
Eyyübiye Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Eski Hayvan Pazarı olarak kullanılan alanı devasa bir yeşil alana çevirip vatandaşların hizmetine sundu. İlçeye 29 yeni park kazandırıp yeşil alan miktarını yüzde 51 arttıran Eyyübiye Belediyesi, park yapım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir yasasıyla birlikte Eyyübiye Belediyesine devredilen tek tapulu arsa olan Selçuklu Mahallesinde Eski Hayvan Pazarı olarak kullanılan, 19 bin metre karelik alan da vatandaşların hizmetine yeşil alan olarak kazandırıldı. Eski Devlet Bakanı Eyüp Cenap Gülpınar isminin verildiği parkın açılışına; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Şanlıurfa Vali Vekili Fatih Çelikkaya, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülten Balcı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
BELEDİYENİN TEK TAPULU ARSASI YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
İlçeye yeşil alan kazandırıp vatandaşların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İlçemizin 14 mahallesi sur içi.Geri kalan mahallelerimizden sadece bir mahalle imarlı ve planlı. O da TOKİ (Batıkent) mahallemiz. Maalesef diğerleri gecekondulaşan yerler ve alanlar. Tabi sit alanlarıyla beraber gerek yeşil alan konusunda gerekse de sosyal tesisler ve fiziki yapılar konusunda kısıtları olan bir ilçe. Böyle bir ilçede sizlerin de takdir edeceği gibi zor. Ama Mevlananın da dediği gibi Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun. Biz de olaya imtihan gözüyle bakarak ekibimizle beraber ilçemize güzel hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. burada da parkımız Muradiye ile Selçuklu mahallelerimizin tam ortasında. Eski Hayvan Pazarı olarak kullanılan bir yer. Bizim belediyemizin tek tapulu yeri. Büyükşehir yasasından sonra bize tahsis edilen bu tek tapulu yerimizi yeşil alana dönüştürdük. İstedik ki insanlarımız kaliteli vakit geçirsinler. dedi.
SİYASETİN OLMAZSA OLMAZI AHDE VEFADIR
AB Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ise, Bugün burada iki güzel duyguyu aynı anda yaşıyoruz. Birincisi; güzel bir hizmete, halkın, vatandaşın faydasına olan güzel bir hizmete vesile olmak. Bunun için değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir hizmete vesile olmuş. Siyasetten alacağınız ikinci haz ise hayırla yad edilmek. Hepimiz bu görevleri bırakıp bu dünyadan ayrılacağız. Önemli olan ayrıldıktan sonra nasıl yad edildiğiniz. Bugün burada değerli Belediye Başkanımız en başta siyasetin olmazsa olmaz şartlarından biri olan ahde vefaya sadakat gösterip, vefa örneği sergileyerek Değerli babam Eyüp Cenap Gülpınarı hep birlikte hayırlı yad etmemize vesile oldu. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şeklinde konuştu.
BAŞKAN EKİNCİ GÖNÜLLERİ FETHETMİŞTİR
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay da, Bugün çok anlamlı ve önemli bir gün. Eyyübiye Belediye Başkanımız yaptığı fiziki ve sosyal projelerden bahsetti. Güzel projeler görüyoruz, yaşıyoruz ve seviniyoruz. Ancak yapılan daha önemli olan bir şey var, o da gönülleri fethetme projesi. Eyyübiye Belediye Başkanımız insanımızın ve hepimizin gönlünü fethetmiştir. Bu anlayışlı davranışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. dedi.
Yaptığı çalışmalardan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinciye teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, bugün Eyyübiye ilçemizde Eyyübiye Belediyemiz tarafından yapılan çok güzel yaşam alanını sizlerin hizmetine sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Parkın yapımında emeği geçen Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Vatandaşların yaşam alanına yönelik bu tğr faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyorum. Dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal da, yaşam alanının ilçeye kazandırılmasından dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinciye teşekkür ettiler.
Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin hummalı çalışması sonrası devasa bir yeşil alana dönüştürülüp vatandaşların nefes alabileceği mekan haline gelen Eyüp Cenap Gülpınar parkı, 19 bin metre karelik alanı kapsıyor. İçerisinde çocuk oyun alanları, yetişkinler için spor kondisyon aletleri, kamelyalar, oturma bankları ve kademeli yeşil alanı barındıran parkın açılışı kurdele kesimiyle yapılıp vatandaşların hizmetine sunuldu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
SİYASET UZLAŞMA SANATIDIR DİYEN ÇİFTÇİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ Yeniden Refah Partisi Eyyübiye İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Salih Çiftçi, partisinden istifa etti
EYYÜBİYE’DE KADINLAR ÜRETİYOR, GÜÇLENİYORBelediye Başkanı Mehmet Kuş’un kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışıyla sürdürülen hizmetler sayesinde, kadınlar hem öğreniyor hem de üretmeye başlıyor
ŞELALE’DE UMUT AKIYOR: KADINLAR ÖĞRENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE BÜYÜYOREyyübiye Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde hayata geçirdiği kadın destek merkezleriyle büyük ilgi görüyor. Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öncülüğünde yürütülen projeler kapsamında, kadınlar meslek sahibi olurken, çocuklar da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Eyyübiye’de Doğalgaz Seferberliği Devam Ediyor: 109 Aile Daha IsınacakEyyübiye Belediyesi, dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye tarafından hayata geçirilen "Hava Kalitesini İyileştirme Projesi" kapsamında, ikinci etap çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda 109 ihtiyaç sahibi aile daha doğalgazla buluşturuluyor.
EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI Eyyübiye Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla esnaflara Türk bayrağı dağıttı.
AK PARTİ EYYÜBİYE TEŞKİLATINDAN MURADİYE MAHALLESİNE ZİYARETAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı esnaf ve STK Ziyaretlerini sürdürüyor
URFA CEYLANLARINDA BEREKETLİ BİR SEZON Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Şanlıurfa Ceylanlarında bu yıl bereketli bir yıl oldu
BAŞKAN ELGÜN GELECEĞİMİZ İÇİN DOĞAYA SAHİP ÇIKIYORUZAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilçede bulunan parklarda temizlik yaptılar
EYYÜBİYE’DE ZABITA DENETİMLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOREyyübiye’de gıda güvenliği ve çevre sağlığını koruma adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor
ZİYARETÇİLER ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE MİLLET BAHÇESİNİ GEZECEKLER Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanlarından olan Eyyübiye Millet Bahçesi’ne gelen vatandaşların mesire alanlarına ulaşımını kolaylaştırmak için alınan iki adet elektrikli araç hizmete sunuldu.
AK PARTİ EYYÜBİYE İLÇE BAŞKANLIĞI ELGÜN'E EMANET AK parti Eyyübiye ilçe Başkanı Genel Merkez tarafından açıklandı
Eyyübiye Sera Kent Çiftçilere Eğitim Desteği VerecekŞanlıurfa’da ıslah edilmiş yerli tohumlardan sebze üretiminin yapıldığı ve oldukça başarılı sonuçların elde edildiği Eyyübiye Sera Kent’teki çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, burada edindikleri tecrübe ve birikimleri çiftçilere aktararak, bölgede ürün çeşitliliğini artıracak bir proje üzerine hazırlık yaptıklarını söyledi.
Başkanı Mehmet Kuş 'un Yardımcıları Belli Oldu!31 mart seçiminde güven tazeleyen Başkan Mehmet Kuş, yeni dönem için Belediye Başkan Yardımcıları atamalarını gerçekleştirdi.
BAŞKAN MEHMET KUŞ, BU ŞEHRE HİZMET ETMEK EN BÜYÜK ŞEREFTİREyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı
EYYÜBİYE BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ BELLİ OLDU31 Mart Mahalli İdareler seçimi sonrası Eyyübiye Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri açıklandı
SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA BAŞKAN MEHMET KUŞ’A TEVECCÜHLER ARTIYOR Eyüpnebi Mahallesi’ndeki bir evde toplanan Abuhamdan Aşireti mensupları, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adaylarını davet ederek, AK Parti davasına bağlılıklarını yinelediler.
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

