
Beyazgül: Tarihi anlamak için Göbeklitepeyi iyi incelemek gerekir
Uğurlu: En büyük amacımız üzerimizdeki küllere üflemek
12 bin 500 yıllık tarihi ile insanlık tarihine ışık tutan arkeoloji dünyasının en büyük keşfi olan Şanlıurfa Göbeklitepe, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Çeşitli etkinliklerin yapılmaya başlandığı Göbeklitepede bu yıl turist sayısı hedefi ise 2 milyon 500 bin.
Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğundakiGöbeklitepe ören yerinde sürdürülen kazılar bugüne kadar önemli keşiflere sahne oldu.
Ziyaretçi akını başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından2019un Göbeklitepe yılı ilan edilmesi ve Göbeklitepenin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmasının ardındankazı alanına ziyaretçi akını başladı.
Hummalı çalışmalar yapılıyor.
Göbeklitepe yılı olan 2019un ilk ayında hazırlıklar başlarken, yöresel yemekleri, el işi sanatları ve müziği ile turistleri ağırlayacak olan Şanlıurfada şimdiden hummalı bir çalışma başladı.
Şehri Medeniyet Göbeklitepe temasıyla gerçekleşecek.
Göbeklitepeyi gezerek yetkililerden bilgi alan Yapımcı Savaş Uğurlu, Şehri Medeniyet Kültür Projesinin 9'uncusu Göbeklitepe temasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.
Savaş Uğurlu En büyük amacımız üzerimizdeki küllere üflemek
Savaş Uğurlu Şanlıurfa ve Göbeklitepe, dün olduğu gibi bugün de insanlıkla paylaşacak önemli değerleri bağrında taşımaktadır. Yapmaya çalıştığımız projemizde en büyük amacımız üzerimizdeki küllere üflemek, sahip olduğumuz potansiyelimizi ortaya çıkarmak. Nisan ayında yapacağımız etkinliğimizin kültür defilesi kısmında baş model Özge Ulusoy olacak. Birçok ünlü modelde Göbeklitepe dönemine ait özel tasarımları üzerlerinde taşıyacaklar. Ayrıca Medeniyetler Korosu konseri, Medeniyet ve Göbeklitepesempozyumu dışında resim sergisi de projemiz kapsamında yer alacak''dedi. Uğurlu açıklamasında Ülkemizi tanıtmak için benim gibi diğer yapımcılarda hazır yurt dışından programlar almak yerine yerli ve milli projeler üretmeli ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak için herkes benim gibi elini taşın altına koymalı ifadelerine de yer verdi.
Beyazgül Tarihi anlamak için Göbeklitepeyi iyi incelemek gerekir
Turizmde 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte kentte turizm alanında büyük bir canlılık yaşandığını ve turist sayısının geçen yıllara oranla daha da artacağına dikkat çeken ve Göbeklitepeyi ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Göbeklitepeyi ziyarete gelen turistlere kentin mutfağını da tanıtacaklarını belirtti. Beyazgül, 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesi bizleri çok mutlu etti. Göbekllitepe tarihin sıfır noktasıdır. Tarihi anlamak için Göbeklitepeyi iyi incelemek gerekir. Tarihin bu noktasından itibaren Şanlıurfayı da tanımak lazım. Şanlıurfa aşama aşama tarihin bütün kademelerini yaşamış bir şehir. Göbeklitepe gerek ulusumuzun, gerekse de dünyadaki diğer ülke insanlarının ilgisini çekecek özelliğe sahip. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın bu yılı Göbeklitepe yılı ilan etmesi ile Türkiye ve Şanlıurfada büyük bir turizm canlılığı yaşanacaktır. Göbeklitepeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere kentin mutfağını da tanıtacağız. Bu noktada Şehri Medeniyet Projesi de önem arz etmektedir. şeklinde konuştu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFA'NIN YENİ İL MÜFTÜSÜ BELLİ OLDU Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Şanlıurfa İl Müftülüğü görevine atandı.
ŞANLIURFA’DAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI Şanlıurfa’nın üretim ve ihracat kapasitesi her geçen gün büyürken, kentte faaliyet gösteren firmalar da geliştirdikleri ürünlerle dünya pazarlarına açılmaya devam ediyor.
İlçe Belediyesine Yolsuzluk SoruşturmasıBir ilçe belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına Sayıştay raporları, milyonlarca liralık ihaleler, MASAK incelemeleri ve tanık ifadeleri girdi.
Gelecek Partisi Resmen Feshedildi! TBMM'deki 4 Milletvekilinin Yol Haritası Belli Oldu...Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırdıklarını açıklamasının ardından gözler TBMM'deki 4 Gelecek Partili milletvekiline çevrildi. Selçuk Özdağ, milletvekillerinin Yeni Yol Grubu'nda bağımsız olarak görevlerini sürdüreceğini duyurdu.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR UYSAD (Uluslararası Yazarlar, Sanatçılar, Araştırmacılar, Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Cuma Hündür,ABD, İsrail ve İran savaşına ilişkin şok edici bir basın açıklaması yaptı.
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!Trafikte kuralsızlığa ağır darbe! Yeni düzenlemeyle cezalar 200 bin TL’ye kadar yükseldi, birçok ihlalde ehliyete el koyma uygulaması başlatıldı.
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı.
BBDK'DAN GECE YARISI KARARI BBDK’dan milyonları ilgilendiren gece yarısı kararları.
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA UyarısıŞanlıurfa'da Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkileyebilir
DİKKAT KAR GELİYOR Meteoroloji Şanlıurfa için soğuk hava ve kar uyarısında bulundu
ALKAN GÜVEN TAZELEDİBugün gerçekleşen Şanlıurfa Şoförler Odası Seçimi Çekişmeli Geçti
METEOROLOJİDEN ŞANLIURFA İÇİN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISIMeteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa için son dakika uyarısı geldi
ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİŞanlıurfa’nın simge isimlerinden, “Milli Davulcu Kado” olarak tanınan Kadir Eğlence hayatını kaybetti.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN TL’YE ÇIKARILIYOR Emekli maaşının 20 bine yükseltilmesi için kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunludu
63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde DarbeUyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 63 ilde jandarma ekiplerince düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi, yüzlerce şüpheli yakalandı.
ŞANLIURFA’DAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI 
Fenerbahçe Şampiyon Olursa Evlenirim” Dedi, Sırasını Kardeşine Devretti
İlçe Belediyesine Yolsuzluk Soruşturması
Eyyübiye İlçesinde 50 Yaşındaki Adam Banyoda Ölü Bulundu
Şanlıurfa'da sahte jandarma dehşeti: 12 kilo altın ve 2 milyon TL gasp edildi
Gelecek Partisi Resmen Feshedildi! TBMM'deki 4 Milletvekilinin Yol Haritası Belli Oldu...
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI HALİL YİĞİT'İN ACI GÜNÜ 
AKÇAKALE SINIR KAPISI AÇILIYOR
ŞANLIURFA AK PARTİDEN SEÇİLEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA OPERASYON
Galatasaray Zorlu Fikstürde Liverpool Karşısında
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR 
