
Eyyübiye İlçesi Direkli Mahallesi'nde Kuzeybatı Çevreyolu bitişinde yapılacak olan gölet alanında DSİ Bölge Müdürü ve teknik ekiplerle incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Balıklıgöl havzasını beslemek amacıyla yapılacak olan göletten alt bir savak verilerek Karakoyun Deresine temiz su verilmesine olanak olduğunu söyledi.
_copy_622x349.jpg)
BAŞKAN BEYAZGÜL: BALIKLIGÖL'Ü BESLEYECEK OLAN GÖLETTEN KARAKAYON DERESİNE SU BIRAKMAK MÜMKÜN
Şanlıurfalıların yakından takip ettiği Karakoyun Deresinden temiz su akıtılması özlemini hayata geçirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Kendi teknik ekibimiz, DSİ Bölge Müdürü ve teknik heyeti ile birlikte 30 Aralık'ta yapılacak olan gölettin yerinde incelemelerde bulunduk. Bu gölet Balıklıgöl havzasını besleyecek. Balıklıgöldeki su kayıplarını önleyecek ve aynı zamanda bu göletten alt bir savak verilip Karakoyunu da besleyebilir miyiz onun içinde bir inceleme yaptık, inşallah bu teknik olarak mümkün. Bundan sonra çalışmalarımız bunun üzerinde de devam edecek, Bakanımız başta olmak üzere DSİ Genel Müdürümüze ve DSİ Bölge Müdürümüze de bu konuda teşekkürlerimi sunuyorum.
_copy_622x326.jpg)
Dünya'da doğal akvaryum olarak kabul gören tarihi bir değerimiz Balıklıgölümüz var. Yaşlılarımız iyi bilir Karakoyunda geçmişte dereden sular gelirdi, halkımızın Karakoyun deresine su verme özlemi var şimdi bu özleminde giderilmesi için bir ön çalışma olarak bunu görüyorum. İnşallah bu çalışmalarımızı gerek Ankarada gerek ise burada DSİ Bölge Müdürümüz ve teknik heyeti ile birlikte hızlandıracağız.
_copy_622x326.jpg)
Şimdi incelemelerde bulunduk, gölet yapılması, Balıklıgöl havzasını besleyecek, Karakoyun deresine su verme şansımızı arttırmaktadır. İnşallah bunu da gerçekleştirme imkanını sağlayacağız" dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı.
BBDK'DAN GECE YARISI KARARI BBDK’dan milyonları ilgilendiren gece yarısı kararları.
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA UyarısıŞanlıurfa'da Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkileyebilir
DİKKAT KAR GELİYOR Meteoroloji Şanlıurfa için soğuk hava ve kar uyarısında bulundu
ALKAN GÜVEN TAZELEDİBugün gerçekleşen Şanlıurfa Şoförler Odası Seçimi Çekişmeli Geçti
METEOROLOJİDEN ŞANLIURFA İÇİN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISIMeteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa için son dakika uyarısı geldi
ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİŞanlıurfa’nın simge isimlerinden, “Milli Davulcu Kado” olarak tanınan Kadir Eğlence hayatını kaybetti.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN TL’YE ÇIKARILIYOR Emekli maaşının 20 bine yükseltilmesi için kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunludu
63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde DarbeUyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 63 ilde jandarma ekiplerince düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi, yüzlerce şüpheli yakalandı.
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAKİŞKUR tarafından duyurulan İşgücü Uyum Programı kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 190 kişi istihdam edilecek. Başvurular 9 Ocak’ta sona erecek.
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİSaadet Partisi, artan hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veren emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini içeren kanun teklifini Meclis’e sundu.
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİLYoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara engellemek için okullar tatil edildi
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDUAK Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları eski Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Kadın ve Aile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hatice Tuba İnan, evinde ölü bulundu.
VALİLİK DUYURDU KAPANAN YOLLAR AÇILDI Yoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa'da kapanan yollar ulaşıma açıldı
VALİLİKTEN ÖNEMLİ DUYURU Şanlıurfa valiliği Şanlıurfa'da iki gündür oluşan yoğun kar yağışı nedeniyle önemli bir duyuru yayınladı 

AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ 
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADA
YEŞİLAY'DAN SADETTİN SARAN'A PLAKET 
EYYÜBİYE ZABITASI ANINDA MÜDAHALE ETTİ

DİKKAT KAR GELİYOR 
ŞEHİT HALİT ŞILTAK İLKOKULU’NDA SINIFLAR ARASI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ
ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE ÖRNEK UYGULAMA
