KELAYNAK KUŞLARINA ANNE ŞEFKATI

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kelaynak kuşlarına Anne şefkatı elli uzandı

29 Nisan 2023 Cumartesi 11:41

Dünya'da Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Türkiye'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklara ait Kelaynak Üretme istasyonunda koruma altına alınan Kelaynak Kuşların Anne şefkatı elli ile yaklaşılıyor.

ANNE ŞEFKATİN YETMEDİĞİ YERDE BİZ VARIZ 

Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklara Şube Müdürlüğüne bağlı Birecik Şefliği bünyesinde bulunan Kelaynak Üretme İstasyonunda bulunan yüzlerce Kelaynak Kuşlarına ait yumurtadan çıkmaya başlayan kelaynak yavrularının zemine düşüp zarar görmelerine engellemek ve Nesli tükenme tehlikesin de bulunan kuşların neslini koruma altına almak için Doğa Koruma ve Milli Parklara Birecik Şefi Hacer Sürer duyarsız kalmadı.

Şef Sürer yaşanan bu olaylar karşısında bir Anne şefkatı ile yaklaşarak istasyonda görevli personeller tarafından kuşların yumurta yaptıkları ahşap yuvaların altına file gerilip yuvadan düşen yavru Kelaynak Kuşların hayatta kalmaları ve vücudunda herhangi bir hasar oluşmaması için koruma amaçlı önlemler adı.

Birecik Kelaynak Üretme istasyon şefi Hacer Sürer tarafından Yapılan bu çalışma Doğa dernekleri ve hayvan severler tarafından büyük bir takdir ile karşıladı.

Bu Kategorideki Diğer Haberler