YETER SÖZ MİLLETİNDİR

18 Eylül 2023 Pazartesi 12:04

Milletin ortak iradesi ile demokratik seçim kurallarıyla Miletvekili olarak seçilmiş, sonra Bakan ve Başbakan olan Hükümet üyeleri, fotoğrafta görüldüğü gibi hücre hapsine mahkum edilir, acilen "Milli Birlik ve Beraberlik Komitesi" adı altında kurulan bu komite, Meşru hükmümetin hak ve hukukunu ğasp ederek Hükümeti yönetir.

Bu komitenin yönettiği meşru olmayan mahkemelerin, düzmece kararlarıyla Başbakan Adnan Menderes iki Bakan arkadaşıyla beraber Yassıada'da idam ediilir.

Suçları neydi? ...

Dış düşmanlarımızla ittifak ederek Mehmetçikleri şehit edenlerle işbirliği mi yaptılar?

Yabancı Devletlerden medet mi umdular?

Hırsızlık veya tecavüze mi yeltendiler?

Yoksa vatana ihanet mı ettiler ?

TBMM kararıyla hukuksuz idamları deklere edilmesine rağmen, her olur olmaz kararı Demokrasi adına yaygara koparan despot düşüncenin zevatı, mazlumluk duyarlılığını kendikerine özgü gündeme taşırken, dönemin başbakanı Merhum Menderes ve bakan arkadaşlarının antidemokratik uygulamalarla idam edilmelerini neden hiç gündemlerine almadıklarını sağır sultan da bilmektedir.

Bu dönemde yeni açılımlı farklı versiyonlarda halka yönelerek demokrasi havarisi kesilen bu zevatın insiyatif alarak bu duyarlılığı en azından idamların yapıldığı bu günlerin yıl dönümlerinde bir demeçle telin etmeleri gerekmiyormuydu?

TBMM kararıyla bu hukuksuz idamların antidemokratik bir uygulama olduğu deklere edilmesine rağmen, her olur olmaz kararı Demokrasi adına yaygara koparan despot düşüncenin zevatı, mazlumluk duyarlılığını kendi iktidarları çıkarına özgü gündeme taşırken, dönemin başbakanı Merhum Menderes ve bakan arkadaşlarının antidemokratik uygulamalarla idam edilmelerini neden hiç gündemlerine almadıklarını sağır sultan da bilmektedir

bu mudur zülüm anlayışı?

Bu mudur masumiyyet anlayışı?

Bu mudur halkla bütünleşmek ?

Bu mudur modern demokrasi anlayış?

Sizin Demoratik yönetim dediğiniz dönemlerinizde, bu mazlum halk;ekmek alma sırasında iki üç saat sıra beklerdi.

Doğum Hastanelerinin kapılarında, uzun süre sırada beklerken, merdivenlerde koridorlarda doğum yapan anneler bacılar ne çileler çekerdi.

Bu mazlum millet tüm bu olumsuzluklara rağmen Devletine de isyan etmezdi, sadece hükümetlerinizin bu tür uygulamalarını olumlu eleştirilerle uyarırdı, çünkü kanunlara saygılıydı.

Bu Millet kendilerine yapılan zülümü, işkenceleri hak etmediğini, yaptıklarınızın kanıtlarını gerekçeleriyle beraber seçim meydanlarında halka sunarak sizlerden şikayetçi oldu.

Kanunların vermiş olduğu yetkinin hukukuyla yasal çerçevede Millete seslenerek " YETER SÖZ MİLLETİNDİR" dedi .

Bu kez Millet kendine saygılı olan farklı partileri muktedir edince, bu milletin lehinde kendi uydurduklarınız sloganlarınızı da unutarak, halkın iradesi olan tercihlerini de cahaletle suçlayarak insanları rencide ettiniz..

Bu gün meşru Hükümetin uygulamalarını Demokrasiye aykırı gören sizler, Yasal ve demokratik yollarla iktidar olamayınca, antidemoratik yollarla iktidarları devirmek için istikrarı bozma adına malzemeniz algı operasyonlarıyla yaygaralarınızla, halkı bezdirerek, iktidarı farklı yollarla elde etmek istiyosunuz.

Millet bunu bilmeyecek kadar acemi mi ?