
İstihdam seferberliğine kamu da katılıyor. Seferberlik kapsamında bugüne kadar özel sektörde 800 bine yakın istihdam yaratılırken, önümüzdeki günlerde kamuda da memur alımı başlıyor. Bu çerçevede çeşitli kamu kurumu 90 bine yakın personel alımı yapacak.Kamuda en çok alımı ise 11 bin uzman erbaş, 13 bin de sözleşmeli erbaş olmak üzere 24 bin kişiyle Milli Savunma Bakanlığı yapacak. Ayrıca Bakanlık, sözlü sınavla 25 adet de sözleşmeli bilişim personeli alacak. Yine bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam edilmek üzere makine, bilgisayar, elektronik, endüstri, inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun 55 kişi istihdam edilecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 100 adet de sözleşmeli astsubay alımı yapacak.
GELİR UZMANI, VERGİ MÜFETTİŞİ
Jandarma Genel Komutanlığı da ihtiyacı karşılamak üzere teknisyen, istihkam, muharebe, ikmal, bakım, maliye sınıflarında 2 bin 650 kişiyi istihdam ederken bunların arasında jandarma ve bando sınıflarına da kadın personel alacak. Kamuda en çok istihdam yaratacak kurumlardan biri de Polis Akademisi Başkanlığı olacak. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine bini kadın olmak üzere 10 bin polis alınacak.
PTT Genel Müdürlüğü ise 1.113ü gişe ve büro görevlisi, 637si dağıtıcı olmak üzere Türkiye genelinde toplam 1.750 sözleşmeli personel alacak. Gişe ve büro görevlisi olacak kişilerin en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olması ve KPSSde en az 70 puan almış olması gerekiyor. Posta dağıtım işi yapacak olanların ise iki yıllık eğitim veren yüksekokullardan mezun olması ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde kamuda istihdam yaratılacak önemli bir alan da vergi müfettişliği olacak. Bu konuda Maliye Bakanlığı 2 bin gelir uzmanı ile 300 adet de vergi müfettiş yardımcısı alacak. Vergi müfettişi olacak adaylar yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak.
1.500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALINACAK
Kamuda istihdama katkıda bulunacak kurumlardan biri de Diyanet İşleri Başkanlığı olacak. Diyanet İşleri, taşrada görevlendirilmek üzere 415 sözleşmeli imam-hatip alacak. İlahiyat fakültesinden mezun olan adaylar, sözlü sınav başarı sırasına göre göreve başlayacak. İstihdam seferberliğine Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) katılacak. Kurum, büro personeli olarak 193 kişi alacak. Bilgisayar ve bilişim alanında çalışacak adaylar Ankarada SGK Başkanlığında istihdam edilecek. Öten yandan, THY, Ulusal Metroloji Enstitüsü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Sermaye Piyasası Kurulu, Kredi ve Yurtlar Kurumu da önümüzdeki dönemde 1.500e yakın personel alımı yapacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da 20 binin üzerinde sözleşmeli öğretmen alımı için mülakatlara başladı. Bakanlık, buna ek olarak bin 500e yakın da engelli öğretmen alacak.
yeniakit
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİTüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak yatırımcısını sevindiren altın fiyatları, yönünü sert bir şekilde aşağı çevirdi. Küresel piyasalardan gelen iyimserlikle tetiklenen düşüş, içeride Gram Altının bir gün içinde yaklaşık 500 TL değer kaybetmesine neden oldu.
Pazartesi günü 4.381 dolar ile rekor kıran ons altın, dünkü işlemlerde %-5,29 gibi çok sert bir düşüşle 4.125 dolardan kapandı. Bu sert geri çekilme, içerideki fiyatları da altüst etti.
BAŞKAN KAYA’DAN YATIRIMCILARA ÇAĞRIŞanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (ŞUGİOSB) arsa tahsis süreci başladı.
5 Bin Liralık İkramiye Bugün YatıyorÇalışan emeklinin beklediği gün geldi! 5 bin liralık ikramiye bugün yatıyor
ÇALIŞANA VE EMEKLİYE ZAMINA ERDOĞAN'DAN 500 TL İLAVEÇalışanı işvereni emeklisi bu rakama şaşıracak! Asgari ücrette zam ihtimalleri konuşulurken yeni çıkış! '500 TL de Erdoğan verir...'
FAİZ % 42.50 OLDUMerkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentilerine paralel olarak bir adım atan Merkez, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkardı. Böylece son 7 ayda 3.400 puanlık faiz artışı yapılmış oldu.
Asgari Ücret Pazarlığı Başladı! On Milyonların beklediği Asgari ücret pazarlığı başladı! Bakan Işıkhan'dan milyonları umutlandıran sözler
Çalışan emeklilere 5000 TL İkramiye Yattı Mı?Kimler 5000 TL ikramiyeden yararlanacak? (Emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinde son durum) Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sorgulanıyor. İlgili bakanlıklara talimat verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye verileceğini açıkladı.
ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI Beklenen Enflasyon oranları açıklandı
ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI ÜYELERİ NE ZAMAN FARKLARINI ALACAK Öz Orman İş sendikasına üye olan işçiler yetki uyuşmazlığı nedeniyle zam farklarını alamıyor
68 Bakan Yardımcısı Belli OlduResmi Gazete'de yer alan atama kararı ile birlikte 17 bakanlıkta 68 Bakan Yardımcısı belli oldu.
ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI SONUÇTAN İŞÇİLER MEMNUN Kamuoyunda merakla beklenen Asgari ücret açıklandı
ASGARİ ÜCRETTE NEFESLER TUTULDU Asgari ücrette tespit komisyonu çalışmalarına başlıyor
Bakan Bilgin;Asgari ücret Ve Belediye Çalışana Kadro MüjdesiAsgari ücret Temmuz 2023 için Ocak ayında yapılana benzer bir yol haritası çizeceklerini vurgulayarak enflasyonun üzerinde bir ek artış gerçekleştirileceğinin işaretini verdi. Belediyelerde çalışan bir personel grubunun sorunlarının da önlerinde bulunduğunu söyleyen Bilgin, "Öyle bazı sorunlar var, onları da çözeceğiz inşallah.
10 Bin TL Hane Başı Destek Ödemesi Neden Yatmadı?Hane başı destek ödemesi olarak adlandırılan 10 bin TL yardımlarda bazı aileler ödemelerini alırken bazı aileler ödemelerini henüz almadı. Bu durumun ardından ise Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak şeklinde araştırmalar yoğunlaştı. İşte Hane başı destek ödemesi yatmadı konusunda son gelişmeler ve detaylar.
Belediye Personelin En Düşük Maaşı 11 Bin TL OlduBelediye personellerin, en düşük maaşının 11 Bin 7 TL olduğunu duyurdu. İkramiye ve yan gelirlerin de arttığı müjdesini veren Öküzcüoğlu, kadın personellere regl izni verileceğini açıkladı.
BEŞİR DERNEĞİ YÜZLERCE ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Eyyübiye Beşir Derneği tarafından 500 Çocuğu kışlık giyim Yardım yapıldı
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

