SMA HASTALIĞINA KARŞI DEVLET DESTEĞİ ŞART

8 Ocak 2024 Pazartesi 16:54

Merhaba sevgili okurlarım, malumunuz küçük bebelerin, en büyük düşmanı SMA hastalığıdır, tedavi masrafları ise çok pahalı, deyim yerindeyse, aileler bu parayı toplamak için, dilenme noktasına gelmiştir.

Peki biz bu hastalık için, devlet bazında radikal bir koruyucu ve kollayıcı bir tutum sergilemiş miyiz?

Bir çok ülkeye yardım gönderen bir millet olarak, kendi vatandaşlarımızın yardımına neden sağlam koşmuyoruz, ana masrafı neden devlet ödemiyor? Sizce aileler bu konuda nasıl yapacaklar, hem maddi hem de manevi sıkıntıdan nasıl kurtulacaklar?

Aileler üzülmemeli, çocukları, bebekleri, gözlerinin önünde ölüyor, buna devlet dur demeli!

Sosyal devlet anlayışı içerisinde, bunun gereğini devlet yapmalıdır.

Aslında benim aklımda çok güzel bir fikir var, askâri ücretteki 2TL'lik kısmını kesip SMA hastalarının tedavisi için ayrılırsa, emin olun bu sıkıntı kalmaz diyorum.

Lütfen yardım edin bu hasta yavrucaklara, onların yavaş yavaş ölümü, bizi üzüyor, her insanı üzer, devlet baba bu konuya el atmalı, gereğini yapmalıdır.

Hastalık çok kötü ve çok tehlikeli bir hal almış durumdadır, anne babalar sokaklarda dilenmeye başlamıştır.

Yüce devletimiz, bu konuyla alakalı gerekli, açılımı yapmalıdır, Türkiye'de yılda 150 bebek  SMA hastası olarak doğuyor, sayıda madem az, madem durum bunu gösteriyor, o zaman devlet olarak, neden bu konuda yardımcı olmayalım?

Yine vakıflar bağış toplasın, yine aileler elinden geleni yapsın, ama son bitirici vuruşu da yüce devletimiz yapsın, insanlarımız çocuklarının ölümünü izlemesin..

ALLAH yüce devletimizi hep payidar kalsın.. İyi günler diliyorum