
Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Filistin’e Adanmış Şiirler” adlı şiir dinletisi, Şair Nabi Kültür Merkezi’nde sunuldu.
Şanlıurfa’dan, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından programa katılan şairlerin kendi eserlerini ve ünlü şairlerin şiirlerini seslendirdiği dinleti, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Gazze’deki vahşeti anlatan bir kısa film gösterimiyle başladı. Ahmet Köse, Cuma Ağaç, Eyyüp Azlal, Cüneyt Gökçe, Faruk Kazancı, Kadir Yeşil, Kasım El Ani, Mehmet Baş ve Mehmet Sarmış’ın okuduğu şiirlerin ardından kürsüye gelen Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, il dışında olduğu için programa katılamayan Başkan Mehmet Kuş’un selamlarını ileterek katılımcılara hitap etti.
TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya da program sonunda yaptığı konuşmada, “Kendilerine medeni denen insanlar, büyük bir barbarlıkla Gazze’ye, Filistin’e, insanlık ailesinin değerlerini yıkarcasına vahşice saldırmaktadır. Acı olan o ki, kendini dünyaya adil, özgürlükçü ve eşitlikçi olarak pazarlayan birçok batı devleti de bu vahşeti destekliyor ve arkasında duruyor. Filistin ve Gazze meselesi, sadece Arapların ya da Müslümanların meselesi değildir. Yaşanan bu barbarlık, aslında insanlık ailesine büyük bir saldırıdır. Çünkü insanlığın asırlardır biriktirmiş olduğu merhamet, kardeşlik, komşuluk, dayanışma gibi birçok değer, Siyonist devlet ve onu destekleyenler tarafından alt üst edilmektedir. Bu konuda şair ve yazarlarımız Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde sözlerini, kalemlerini yücelttiler, Filistin’li kardeşleriyle dayanışmalarını gösterdiler. Sizler de buraya gelerek bu dayanışmaya destek oldunuz, hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.
.jpg)
Filistin’e destek için ne yapabilirim diyenlere öneride bulunan Kaya, “Hepimiz bir öfkeyle, bir duygu yüküyle yüklüyüz. Edward Said’in yaptığı gibi, taş atamayabiliriz ama emin olun ki yazdığınız her bir sosyal medya mesajı bir taştır ve o zalimlerin başında parçalanacaktır inşallah. Bir taş atın bir tweet atın, bir taş atın bir post yazın, bir taş atın bir bağış yapın, kardeşlerinizle dayanışın, sesinizi yüceltin. Bu insanların, bu mazlumların hakkını her platformda yüceltelim” diyerek, programın gerçekleşmesine katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya’ya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
.jpg)
Program, Eyyübiye Belediyesi’nin TYB Şanlıurfa Şubesi’ne, şair ve yazarlara onurluk takdiminin ardından sona erdi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKAN KUŞ, EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye’de, hizmet ve yatırımlarının çok büyük bölümünü çocuk ve gençlerin eğitimine ayıran Eyyübiye Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk destek çalışmasını başlattı
Eyyübiye İlçesinde 50 Yaşındaki Adam Banyoda Ölü BulunduŞanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Tahsin Erdoğan, evinin banyosunda hayatını kaybetmiş halde bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği öğrenildi.
Başkan Kuş,Kapısı Çalınmadık İhtiyaç Sahibi KalmayacakEyyübiye Belediye başkanı Mehmet Kuş, Ramazan ayı dolayısıyla Eyyübiye’de ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hane ziyaretlerini sürdürüyor.
AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akçakale Gaziantep Çevreyolunda meydana gelen araç yangını paniğe neden oldu
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADAEyyübiye ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Ulaşımın aksamaması için ekipler sahada çalışmaya başladı
EYYÜBİYE ZABITASI ANINDA MÜDAHALE ETTİEyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, gıda üretimi ve satışı yapan tüm işletmeleri düzenli olarak denetlenmesini aralıksız sürdürüyor
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK Yoğun kar yağışı nedeniyle Eyyübiye ilçesinde kapanan yollar Eyyübiye Belediye ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu tüm yollar ulaşıma açıldı
BAŞKAN KUŞ, ATATÜRK’Ü ANMAK, TÜRKIYE’YI DAHA AYDINLIK YARINLARA TAŞIMAK DEMEKTIREyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87’nci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
SİYASET UZLAŞMA SANATIDIR DİYEN ÇİFTÇİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ Yeniden Refah Partisi Eyyübiye İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Salih Çiftçi, partisinden istifa etti
EYYÜBİYE’DE KADINLAR ÜRETİYOR, GÜÇLENİYORBelediye Başkanı Mehmet Kuş’un kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışıyla sürdürülen hizmetler sayesinde, kadınlar hem öğreniyor hem de üretmeye başlıyor
ŞELALE’DE UMUT AKIYOR: KADINLAR ÖĞRENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE BÜYÜYOREyyübiye Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde hayata geçirdiği kadın destek merkezleriyle büyük ilgi görüyor. Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öncülüğünde yürütülen projeler kapsamında, kadınlar meslek sahibi olurken, çocuklar da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Eyyübiye’de Doğalgaz Seferberliği Devam Ediyor: 109 Aile Daha IsınacakEyyübiye Belediyesi, dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye tarafından hayata geçirilen "Hava Kalitesini İyileştirme Projesi" kapsamında, ikinci etap çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda 109 ihtiyaç sahibi aile daha doğalgazla buluşturuluyor.
EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI Eyyübiye Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla esnaflara Türk bayrağı dağıttı.
AK PARTİ EYYÜBİYE TEŞKİLATINDAN MURADİYE MAHALLESİNE ZİYARETAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı esnaf ve STK Ziyaretlerini sürdürüyor
URFA CEYLANLARINDA BEREKETLİ BİR SEZON Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Şanlıurfa Ceylanlarında bu yıl bereketli bir yıl oldu
BAŞKAN ELGÜN GELECEĞİMİZ İÇİN DOĞAYA SAHİP ÇIKIYORUZAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilçede bulunan parklarda temizlik yaptılar 
VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI 




FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR 

BAŞKAN KUŞ, EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK 
ŞANLIURFA’DA SEVİLEN KARDİYOLOJİ DOKTORU ABDULLAH CİRİT’İN ACI GÜNÜ 
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI 
