
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kurmayı amaçlayan Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği (SİAD) ile Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında düzenlenen arsa tahsis protokolü, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından imzalandı.
Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Emre Aksu ve Gaziantep SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli ile dernek üyesi işadamları katıldı. İmza töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bir yıldır Şanlıurfada görev yaptığını ve bugün atacağı imzadan duyduğu mutluluğu çok az şeyde duyduğunu söyledi.
SİAD üyeleri ile en son altı ay önce görüştüklerini ve altı ayın su gibi akıp geçtiğini ifade eden Vali Erin, Yarın geriye dönüp baktığımızda on yılların geçtiğini göreceğiz. Geride kalan millete, insanlara faydalı işler bırakabilmektir, sadaka-i cariye bırakabilmektir. Bu, ticari iş olmakla birlikte hem Suriyeli kardeşlerimize hem de Şanlıurfalı insanlarımıza hem istihdam hem de üretim anlamında büyük katkısı olacak büyük bir girişim ve yatırımdır. Her zaman Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Suriyeli kardeşlerimizin içinde bulundukları durumu gönülden ve kalben hissediyoruz ve yaşıyoruz. O kardeşlerimizin tamamının kendilerini güven içinde hissedeceği güne kadar hiçbir zaman bu azalmadı ve azalmayacak. Suriyeli kardeşlerimize her zaman gönlümüzü ve kapılarımızı açtık. Bunu yapmanın maliyeti hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Çünkü biliyoruz ki bütün hazineler Cenab-ı Allahındır, Allah için yapılacak işlerin karşılığını da verecek olan Odur. Keşke daha fazlasını yapabilsek, daha fazla sahip çıkabilsek dedi. Vali Erin, Suriyeli İşadamları Derneği temsilci ve üyelerini girişimlerinden dolayı tebrik ederek, yapılacak yatırımların hayırlara vesile olmasını diledi. Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli de, altı ay önce görüştükleri konuyu bugün gerçeğe dönüştüren protokolü imzalama aşamasına geldiklerini belirterek, Siz size düşeni yaptınız, bizlere gönüllerinizi ve kapılarınızı açtınız. Biz de üzerimize düşeni yapacağız diyerek Vali Erine, Vali Yardımcısı Ufuk Akıla, OSB Müdürü Yunus Emre Aksuya ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmalar ve protokol imzasının ardından, OSB Arsa Tahsis Belgesi Vali Erin tarafından Gaziantep SİAD Başkanı Khaled Bablliye verildi. 80 MİLYON TL YATIRIM, 1540 İSTİHDAM İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Mersinde yaklaşık 500 üyeye sahip olan ve Şanlıurfa Şubesi de geçtiğimiz günlerde açılan Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği (SİAD) üyesi müteşebbisler, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak amacıyla 150 bin metrekarelik arsa talebinde bulunmuşlar ve 207 bin 500 TL başvuru bedelini OSB Müdürlüğü hesabına yatırmışlardı. OSB Müteşebbis Heyeti yapılan başvurunun uygun olduğuna kanaat getirerek, Gaziantep SİADın talebini değerlendirmeye koydu. Alınan karar doğrultusunda Şanlıurfa OSBde ilave alan batı kısmında yer alan ve toplamı yaklaşık 150 bin metrekare olan 110 ada 7-8-9-10 nolu parseller ile 111 ada 2-3 ve 4 nolu parsellerin Gaziantep SİAD üyeleri için tevhid ve ifraz işlemleri başlatıldı. Yapılacak tevhid ve ifraz işlemleri sonucu 3000 metrekare ile 10000 metrekare büyüklüklerde toplam 20 adet parsel oluşturulacak. Tahsis edilen arsa altyapı bedeli karşılığı Gaziantep SİAD, arsa tahsis sözleşmesinin imzalanmasını müteakip 4 milyon 497 bin 778 TL bedelin yüzde 15ini peşin, kalan kısmını ise üç yıl içinde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge hesabına ödeyecek. Gaziantep SİAD üyesi on yatırımcı şirketin Şanlıurfada yapacağı toplam yatırım tutarı 80 milyon TLyi bulacak. Ayakkabı imalatı sektöründe 3, inşaat malzemeleri sektöründe 1, poşet üretimi 1, triko üretimi 1, plastik ambalaj 2, tekstil 1 ve geri dönüşüm 1 olmak üzere 10 ayrı yatırımda 1540 kişi istihdam edilecek.
misafir
2018-07-14 14:10:43
urfa da yatırım yapan suriyelilere teşekkürler
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİTüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak yatırımcısını sevindiren altın fiyatları, yönünü sert bir şekilde aşağı çevirdi. Küresel piyasalardan gelen iyimserlikle tetiklenen düşüş, içeride Gram Altının bir gün içinde yaklaşık 500 TL değer kaybetmesine neden oldu.
Pazartesi günü 4.381 dolar ile rekor kıran ons altın, dünkü işlemlerde %-5,29 gibi çok sert bir düşüşle 4.125 dolardan kapandı. Bu sert geri çekilme, içerideki fiyatları da altüst etti.
BAŞKAN KAYA’DAN YATIRIMCILARA ÇAĞRIŞanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (ŞUGİOSB) arsa tahsis süreci başladı.
5 Bin Liralık İkramiye Bugün YatıyorÇalışan emeklinin beklediği gün geldi! 5 bin liralık ikramiye bugün yatıyor
ÇALIŞANA VE EMEKLİYE ZAMINA ERDOĞAN'DAN 500 TL İLAVEÇalışanı işvereni emeklisi bu rakama şaşıracak! Asgari ücrette zam ihtimalleri konuşulurken yeni çıkış! '500 TL de Erdoğan verir...'
FAİZ % 42.50 OLDUMerkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentilerine paralel olarak bir adım atan Merkez, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkardı. Böylece son 7 ayda 3.400 puanlık faiz artışı yapılmış oldu.
Asgari Ücret Pazarlığı Başladı! On Milyonların beklediği Asgari ücret pazarlığı başladı! Bakan Işıkhan'dan milyonları umutlandıran sözler
Çalışan emeklilere 5000 TL İkramiye Yattı Mı?Kimler 5000 TL ikramiyeden yararlanacak? (Emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinde son durum) Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sorgulanıyor. İlgili bakanlıklara talimat verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye verileceğini açıkladı.
ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI Beklenen Enflasyon oranları açıklandı
ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI ÜYELERİ NE ZAMAN FARKLARINI ALACAK Öz Orman İş sendikasına üye olan işçiler yetki uyuşmazlığı nedeniyle zam farklarını alamıyor
68 Bakan Yardımcısı Belli OlduResmi Gazete'de yer alan atama kararı ile birlikte 17 bakanlıkta 68 Bakan Yardımcısı belli oldu.
ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI SONUÇTAN İŞÇİLER MEMNUN Kamuoyunda merakla beklenen Asgari ücret açıklandı
ASGARİ ÜCRETTE NEFESLER TUTULDU Asgari ücrette tespit komisyonu çalışmalarına başlıyor
Bakan Bilgin;Asgari ücret Ve Belediye Çalışana Kadro MüjdesiAsgari ücret Temmuz 2023 için Ocak ayında yapılana benzer bir yol haritası çizeceklerini vurgulayarak enflasyonun üzerinde bir ek artış gerçekleştirileceğinin işaretini verdi. Belediyelerde çalışan bir personel grubunun sorunlarının da önlerinde bulunduğunu söyleyen Bilgin, "Öyle bazı sorunlar var, onları da çözeceğiz inşallah.
10 Bin TL Hane Başı Destek Ödemesi Neden Yatmadı?Hane başı destek ödemesi olarak adlandırılan 10 bin TL yardımlarda bazı aileler ödemelerini alırken bazı aileler ödemelerini henüz almadı. Bu durumun ardından ise Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak şeklinde araştırmalar yoğunlaştı. İşte Hane başı destek ödemesi yatmadı konusunda son gelişmeler ve detaylar.
Belediye Personelin En Düşük Maaşı 11 Bin TL OlduBelediye personellerin, en düşük maaşının 11 Bin 7 TL olduğunu duyurdu. İkramiye ve yan gelirlerin de arttığı müjdesini veren Öküzcüoğlu, kadın personellere regl izni verileceğini açıkladı.
BEŞİR DERNEĞİ YÜZLERCE ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Eyyübiye Beşir Derneği tarafından 500 Çocuğu kışlık giyim Yardım yapıldı
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

