
Şanlıurfa için büyümenin mutluluk verici olduğunu belirten Şahin, ancak büyümenin yeterli olmadığını söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2015 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Şanlıurfa yıllardır olduğu gibi bu yılda Mobilya,Kağıt ve Orman Ürünleri ile ihracat rakamlarında sektör bazında il birincisi oldu.
Türkiye geneli toplam ihracat yüzde 8.7 kayıpla 143 milyar 730 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 2015 yılında 256.514,73 dolar ihracat yapan Şanlıurfa geçen yıla göre % 4,5 büyüme gösterdi.
Şanlıurfanın ihracat rakamındaki en büyük payı 102.857.000,37 dolar ile Mobilya,Kağıt ve Orman Ürünleri oluşturdu.
2014 yılında Şanlıurfada 245 milyon 578 bin dolarlık ihracat rakamına ulaşılmış, tüm illerin değer sıralamasında bölgedeki birçok ilin gerisinde kalarak Şanlıurfa 36. Sırada yer almıştı.
Şanlıurfa 2015 yılında 6 basamak yükselerek yine bölge illerin bazılarının gerisinde kalarak 30. sırada yer buldu.
Şanlıurfa 2015 yılında en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında 103 Milyon 468 bin dolar ile Irak oldu. Suriyeye ise 49 milyon 393 bin dolarlık ihracat gerçekleşti.
2015 yılı ihracat rakamlarının yine bölgedeki bazı illerin altında kalmasının üzücü ancak büyümenin helede içinde bulunduğumuz şartlar altında büyük bir gelişme olduğunu dile getiren Şahin, Türkiyenin ihracat rakam seviyesi düşerken Şanlıurfanın ihracat rakamı artmıştır.
Şahin, Şanlıurfanın ihracat rakamlarının istediğimiz seviyelerde olmayışının en büyük sebepleri arasında bugüne kadar Şanlıurfamızla özdeşleşmiş bir markamızın olmayışı yada diğer bir deyimle ürünümüzü henüz mamul hale getiremeyişimizdir.Gerçekten ihracat yaptığımız ürünlerin Şanlıurfada üretilip üretilmediğine bakmamız gerekli yerli yatırımcılarımız maalesef bu konuda geri durmaktadır, ilimizde 500 bine aşkın Suriyeliyi misafir ediyoruz bunun eksi ve artılarıda göz önüne alınmalıdır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Şanlıurfa milletvekili Faruk Çelikten Şanlıurfa milletvekili olması hasabiyle desteklerini alarak işgücüne yönelik çalışmaların artırılması ve ürünün mamul hale getirilmesi konusunda yapılacak çalışmalara destek vermesini beklemekteyiz.
Şahin, Bakanımızdan Şanlıurfaya pozitif ayrımcılık yapmasını ve Şanlıurfa ile özdeşleşmiş bir markanın oluşturulması için özel sektör veya kamu gücünü kullanarak Tarımın, Turizmin ve Gapın başkenti olan Şanlıurfamıza kazandırmasını bekliyoruz. Dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

