VALİ AYHAN DOMATES HASADINA KATILDI

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Siverek ilçesine bağlı kırsal Mahallelerde ekilen domatesleri hasadına katıldı

31 Temmuz 2023 Pazartesi 17:15

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Kırsal Mahallelerde çiftçiler tarafından ekimi yapılan yaklaşık 50 bin dönüm domateslerin hasadına baslandi.Tarladan domates toplayan çiftçileri ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan çiftçiler ile sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

Şanlıurfa Valisi Ayhan yeni başlayan domates hasadının üreticilere bereketli bir hasat sezonu ile bol ve hayırlı kazanç diledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan hasadı gerçekleşen domates tarlasında ayrılarak Siverek ilçesi Aşlıca mahallesinde Domates Kurutma İşletme tesisinde incelemelerde bulundu.

 

Yaklaşık olarak Dönüm başı 10 bin ton domates ürünü elde edilen verimli topraklarda kurulan tesislerde kurutma kurutma işleri başladı.

KURUTULAN DOMATESLER AVRUPA'YA İHRAÇ EDİLİYOR.

Toplnan domatesler parçalanarak kavurucu sıcaklar altında bez örtülere seriliyor. Güneşe serilen domatesler adeta ovayı kızıla boyuyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan “ Domatesi üretiyoruz, kurutuyoruz ve ihraç ediyoruz. İnşallah üretimimizi her yıl artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

Gerçekleşen ziyaretler sonrası tarlada çalışanlar ile gününü anısına bir fotoğraf çeken Şanlıurfa valisi Salih Ayhan işçilere başarı dileklerinde bulunarak alandan ayrıldı.

 

Bu Kategorideki Diğer Haberler