
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin mesajında, bu tarihi hadisenin zihinlerde canlı tutulmasının önemine değindi. Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi: Tarihte eşine az rastlanan, hür ve bağımsız vatan aşkına topyekûn bir kahramanlık destanının sahibi olan Urfa halkı, 11 Nisan 1920'de işgalcilere karşı unutulmaz bir zafer kazanmıştır.
Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında büyük bir moral vesilesi olan bu zafer, şüphesiz yeni bir dönemin de başlangıcı olmuştur. Yüz binlerce şehidimizin kanıyla sulanan vatan toprağındaki bu yeni dönem, var olduğu günden buyana hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen, yüzyıllar boyunca hak ve adaletle dünyaya hükmeden milletimizin, küllerinden yeniden doğuşunun başlangıcı, dünya tarihinin yeniden yazıldığı bir dönüm noktası olmuştur. Kamusal düzendeki teşkilatlarıyla günümüzde de yaşattığımız Osmanlı İmparatorluğu, tarihin bu dönüm noktasında Türkiye Cumhuriyeti'ne dönüşürken, büyük bir kahramanlık mücadelesiyle düşman işgaline son veren medeniyetlerin beşiği Urfa şehrimiz de "şanlı" unvanıyla taltif edilip, Şanlıurfa olarak anılmaya başlamıştır. İnsanlığa, üstün medeni vasıflar ihdasındaki milletimizin bu tarihi dönüm noktalarını sebep ve sonuçlarıyla birlikte hatırlaması, geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımızın zihinlerinde canlı tutması tarihi bir sorumluluktur. Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Urfa iline Şanlı unvanı verilerek adının Şanlıurfa olarak değiştirilmesinin 37. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu onuru yaşatan; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle yâd ederken, bu tarihi hadisenin mimarlarından eski Şanlıurfa Milletvekilimiz Osman Doğan Beyefendi'ye bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, esenlikler diliyorum.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR UYSAD (Uluslararası Yazarlar, Sanatçılar, Araştırmacılar, Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Cuma Hündür,ABD, İsrail ve İran savaşına ilişkin şok edici bir basın açıklaması yaptı.
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!Trafikte kuralsızlığa ağır darbe! Yeni düzenlemeyle cezalar 200 bin TL’ye kadar yükseldi, birçok ihlalde ehliyete el koyma uygulaması başlatıldı.
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı.
BBDK'DAN GECE YARISI KARARI BBDK’dan milyonları ilgilendiren gece yarısı kararları.
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA UyarısıŞanlıurfa'da Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkileyebilir
DİKKAT KAR GELİYOR Meteoroloji Şanlıurfa için soğuk hava ve kar uyarısında bulundu
ALKAN GÜVEN TAZELEDİBugün gerçekleşen Şanlıurfa Şoförler Odası Seçimi Çekişmeli Geçti
METEOROLOJİDEN ŞANLIURFA İÇİN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISIMeteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa için son dakika uyarısı geldi
ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİŞanlıurfa’nın simge isimlerinden, “Milli Davulcu Kado” olarak tanınan Kadir Eğlence hayatını kaybetti.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN TL’YE ÇIKARILIYOR Emekli maaşının 20 bine yükseltilmesi için kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunludu
63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde DarbeUyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 63 ilde jandarma ekiplerince düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi, yüzlerce şüpheli yakalandı.
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAKİŞKUR tarafından duyurulan İşgücü Uyum Programı kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 190 kişi istihdam edilecek. Başvurular 9 Ocak’ta sona erecek.
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİSaadet Partisi, artan hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veren emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini içeren kanun teklifini Meclis’e sundu.
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİLYoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara engellemek için okullar tatil edildi
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDUAK Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları eski Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Kadın ve Aile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hatice Tuba İnan, evinde ölü bulundu.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR 
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Son 16 Turundaki Rakibi Belli Oldu: Liverpool
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati Uyarılar
Başkan Kuş,Kapısı Çalınmadık İhtiyaç Sahibi Kalmayacak
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA 

AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ 
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADA
