
14 Mayıs'ta Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı adayı göstere ATA İttifakı'nın ortağı olarak seçimlere giren Zafer Partisi 2,2 oranında oy almıştı. İkinci turda ise Oğan ile yollarını ayıran Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermişti. Ümit Özdağ 28 Mayıs'taki seçimin ardından Flash TV'de katıldığı canlı yayında Fatih Ertürk'ün sorularını yanıtladı.
"ZAFER PARTİSİ'Nİ BAŞARILI BULMUYORUM"
Seçimlerde Zafer Partisi'ni başarılı bulmadığını kaydeden Özdağ, "Yüzde 2'lik farkla kazanma çıktı. Ben buna kazanma demiyorum. İYİ Parti'yi başarısız görüyorum. Bundan 5 sene önce 2018'de girdiği seçimde aldığı oydan daha az aldı oransal olarak. Üstelik çok büyük imkanlara sahipti. CHP başarısız oldu seçimlerde. AK Parti yüzde 35'lere düştü. 2002 seviyesine geri çekildi bu açıdan başarısız. MHP ise yüzde 10 gibi şaşırtıcı bir oran aldı ve başarılı oldu. Siyaset bilimci olarak konuşuyorum. Zafer Partisi yüzde 2 oranında oy aldı ve başarılı bulmuyorum. Seçim performansından dolayı seçmenden de özür diledim. Herkesin 2. partisi olduk daha fazla kitlenin birinci partisi olmalıydık bunun mücadelesini verdik başaramadık." dedi.

Millet İttifakı'nın ortakları hakkında çok konuşulacak değerlendirmeler yapan Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:
"Bu seçimin gerçek galibi Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'sidir. CHP'nin tek başına oyu yüzde 25'di. 4 parti destek verdi yine 25 oldu. 4 partinin seçmeni oylarını AK Parti ve Erdoğan'a verdiler ama milletvekillerini CHP'den çıkardılar. Dünya demokrasi tarihindeki en başarılı siyasi pazarlık derim ben buna"
Ertürk'ün "Siz daha önceki konuşmanızda 'İttifak paydaşları Kemal Bey'e zarar vermeselerdi sonuç farklı olurdu. Bu seçim kazanılamayacak bir seçim değildi' demiştiniz. Kim zarar verdi?" sorusunu da yanıtlayan Özdağ "Bunun çok detayına girmek istemiyorum. Kamuoyu ne demek istediğimi anlamış durumda. Bu seçim tüm bunlara rağmen kazanılabilecek bir seçimdi. İki seçim arasında 14 gün vardı. Son 3,5 gününde biz Türkiye'ye mesaj verebildik. Eğer bizi pazartesi CHP arasa yoğun bir çalışmayla salı günü süreci tamamlasak, bu seçimi kazanabilirdik ama olmadı." şeklinde konuştu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR UYSAD (Uluslararası Yazarlar, Sanatçılar, Araştırmacılar, Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Cuma Hündür,ABD, İsrail ve İran savaşına ilişkin şok edici bir basın açıklaması yaptı.
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!Trafikte kuralsızlığa ağır darbe! Yeni düzenlemeyle cezalar 200 bin TL’ye kadar yükseldi, birçok ihlalde ehliyete el koyma uygulaması başlatıldı.
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı.
BBDK'DAN GECE YARISI KARARI BBDK’dan milyonları ilgilendiren gece yarısı kararları.
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA UyarısıŞanlıurfa'da Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkileyebilir
DİKKAT KAR GELİYOR Meteoroloji Şanlıurfa için soğuk hava ve kar uyarısında bulundu
ALKAN GÜVEN TAZELEDİBugün gerçekleşen Şanlıurfa Şoförler Odası Seçimi Çekişmeli Geçti
METEOROLOJİDEN ŞANLIURFA İÇİN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISIMeteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa için son dakika uyarısı geldi
ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİŞanlıurfa’nın simge isimlerinden, “Milli Davulcu Kado” olarak tanınan Kadir Eğlence hayatını kaybetti.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN TL’YE ÇIKARILIYOR Emekli maaşının 20 bine yükseltilmesi için kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunludu
63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde DarbeUyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 63 ilde jandarma ekiplerince düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi, yüzlerce şüpheli yakalandı.
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAKİŞKUR tarafından duyurulan İşgücü Uyum Programı kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 190 kişi istihdam edilecek. Başvurular 9 Ocak’ta sona erecek.
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİSaadet Partisi, artan hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veren emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini içeren kanun teklifini Meclis’e sundu.
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİLYoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara engellemek için okullar tatil edildi
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDUAK Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları eski Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Kadın ve Aile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hatice Tuba İnan, evinde ölü bulundu.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR 
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Son 16 Turundaki Rakibi Belli Oldu: Liverpool
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati Uyarılar
Başkan Kuş,Kapısı Çalınmadık İhtiyaç Sahibi Kalmayacak
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA 

AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ 
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADA
