
İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Akçakale Hılful-Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman, dernek faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Kuveyt Al Salama Derneği ile işbirliği yaparak projenin temelini altı ay önce attıklarını belirten Ataman, başta Suriyeli misafirler olmak üzere yardıma muhtaç olan herkese imkanları ölçüsünde yardım ve destekte bulunduklarını söyledi.
Akçakalenin yerleşik nüfusundan çok fazlasını beş yıldır misafir ederek ensar şehir olma özelliğini hak ettiğini dile getiren Vali Erin, Suriyede yaşanan gelişmelerden sonra güvenli bir liman arayan Suriyelilerin en fazla rağbet edilen ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu, Türkiyede 3,5 milyondan fazla Suriyelinin tam bir uyum ve dayanışma içinde hayatlarını idame ettirdiğini söyledi. Türkiyedeki 3,5 milyondan fazla Suriyelinin 500 bininin Şanlıurfada misafir edildiğini sözlerine ekleyen Vali Erin, Şanlıurfa ve Akçakalelilere evsahipliğinden dolayı teşekkür etti.
İki derneğin işbirliği ile açılışı yapılan tesisin hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Erin, Türkiyenin her zaman mazlumlara kucak açan bir politikaya sahip olduğunu ve bu politikayı devam ettireceklerini ifade eden Vali Erin, Onların hesabı, bu kadar insanı misafir eden bir ülkenin ekonomisinin ve sosyal yapısının bozulacağı yönündeydi. Ancak Allahın da bir hesabı var. Allahın emrini ifa etmenin de bir ödülü var. Bütün finans kuruluşlarının hesaplarını şaşırtan bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti tüm engelleme ve zorlamalara rağmen dünyanın 13üncü büyük ekonomisi durumundadır. Yine Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi, dünyadaki ilk on büyük ekonomi arasına girmenin çabasını ortaya koyuyoruz ve bunu inşallah en kısa sürede göreceğiz dedi.
Ortadoğu ve İslam coğrafyası üzerinde planlı ve art niyeli çalışmaların yürütüldüğünü proje sahiplerinin de artık saklamadığını, dünyanın terörist ilan ettiği guruplara tırlarla silah sevkiyatı yapıldığını ve aslında hedeflerinin ne olduğunun çok net şekilde bilindiğini kaydeden Vali Erin, Geçmişte bu hesapların şaştığına onlarca kez şahit olduk. Tekrar şahit olacağız inşallah şeklinde konuştu.
Tüm İslam ülkelerinin samimiyet testinden geçtiğini belirten Vali Erin, büyük bir zenginlik ve servet içerisinde yaşayan İslam ülkelerinin her gün İslamın emrine muhalif olarak yardım elini uzatmamasını samimiyetsizlik olarak değerlendirdi.
Vali Erin, Akçakaleye yaptıkları böylesi bir yatırımdan dolayı Hılful Fudul Derneği ve Kuveyt Al Salama Derneği yöneticilerine ve destekçilerine teşekkür etti.
DR. NEBİL ELOWN, DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK
Başta Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle muhacir durumuna düşen Müslümanlara ve tüm mazlumlara yardım ve destekte bulunmak amacıyla kurulan derneklerinin, Türkiyedeki bu faaliyete destek verdiğini belirten Kuveyt Al Salama Derneği Başkanı Dr. Nebil Elown ise, Türkiyede Suriyeliler için yapılan yardımları gördüklerini ifade ederek şükranlarını sundu.
BAŞKAN AYHAN: AJANLAR AKÇAKALEDE GEZİYOR
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Amerikan, İtalyan, Alman ve İngiliz ajanlarının Akçakalede gezip tozup karşı tarafta ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını ve kendilerince Suriyeyi paylaştıklarını belirterek, İslam coğrafyası hiçbir zaman Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin yanında durmadı. Ama bundan sonra inşallah yeni bir uyanış olur, tüm İslam alemi birlik olur. Bilindiği gibi Suriyede iç savaş bitti ama dış güçler bunun bitmesini istemiyor şeklinde konuştu.
Akçakalede böyle bir derneğin açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İhtiyacı olana balık vermeyin, balık tutmayı öğretin diyen bir anlayış vardır. İşte bu tesis de Akçakalede yaşayan ihtiyaç sahiplerine meslek edindirerek bu anlayışı hayata geçiren örnek bir çalışmadır diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
MİLLETVEKİLİ ÖZCAN, KUVEYT HEYETİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Törende bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da, Körfez ülkelerinin Türkiyedeki Suriyeli mülteciler için yardımlarının şimdiye kadar Gaziantep, Hatay ve Kilis tarafına yapıldığını, bu çalışma ile körfez ülkesi Kuveytin ilk kez Şanlıurfada bir organizasyona iştirak ettiğini belirterek, Al Salama Derneği ve Hılful Fudul Derneğine teşekkür etti.
Akçakalede yaşayan 400 Türk ve Suriyeli bayanın istihdam edileceği konfeksiyon atölyesinin açılış töreninden sonra, Akçakale Süleymanşah konaklama tesislerinde yaşayan 250 kimsesiz çocuğun sünnet töreni gerçekleştirilecek. Faaliyetler kapsamında, 250 engelliye çeşitli hediyeler verilecek, 1200 dul ve kimsesiz aileye gıda ve giyim yardımında bulunulacak.
Akçakalede düzenlenen törene, Kuveyt Vakıflar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı temsilcileri, Konsolosluk Temsilcileri ile çok sayıda Kuveytli sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.
Mehmet Ayhan
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİTüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak yatırımcısını sevindiren altın fiyatları, yönünü sert bir şekilde aşağı çevirdi. Küresel piyasalardan gelen iyimserlikle tetiklenen düşüş, içeride Gram Altının bir gün içinde yaklaşık 500 TL değer kaybetmesine neden oldu.
Pazartesi günü 4.381 dolar ile rekor kıran ons altın, dünkü işlemlerde %-5,29 gibi çok sert bir düşüşle 4.125 dolardan kapandı. Bu sert geri çekilme, içerideki fiyatları da altüst etti.
BAŞKAN KAYA’DAN YATIRIMCILARA ÇAĞRIŞanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (ŞUGİOSB) arsa tahsis süreci başladı.
5 Bin Liralık İkramiye Bugün YatıyorÇalışan emeklinin beklediği gün geldi! 5 bin liralık ikramiye bugün yatıyor
ÇALIŞANA VE EMEKLİYE ZAMINA ERDOĞAN'DAN 500 TL İLAVEÇalışanı işvereni emeklisi bu rakama şaşıracak! Asgari ücrette zam ihtimalleri konuşulurken yeni çıkış! '500 TL de Erdoğan verir...'
FAİZ % 42.50 OLDUMerkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentilerine paralel olarak bir adım atan Merkez, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkardı. Böylece son 7 ayda 3.400 puanlık faiz artışı yapılmış oldu.
Asgari Ücret Pazarlığı Başladı! On Milyonların beklediği Asgari ücret pazarlığı başladı! Bakan Işıkhan'dan milyonları umutlandıran sözler
Çalışan emeklilere 5000 TL İkramiye Yattı Mı?Kimler 5000 TL ikramiyeden yararlanacak? (Emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinde son durum) Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sorgulanıyor. İlgili bakanlıklara talimat verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye verileceğini açıkladı.
ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI Beklenen Enflasyon oranları açıklandı
ÖZ ORMAN İŞ SENDİKASI ÜYELERİ NE ZAMAN FARKLARINI ALACAK Öz Orman İş sendikasına üye olan işçiler yetki uyuşmazlığı nedeniyle zam farklarını alamıyor
68 Bakan Yardımcısı Belli OlduResmi Gazete'de yer alan atama kararı ile birlikte 17 bakanlıkta 68 Bakan Yardımcısı belli oldu.
ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI SONUÇTAN İŞÇİLER MEMNUN Kamuoyunda merakla beklenen Asgari ücret açıklandı
ASGARİ ÜCRETTE NEFESLER TUTULDU Asgari ücrette tespit komisyonu çalışmalarına başlıyor
Bakan Bilgin;Asgari ücret Ve Belediye Çalışana Kadro MüjdesiAsgari ücret Temmuz 2023 için Ocak ayında yapılana benzer bir yol haritası çizeceklerini vurgulayarak enflasyonun üzerinde bir ek artış gerçekleştirileceğinin işaretini verdi. Belediyelerde çalışan bir personel grubunun sorunlarının da önlerinde bulunduğunu söyleyen Bilgin, "Öyle bazı sorunlar var, onları da çözeceğiz inşallah.
10 Bin TL Hane Başı Destek Ödemesi Neden Yatmadı?Hane başı destek ödemesi olarak adlandırılan 10 bin TL yardımlarda bazı aileler ödemelerini alırken bazı aileler ödemelerini henüz almadı. Bu durumun ardından ise Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak şeklinde araştırmalar yoğunlaştı. İşte Hane başı destek ödemesi yatmadı konusunda son gelişmeler ve detaylar.
Belediye Personelin En Düşük Maaşı 11 Bin TL OlduBelediye personellerin, en düşük maaşının 11 Bin 7 TL olduğunu duyurdu. İkramiye ve yan gelirlerin de arttığı müjdesini veren Öküzcüoğlu, kadın personellere regl izni verileceğini açıkladı.
BEŞİR DERNEĞİ YÜZLERCE ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Eyyübiye Beşir Derneği tarafından 500 Çocuğu kışlık giyim Yardım yapıldı 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

