İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI

1 Temmuz' a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yasak türleri avlayan veya satan balıkçılara idari para cezasının yanında yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır.

30 Mart 2023 Perşembe 13:51

İç Sularda Balık Av Yasağı ile ilgili Hilvan Kaymakamlığı bünyesinde bir toplantı düzenlendi. Hilvan ilçe Kaymakamı Coşkun Doğan başkanlığında düzenlenen toplantıya ilçe jandarma Bölük Komutanı, Hilvan Tarım İlçe Müdürü, Hilvan İlçe Emniyet Müdürü ve Hilvan Avcılar ve Atıcılar Dernek temsilcileri ile yapılan görüş alış verişi sonrası alınan karar doğrultusunda sıkı denetimlerin uygulanarak yasağa uymayanlar hakkında ceza işlem uygulanacağı karara bağlandı. 

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan” toplantıda 1 Nisan ve 1 Temmuz tarihleri arasında geçerli olan iç Su ürünleri av yasağı denetimleri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli teknik personeller, Emniyet ve Jandarma personelleri tarafından yapılacaktır.

Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Yasak süresince tüm balıkçılarımızın mevzuat hükümlerine uymalarını, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanacağını” belirti 

Alınan Karar sonrası bir açıklama yapan Hilvan Avcılar ve Atıcılar Dernek başkanı Mesut Yetkin açıklamasında “ iç sularımızdaki balık varlığının desteklenmesi, balıkların yılda en az bir kez üremelerine fırsat verilmesi açısından, 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında geçerli olan av yasaklarına uyulmasının sürdürülebilir balık avcılığı için önemli ve gerekli bir unsurdur. unutmayalım avını yaşat ki avın devam etsin ve eko sistem bozulmaması için denetlemeler gece gündüz yapılacağından dolayı tüm Birim amirlerime teşekkür ediyorum. “ dedi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler