
Türkiyenin daha da güçlü hale getirilmesi konusunda DSİye önemli görevler düştüğünün altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ olarak bizlere düşen görev; Ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesine yükselmesi adına yatırımlarımızı arttırarak devam ettirmek, devletimizin bize verdiği vazifeleri en iyi şekilde yapmak için çaba sarf etmektir. Bunun içinde DSİ olarak ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam etmektedir. dedi.
DSİ olarak Türkiyenin sınırları içerisinde yaptığı projelerin yanı sıra Balkanlardan Afrikaya ve Ortadoğuya kadar mazlumların gözyaşlarını silmeye ve onlara umut olmaya devam ettiklerini ve pek çok ülkeye bu bağlamda su temin ettiklerini belirten DSİ Genel Müdürü AYDIN, Özellikle son yıllarda Suriyede yaşanan savaş nedeni ile ülkemize sığınan ve kahraman güvenlik mensuplarımız tarafından düzenlenen operasyonlar ile Suriyede güvenli bölge oluşturulan yerlerin su ihtiyacının giderilmesi için yoğun gayret göstermekteyiz.
.jpg)
Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriyede yapılan su sondaj çalışmalarında; halkın acil içme suyu ihtiyaçlarının temini maksadıyla başta El Bab olmak üzere Marea, Azez, Al Rai (Çobanbey) ve diğer yerleşim yerlerinde (Savran ve Akterin) toplam 69 adet su sondaj kuyusu açılarak 266,68 l/s su elde edilmiştir. Yaklaşık 432.000 kişiye yetecek içme-kullanma suyu sağlanmıştır.
Şanlıurfa, Hatay ve Kilis illeri Valiliği AFAD İl Müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda toplam 47 adet su sondaj kuyusu açılmış ve 691 l/s su elde dilerek 550.000 kişinin ihtiyacını karşılayacak içme ve kullanma suyu sağlanmıştır.
Ayrıca Suriyede önceden rejim tarafından açılmış ve atıl durumda olan 60 adet su sondaj kuyusunun ıslahı ve rehabilitasyonu yapılmıştır. Suriyedeki su sondaj çalışmaları devam etmektedir. dedi.
_renamed_5234.jpg)
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın son olarak çalışmalarda en büyük destekçimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYONŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Terörizme finansman desteği sağlayan her unsurun peşinde
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANITürkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa’da, bu yılın ilk fıstık hasadı başladı
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYORŞanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülecek proje, kentin kültürel değerlerine sahip çıkma için önemli bir adım atıldı değerlendiriliyor.
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİBaşkan Gülpınar'dan Hastanede Yaralanan Personele Geçmiş Olsun Ziyareti
DUSAK SAĞLIKTA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak’tan Hastane Ziyareti: “Sağlıkta Şiddetin Takipçisi Olacağız”
YAZMACI'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN PERSONELLERE ZİYARETMilletvekili Yazmacı'dan Hastanede Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Personele Ziyaret
VALİ ŞILDAK YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ Vali Şıldak Dün akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet hastanesinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu yaralanan doktor ve güvenlik görevlisinin ziyaret etti
VALİ ŞILDAK'TAN HASTANESİ'NDEKİ SALDIRIYA KINAMAŞanlıurfa valisi Hasan Şıldak akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet Hastanesi'ne de yaşanan saldırı olayı ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı
ŞANLIURFA’DA SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK EĞİTİM SEFERBERLİĞİŞanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması ve doğal yaşam alanlarına yerleştirilmesi sürecinde görev alan personele kapsamlı bir eğitim verildi
VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI Ülke genelinde artan orman yangınlarının ardından Şanlıurfa Valiliği, yangın riskine karşı daha önce alınan yasaklama kararlarını kamuoyuna bir kez daha hatırlattı
VALİ ŞILDAK UYARDI BİR KIVILCIM, BİR ORMANI YOK EDEBİLİRTürkiye genelinde son günlerde artan orman yangınlarına karşı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan önemli bir uyarı geldi
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AĞIR DARBEUyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: 25 Kilo Skunk Operasyonu
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

