
Osmanlı Devleti'nden gelen zimem geleneğinin amacı zengin vatandaşlar, tanımadıkları bir dükkana girer dükkanda buluna veresiye defterinde bulunan borçları öder.
Bu hizmetin amacı borcu ödeyen kişinin kimin borcunu ödediği, borçlu olanın da borcunun kim tarafından ödendiğini bilmemesi üzerine kurulu bir hayır işidir.

Bugün Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Teşkilat Başkanı Süleyman Elgün, Ak parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Meclis üyeleri ile birlikte Zimem geleneğiyle Eyyübiye ilçesinde bulunan Mahallerde faaliyet gösteren Fırınlara giderek burada bulunan vatandaşların fırına olan borçlarını ödedi.

Yapılan ödemelerin ardından borç defteri fırının ocağına atılarak yakılarak helaleşip oradan ayrılıyor.
Başkan Kuş ve beraberindekilerin bu davranışı gelir düzeyi düşük vatandaşlar tarafından takdir topladı. Mahalle sakinleri uygulanan bu davranıştan dolayı Başkan Kuş'a ,İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'ya İlçe Başkanı Mehmet Moğal'a ve beraberindeki heyet teşekkür etti.
Başkan Kuş yapılan faaliyet ile ilgili şu açıklamada bulundu " Zime geleneğiyle ailelerimizin fırın borçlarını kapatıp, paylaşımın verdiği huzuru yaşıyoruz. İl Başkanımız Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Başkanımız Mehmet Moğal ve Meclis Üyelerimizle birlikte sokak sokak dolaşıp, vatandaşlarımızın fırın borçlarını kapatıyoruz. Çok şükür." dedi.

Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
SİYASET UZLAŞMA SANATIDIR DİYEN ÇİFTÇİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ Yeniden Refah Partisi Eyyübiye İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Salih Çiftçi, partisinden istifa etti
EYYÜBİYE’DE KADINLAR ÜRETİYOR, GÜÇLENİYORBelediye Başkanı Mehmet Kuş’un kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışıyla sürdürülen hizmetler sayesinde, kadınlar hem öğreniyor hem de üretmeye başlıyor
ŞELALE’DE UMUT AKIYOR: KADINLAR ÖĞRENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE BÜYÜYOREyyübiye Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde hayata geçirdiği kadın destek merkezleriyle büyük ilgi görüyor. Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öncülüğünde yürütülen projeler kapsamında, kadınlar meslek sahibi olurken, çocuklar da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Eyyübiye’de Doğalgaz Seferberliği Devam Ediyor: 109 Aile Daha IsınacakEyyübiye Belediyesi, dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye tarafından hayata geçirilen "Hava Kalitesini İyileştirme Projesi" kapsamında, ikinci etap çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda 109 ihtiyaç sahibi aile daha doğalgazla buluşturuluyor.
EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI Eyyübiye Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla esnaflara Türk bayrağı dağıttı.
AK PARTİ EYYÜBİYE TEŞKİLATINDAN MURADİYE MAHALLESİNE ZİYARETAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı esnaf ve STK Ziyaretlerini sürdürüyor
URFA CEYLANLARINDA BEREKETLİ BİR SEZON Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Şanlıurfa Ceylanlarında bu yıl bereketli bir yıl oldu
BAŞKAN ELGÜN GELECEĞİMİZ İÇİN DOĞAYA SAHİP ÇIKIYORUZAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilçede bulunan parklarda temizlik yaptılar
EYYÜBİYE’DE ZABITA DENETİMLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOREyyübiye’de gıda güvenliği ve çevre sağlığını koruma adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor
ZİYARETÇİLER ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE MİLLET BAHÇESİNİ GEZECEKLER Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanlarından olan Eyyübiye Millet Bahçesi’ne gelen vatandaşların mesire alanlarına ulaşımını kolaylaştırmak için alınan iki adet elektrikli araç hizmete sunuldu.
AK PARTİ EYYÜBİYE İLÇE BAŞKANLIĞI ELGÜN'E EMANET AK parti Eyyübiye ilçe Başkanı Genel Merkez tarafından açıklandı
Eyyübiye Sera Kent Çiftçilere Eğitim Desteği VerecekŞanlıurfa’da ıslah edilmiş yerli tohumlardan sebze üretiminin yapıldığı ve oldukça başarılı sonuçların elde edildiği Eyyübiye Sera Kent’teki çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, burada edindikleri tecrübe ve birikimleri çiftçilere aktararak, bölgede ürün çeşitliliğini artıracak bir proje üzerine hazırlık yaptıklarını söyledi.
Başkanı Mehmet Kuş 'un Yardımcıları Belli Oldu!31 mart seçiminde güven tazeleyen Başkan Mehmet Kuş, yeni dönem için Belediye Başkan Yardımcıları atamalarını gerçekleştirdi.
BAŞKAN MEHMET KUŞ, BU ŞEHRE HİZMET ETMEK EN BÜYÜK ŞEREFTİREyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı
EYYÜBİYE BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ BELLİ OLDU31 Mart Mahalli İdareler seçimi sonrası Eyyübiye Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri açıklandı
SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA BAŞKAN MEHMET KUŞ’A TEVECCÜHLER ARTIYOR Eyüpnebi Mahallesi’ndeki bir evde toplanan Abuhamdan Aşireti mensupları, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adaylarını davet ederek, AK Parti davasına bağlılıklarını yinelediler.
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

