
ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, yaptığı açıklamada; Son zamanlarda terör olaylarında yeniden bir artış trendi gözlemleniyor. Maalesef lanetlemek yetmiyor. Terör aracılığı ile yürekler dağlanmaya devam ediyor.
Bu meselenin bir kısım örgütlerin kendi kendine verdikleri kararlarla harekete geçip terörü bir araç olarak kullanıp kendi amaçlarını gerçekleştirmekten çok öte bir anlam taşıdığını artık sağır sultanlar bile duydu.
Bölge 1993 yılından bu tarafa gerçek bir cadı kazanı haline getirildi. Kandırılmaya ve özel bir kısım menfaatlere satın alınabilen gruplar ve örgütler bu konuda çok rahat bir şekilde terör için kullanıma hazır olabiliyorlar.
Ancak özgünlük ve müstakil hareket ortadan kalkalı çok oldu. Şimdi taşeron olarak çalışmak moda oldu. Egemen güçler bölgede bir dizayn yapmaya kastettiler ve bunun metodunu şiddet olarak benimsediler. Bu yüzden amaçlar gerçekleşinceye kadar bu şiddet devam edecek.
Boyun eğen liderler sayesinde birçok ülkede işler biraz daha kansız gidebiliyor. Ancak boyun eğmeyenler çıkınca iş geriliyor ve dram artırılıyor.
Yani kısaca bölgede bir terör siyaseti hakim. Taşeron örgütlere küfrederek bir sonuç almamız mümkün değil. Becerebiliyorsak bu terör siyasetini çözelim ve işi bitirelim. Aksi halde örgütlerin bombalarına karşı ürettiğimiz laflarla asla konuya çözüm getiremeyiz ve de yenilerini önleyemeyiz.
Teröre verdiğimiz canlara dilediğimiz rahmetler, yakınlarına yaptığımız taziyeler adeta sırf yenilerine hazırlık anlamında bir sıralama özelliği taşır oldu. Bu çok acı ve talihsiz bir durum.
Hiç şüphesiz tüm bu girdaplardan kurtulmanın yolu, gerçek anlamda kendimize ve ülkemize her yönüyle sahip olacak beceriyi göstermekten geçiyor. Bundan böyle hem birlik beraberlik hem de kendimize gelmek için tüm odaklanmamızı, bu noktalara yöneltmeli ve üzerimizde operasyon yapılamayacak hale gelmek için gereken gücü toparlamalıyız.
Zira kendi işimizi kendimizin görmesinden başka bir dayanağımız yoktur. Müttefiklerimiz, ortaklarımız, kendileriyle ortak değerleri paylaşmaya çalıştığımız nice ülkeler, asla herhangi bir destekte bulunmuyorlar ve kritik zamanlarda her zaman yalnız kalıyoruz.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFASPOR’DA YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNE KAVUŞTU
Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, tecrübeli teknik direktör Ahmet Yıldırım ile anlaşma sağladığını duyurdu.
ŞANLIURFA’DA DEPREM SONRASI TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ Şanlıurfa’da sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılıp Yeni Parti adıyla yeni parti kuran ve Genel Başkanı Özgür Özel Şanlıurfa yönetimini onayladı
ŞANLIURFA AK PARTİDEN SEÇİLEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA OPERASYONŞanlıurfa'nın ilçe belediyesine operasyon düzenlendi. 47 kişi gözaltına alındı, aralarında belediye başkanıda bulunuyor.
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati UyarılarKardiyoloji Uzmanı Ömer Faruk Çiçek, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan kalp ve tansiyon hastalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2Şanlıurfaspor’dan Gollü Galibiyet! Bucaspor 1928’i 4-2 Mağlup Etti
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI 




FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR 

BAŞKAN KUŞ, EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK 
ŞANLIURFA’DA SEVİLEN KARDİYOLOJİ DOKTORU ABDULLAH CİRİT’İN ACI GÜNÜ 
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI 
