
Şanlıurfa'da Kovid-19 ile mücadele ederken hastalığa yakalanan Doç. Dr. Aydın, "Bu herkesin korkması gereken bir şey. Hastalığımın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala ciddi halsizlik ve zaman zaman karın ağrılarım devam ediyor" dedi.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Salih Aydın,yaklaşık 2 ay önce halsizlik, baş ağrısı, yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvurduğunu, yaptırdığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını belirtti. Hastalığının gribal enfeksiyon semptomlarıyla başladığını belirten Aydın, "Şiddetli baş, karın ve eklem ağrılarım başladı.
Eşimin ve benim testim pozitif çıkınca kendimizi izole etmeye başladık. Kovid-19 olan hastalarda genellikle eklem ve kas ağrıları olur. Fakat bende 3 gün geçmeyen karın ağrısı oldu" dedi. Hastalığın etkileri hala devam ediyor Hastalığı yenmesine rağmen etkisini hala yaşadığını ifade eden Aydın, " Ben ve eşim çok korktuk, çocuğumuz var. Çok zor günler yaşadık.
Bu herkesin korkması gereken bir şey.
Hastalığımın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala ciddi halsizlik, çabuk yorulmalar ve zaman zaman karın ağrılarım devam ediyor. Verilen ilaçlarla sağlıma kavuştum. Kendimi izole etmem ve ilaç kullanımı, hastalığı yenmemde büyük etken oldu. Hastalar bizden ilaçları kullanıp kullanmamaları yönünde tavsiye istiyorlar. Ben ve birçok hekim verilen ilaçları kullandı.
Verilen ilaçların hepsi faydalı. " diye konuştu. "İnsanlar koronavirüsü kendilerine yakıştıramıyor" Aydın, her yaştan kişinin tedbirli olması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Koronavirüs öyle sinsi bir hastalık ki her yaştaki insanda kötü sonuçlar doğurabiliyor. 'Bana bir şey olmaz' algısı çok yanlış bir düşünce.
Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Ben de genç olmama rağmen hastalığa yakalandım. En çok karşılaştığımız hastalar, semptomları çıktıktan sonra çok geç geliyor.
İnsanlar genelikle kendilerine koronavirüsü yakıştıramıyor.
'Beni klima çarptı, soğukta kaldım, yağmurda biraz yürüdüm' gibi şeylerle geliyorlar.
Koronavirüs semptom olarak o kadar genişledi ki, gribal enfeksiyonlar, kas, eklem rahatsızlıkları ve özellikle halsizlik gibi. Bu tür semptomları olanların en yakın sağlık kuruluşlarına başvurması gerekiyor. Hastaneye yatırılan kişilerin çoğu hastalığı kendisine yakıştırmayan hastalar."
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDEN ULUSLARARASI SAĞLIK BAŞARISIŞanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, sağlık alanında uluslararası alanda dikkat çeken bir başarıya daha imza attı.
13 YILLIK ÇOCUK ÖZLEMİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE SON BULDUŞanlıurfa’da çocuk hasreti çeken Aydemir ailesinin son çare olarak başvurdukları Harran Üniversitesi Hastanesi’nde çocuk hasretleri son buldu.
DİKKAT! 27 BİN PERSONEL ALINACAKResmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 27 bin sözleşmeli personeli istihdam edilecek.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASINDA ENGELLİLER VE ÇOCUKLAR UNUTULMADI.Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında sağlık alanında engellilerin ve çocukların bilinçlenmesine yönelik Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirme, Sağlıklı ve doğru diş fırçalama teknikleri gösterildi.
“YETERİNCE ANNE SÜTÜ ALAN ÇOCUKLAR DAHA SAĞLIKLI VE BAŞARILI BİR GELECEK BEKLİYOR”Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, emzirme haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydalarıyla birlikte anne sütünün yararı konusunda bilgi verdi.
ŞİFAYI ŞANLIURFA NEV HOSPİTAL HASTANESİNDE BULDUŞeker hastalığı olarak bilinen diyabete ve yüksek tansiyona ile karın ağrısı şikayeti ile birçok yerde tedavi gören Hedle Bülte sağlığına Özel Nev Hospital hastanesinde kavuştu.
SAĞLIK RAPORLARININ SÜRESİ UZATILDI Sağlık Bakanı Fahrettin koca Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Uzatıldığını duyurdu
Şanlıurfa Sağlık Çalışanlarına 29 Bin PromosyonSağlık Bakanımızın yoğun çabaları sonucunda T.C. Ziraat Bankası AŞ ile maaş anlaşması karşılığında alınacak promosyon 29 bin tutarında anlaşmaya varılmıştır
KARANLIK DÜNYALARI, ŞANLIURFA HARRAN ÜNİVERSİTESİ AYDINLATIYOROrgan yetmezliklerinin tedavisinde çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilse de son dönem doku ve organ yetmezliklerinde asıl tedaviyi doku veya organın donörden (verici) alıcıya nakledilmesi oluşturur. Harran Üniversitesi Göz kliniğinde en önemli projelerimden biri olan göz bankasında bu günlerde başarılı iki tane göz naklini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamakta. Hastalar 96 yaşındaki Sultan Uçak ve 34 yaşındaki Hatice Kızılkan çok şükür sağlıklarına kavuştu.
ŞOKKK! BİRAYI DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ TUVALET SUYUNDAN YAPIYORLAR En çok satılan alkollü içeceklerin başında olan bira, ilginç bir formülle tüketicilerin karşısına çıkıyor. Kanalizasyon suyunu geri dönüştürülüp bira üretiyorlar.
Prof. Dr. Güldür: Gülerek Geldim Ağlayarak AyrılıyorumŞanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. . Muhammet Emin Güldür ailevi sebeplerden dolayı istifa etti.
CANAN KARATAY MİDENİN DOĞAL İLACINI VERDİProf. Dr. Canan Karatay, zeytin çekirdeğini asla atmayın diyor. Zeytin çekirdeği mide ülserine birebir.
PROF.DR. UZUNKÖY KANSER ÖLÜMCÜL ANCAK, ÇARESİZ DEĞİLDİRŞanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, Kanserde erken teşhise dikkat çekti
HARRAN TIP GÖRMİYENLERİN UMUDU OLDUHarran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kornea Bankası Ruhsatı aldı.
BAŞKAN BEYAZGÜLDEN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJIŞanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm sağlık çalışanlarının bayramını tebrik etti.
SAĞLIK MÜDÜRÜ GÜLÜM'DEN 14 MART TIP BAYRAM MESAJIŞanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm 14 Mart Tıp Bayramını nedeniyle bir mesaj yayınladı
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

