BAŞKAN CİDİR KUR'AN-I KERİM'E SALDIRAN ALACAKLARIN MERKEZ ÜSSÜ İSVEÇ

Kur’an-ı Kerim’e Saldıran Alçakları ve İslam Düşmanlığının Merkez Üssü Haline Gelen İsveç’i Şiddetle Kınıyoruz!

30 Haziran 2023 Cuma 11:39

Ak parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saygısızlığ ile ilgili bir açıklama yaptı.

İlçe Başkanı Mustafa Cidir yaptığı açıklamada Çok kültürlülük, birlikte yaşam, hoşgörü üzerine tüm dünyaya çağrıda bulunan Avrupa ülkeleri arasında islamofobik eylemleri  artarak, İslam'a ve Müslümanların kutsallarına karşı gerçekleştirilen provokatif saldırılara her gün bir yenisi eklenmektedir. 

Son olarak, tüm İslam âlemi için kutsal günlerden olan Kurban Bayramının birinci gününde kimi odakların tetikçiliğini yapan Iraklı bir şahıs Stockholm Camii önünde Kuran'ı Kerim'i yırtarak ateşe verdi. İslam’ın değerlerini hedef alan bu alçakça saldırıya izin veren İsveç, Müslümanların kutsal değerlerini bir kez daha açıkça çiğnemiştir. İsveç polisi bu aşağılık provokatöre engel olmak yerine, Kur’an-ı Kerim’i korumaya çalışan Müslümanları darp ederek bu provokasyona sadece seyirci kalarak bu olaya ortak da olmuştur.

İsveç Devleti geçtiğimiz yıl da Stockholm’de terör örgütlerinin düzenlediği gösteride ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza dönük ölüm tehditlerinin savrulması, İsveç makamlarının bu eylemleri ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesi sistematik “Kur’an Yakma Protestoları” adı altındaki provokasyonlara ev sahipliği yapmış, ülke adeta Türkiye’ye ve İslam'a yönelik saldırıların merkez üssü haline gelmiştir.

İsveç Devleti nefret söylemi ve ifade özgürlüğü arasındaki dengeyi gözetmek ve bu amaçla gerekli hukuki düzenlemeleri yapmak yerine söz konusu İslam ve Müslümanlar olunca hukukun temel ilkelerini yok saymaktadır.

Bilinmelidir ki İslam’ın kutsallarına yapılan saldırıya yasal kılıf aramak bu aşağılık suça ortak olmaktır. Ak parti Hilvan İlçe teşkilatı olarak mübarek kurban bayramında Kur’an-ı Kerim üzerinden tüm İslam alemine yapılan bu aşağılıkça saldırıyı lanetliyor, saldırıları yasal koruma altına alarak olağanlaştırmaya çalışan İsveç devletini şiddetle kınıyoruz" dedi 

Bu Kategorideki Diğer Haberler