenci bileti ise 1,10 TL olarak başlattığımız fiyatlandırma uygulaması ile 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en ekonomik şekilde Şanlıurfa'da vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.
"Şoförlere İleri Sürüş ve Psikolojik Eğitim"
Büyükşehir Belediyesi olarak ayda 5 Milyon yolcu taşıdıklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Toplu taşıma hizmetini vatandaşlarımıza en konforlu ve deneyimli şoför arkadaşlarımızla veriyoruz. Şoförlerimize vermiş olduğumuz ileri sürüş eğitimleri, psikoloji, öfke kontrolü gibi hizmet içi eğitimler ile donanımlı bir şekilde kalite eğitimleri veriyoruz" diyerek konuşmasını sürdürdü.
"Büyükşehir Ulaşımda Türkiye Birincisi"
Şanlıurfa'nın ulaşım anlamında 3 yıl üst üste Türkiye'de birincisi olduğuna dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz 3 yıldır Belediyeler ve özel sektör arasında düzenlenen Transist yarışmalarında birinci oldu. Bu bir tesadüf değildir. Bu hizmet noktasında önemli bir adımdır. Şanlıurfa'mız ulaşım, çevre, yeni bulvarlar ile turizm alanlarının onarılması ve tekrar gün yüzüne çıkarılması yolunda durmadan emin adımlarla ilerliyor. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Şanlıurfalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim kaza vermesin inşallah. Araçlarımızda görev alacak olan şoför arkadaşlarımız büyük bir hassasiyetle görevlerinin başlarında olacaklar" şeklinde konuştu.
Vali Küçük, "Büyükşehir Önemli Yatırımlara İmza Atıyor"
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfalılara en iyi hizmeti ve kaliteli bir yaşam konforunu sunma anlamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de önemli yatırımlara imza attığını belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz ve üst geçitler, yollar, parklar, ulaşım sistemleri ve daha bir çok hizmeti halkımızın hizmetine sunmuş durumda. Şanlıurfa'mız şuanda da cıvıl cıvıl. Fakat ben inanıyorum ki Şanlıurfa, önümüzdeki bir kaç yıl içersinde herkesin imrenerek baktığı ve buradan göçen insanların tekrar bu şehre nasıl dönebilirimin hesabını yaptığı bir şehir haline gelecektir. Engelli kardeşlerimizin de rahat rahat ulaşımlarını sağlayabilecekleri 26 adet yeni otobüsün şehrimize kazandırılma programında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şanlıurfa'mıza böyle güzel hizmetler sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Yılın en iyi toplu taşıma aracı seçilen 26 adet yeni otobüsü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde vatandaşların hizmetine sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Bölge Satış Müdürü Ferhat Sancaklı ise yeni araçların Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfalılara hayırlı olmasını diledi.
Gerçekleştirilen konuşmanın ardından 26 Toplu taşıma araçlarını törenle hizmete koyan Başkan Nihat Çiftçi ve Vali Küçük, araçların anahtarını temsili olarak yetkililerin elinden aldıktan sonra modern araçları gezerek, araçlarda incelemelerde bulundular.
Toplu taşıma'da Türkiye'ye emsal niteliğinde uygulamalarıyla ve genç hizmet filosuyla bir çok ödüle layık görülen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğrenim döneminde günlük 200 Bine yakın yolcu taşıyor.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFA’DA FECİ KAZA: BABA VE 3 ÇOCUĞUNUN CANSIZ BEDENİ SUDAN ÇIKARILDI 
YALOVA’DA HAİN DEAŞ SALDIRISINDA 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU
VALİ ŞILDAK VATANDAŞLARI UYARDI 
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDU
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL 
METROLOJİDEN KAR UYARİSİ 
BAŞKAN SARAÇOĞLU ADALET YOKSA MÜCADELE DE YOKTUR
BAŞKAN ALKAN BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ BAĞIRMAK DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİR
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDI
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar Var
