
Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi "Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, ebediyete intikalinin 80inci yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun askeri dehasını, hürriyet ve bağımsızlık yolundaki üstün çabalarını hatırlayıp, kurduğu yeni Türk Devletinin ve Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için, her birimiz üzerimize düşen vazifeleri düşünüyor ve bu yönde adımlar atıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürkü saygıyla anarken, özellikle gençlerimizin hatırlamasını istediğim bazı hususlara dikkat çekmek isterim:
Tüm şehirleri işgal edilmiş, umutları tükenmiş, canından başka varlığı kalmamış olan bir milletin, düşman karşısındaki azmini bileyen, iradeleri aynı hedefe yönlendirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürkün dikkatimizden kaçan bir hayat hikâyesi vardır.
Bugün, bizlerin bile sancısını çektiğimiz eğitimde yenilik ve modernlik arayışı, Mustafa Kemalin hayatında, babası Ali Rıza Efendinin onu Mahalle Mektebinden alıp, Şemsi Efendi Mektebine kaydetmesiyle başlar. İlkokul eğitimi sırasında babasını kaybeden Atatürkün, daha sonraki eğitim hayatı ve 25 yaşında iken Harp Akademisinden yüzbaşı rütbesi ile mezuniyeti malumunuzdur.
Mustafa Kemali, Atatürk yapan ise; onun henüz eğitim yıllarında büyük ilgi duyduğu fen ve sosyal bilimler, edebiyat, tarih ve özellikle Türk tarihine olan merakıydı. Osmanlı İmparatorluğunun dağılma sürecine girdiği bu yıllarda, hürriyet fikirlerini yaymak için gizlice çıkardığı gazetesi, ülke ve milletin sorunlarıyla yakından ilgilenmesi, ilerici ve aydın bir fikir adamı olarak tanınmasına yetmişti.
Sık sık ayaklanma ve olaylarla sarsılan, yıkılma tehlikesi yaşayan ülkede, bir yandan askeri görevini büyük bir başarıyla yürüten Mustafa Kemalin, diğer yandan hürriyet ve bağımsızlık fikirlerini sivil hayatta pratiğe geçirmesi, onun üstün ferasetinden başkası değildi.
Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla Çanakkalede aktif görev isteyen Mustafa Kemalin Çanakkale Savaşının kaderini değiştiren askeri dehası, Arıburnu, Anafartalar, Kireçtepe ve ikinci Anafartalar zaferi ile taçlanmış, düşman kuvvetleri Çanakkale geçilmez! diyerek geri çekilmek zorunda kalmışlardı. Çanakkale Savaşında henüz 34 yaşında olan Mustafa Kemal, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak üzere Samsuna çıktığında 38, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurduğu 23 Nisan 1920de 39, Cumhuriyeti ilan ettiği 29 Ekim 1923te ise 42 yaşındaydı.
Hayatı okulda, cephede ve sürekli milletin derdiyle ilgilenmekle geçen, tüm kesimlerin düşmana teslimiyeti tek kurtuluş gördüğü zamanda bile milletine güvenen Atatürkün, modern dünya devletlerinin güç ve baskılarına karşı durabilmesinin altında, şüphesiz büyük bir tecrübe ve birikim de vardır diye araştırdığımızda, onun en az 4 bin 500 kitap okuduğu ve çok iyi derecede Almanca ve Fransızca dillerini de bildiğini öğreniyoruz.
Onun, büyük bilgi birikimi ve donanımla, 57 yıllık kısa hayatına sığdırdığı başarıların en büyüğü, hürriyet ve bağımsızlık yolunda milli birlik ve beraberliği sağlamış olmasıdır. Coğrafyamızın ateş çemberine dönüştüğü, yüz yıl önceki düşmanlarımızın ülkemizi kuşatmaya çalıştıkları son zamanlarda, en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, Atatürkün çok büyük önem verdiği milli birlik ve beraberliğimizi geliştirmekten başkası da değildir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürkün aramızdan ayrılışını anarken, özellikle gençlerimizin onun hayatındaki başarı grafiğini incelemelerini, bir milletin kaderini değiştiren liderin meselelere yaklaşımını irdelemelerini ve onun gençliğe olan tavsiyelerini farklı bir bakış açısıyla yeniden değerlendirmelerini diliyorum.
Bu vesile ile Türk milletinin en önemli misyonunu gerçekleştirme başarısıyla dünya tarihine geçen Atatürkü, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şâd olsun." dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYONŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Terörizme finansman desteği sağlayan her unsurun peşinde
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANITürkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa’da, bu yılın ilk fıstık hasadı başladı
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYORŞanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülecek proje, kentin kültürel değerlerine sahip çıkma için önemli bir adım atıldı değerlendiriliyor.
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİBaşkan Gülpınar'dan Hastanede Yaralanan Personele Geçmiş Olsun Ziyareti
DUSAK SAĞLIKTA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak’tan Hastane Ziyareti: “Sağlıkta Şiddetin Takipçisi Olacağız”
YAZMACI'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN PERSONELLERE ZİYARETMilletvekili Yazmacı'dan Hastanede Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Personele Ziyaret
VALİ ŞILDAK YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ Vali Şıldak Dün akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet hastanesinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu yaralanan doktor ve güvenlik görevlisinin ziyaret etti
VALİ ŞILDAK'TAN HASTANESİ'NDEKİ SALDIRIYA KINAMAŞanlıurfa valisi Hasan Şıldak akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet Hastanesi'ne de yaşanan saldırı olayı ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı
ŞANLIURFA’DA SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK EĞİTİM SEFERBERLİĞİŞanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması ve doğal yaşam alanlarına yerleştirilmesi sürecinde görev alan personele kapsamlı bir eğitim verildi
VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI Ülke genelinde artan orman yangınlarının ardından Şanlıurfa Valiliği, yangın riskine karşı daha önce alınan yasaklama kararlarını kamuoyuna bir kez daha hatırlattı
VALİ ŞILDAK UYARDI BİR KIVILCIM, BİR ORMANI YOK EDEBİLİRTürkiye genelinde son günlerde artan orman yangınlarına karşı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan önemli bir uyarı geldi
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AĞIR DARBEUyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: 25 Kilo Skunk Operasyonu
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

