KANLI MUHTARLIK SEÇİMİ KAVGASI KANLI BİTTİ

Ana Sayfa » Genel » ŞUÇGAD, GAZETECİLER GECESİ DÜZENLEDİ

ŞUÇGAD, GAZETECİLER GECESİ DÜZENLEDİ

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle gece düzenledi.

 
11 Ocak 2020 Cumartesi 17:54
Okunma: 2294
Yorum YapYazdır
 
ŞUÇGAD, GAZETECİLER GECESİ DÜZENLEDİ

Geç saatlere kadar süren gazeteciler gecesi Nobel Gurme’de düzenlenen geceye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, MKYK Üyesi Vildan Polat, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediyesi Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediyesi Başkanı Metin Baydilli, Bozova Belediyesi Başkanı Suphi Aksoy, Hilvan Belediyesi Başkanı Aslan Ali Bayuk, Akçakele Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçın Kaya, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Gaziantep Cemiyet Başkanı Arif Kurt ve Yönetimi, Kilis Cemiyet Başkanı Nezir Çağlar, Kilis 79 TV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alpdağ, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Barosu Başkanı Abdullah Öncel, Basın İlan Müdürü Osman Bolluk, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Erdoğan Güvel , Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, KADEM İl Başkanı Dilşah Beyaz Öztürkmen, Medya İletişim Daire Başkanları, Gazeteciler ve aileleri katıldı.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu 1. Geleneksel Gazeteciler yarışmasında dereceye giren gazetecilere ödülleri verilirken bu yıl 5.’si düzenlenen gecede Urfalı sanatçı İshak Demir ve Ebubekir Çimen sahne almasıyla gazeteciler doyasıya eğlendi.

Stand up gösterisi yapan Hasan Ocakoğlu ise gazetecileri kahkahaya boğdu.

VALİ ERİN, “GAZETECİLER AİLELERİNİ İHMAL EDEREK GÖREVLERİİNİ İCRA EDİYOR”

Çalışan gazetecilerin gece gündüz demeden ailesini ve sevdiklerini ihmal ederek mesleklerini icra ettiğini vurgulayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, gazetecilerin gününü kutladı.

Gazetecilerin zor şartlarda çalıştıklarının farkında olduklarını belirten Vali Erin, “Çalışan gazetecilerimiz gece gündüz demeden ailesini sevdiklerini ihmal ederek ama kutsal saydığı ve değer verdiği devletin ve milletin, toplumun kamuoyu menfaatlerin itibarını gözeterek bu uğurda neredeyse kendini feda ederek çalışan iki camianın kardeş mensupları diye tanımlıyorum. Hem çalışan gazetecilerimizin ve basın yayın mensuplarının hem de aynı tarihe denk gelen idareciler gününü kutluyorum” dedi.

VALİ ERİN, “GAZETECİLERİN HER SÖZÜNÜ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ”

Gazetecilerin tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştığını ve her konuda söyledikleri sözü göz önünde bulundurduklarını aktaran Vali Erin, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Zor şartlar altında çalıştıklarınızın farkındayız özelikle bu bölgede görev yapan gazeteciler, ve gazete sahiplerimiz, zor şartlarda ve koşularda hizmet ediyor. Doğruyu, tarafsız bir şekilde kamuoyuna millete aktarmaya çalışıyorsunuz, sosyal medyada söylediğiniz her bir söz, televizyonlarda dile getirdiğiniz her konu, bakanlarımıza Cumhurbaşkanımıza aktarılıyor. Bunu her daim göz önünde bulunduruyoruz, tekrardan tüm çalışan gazeteciler ve idareciler gününü kutluyorum.”

BAŞKAN BEYAZGÜL, “MEDYA GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ”

Zamanında 3 güçten bahsedildiğini fakat şimdi 4 güç olduğunu ve bu ayağı basın mensuplarının oluşturduğunu söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, basın mensuplarının mesleklerini icra ederken yaşadıkları zorlukların farkında olduklarını belirtti.

Başkan Beyazgül, 9 ilin cemiyet başkanlarını ve emekçileri bir arada buluşturdukları için teşekkür ederek şunları söyledi;

“Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak’a 9 ilin cemiyet başkanını ve emekçileri bir arada buluşturdukları için teşekkür ederim. Bizim zamanımızda 3 güçten bahsedilirdi, yargı, yasama ve yürütme ama sahada şunu çok iyi gördük ki 4 tane güç var bunların bir ayağı da medya, medyada bizim gözümüz kulağımız, cemiyet başkanlarımız, belediye başkanlarımız zorlu yaşamından bahsettiler ama eğer siyasetçiysen eğer belediye başkanıysan bu zorlukları ona bahsetmek gerekmiyor. Çünkü biz onları hayata ve yaşamda çokça yaşadıkları zorlukları görüyoruz. Barış pınarı harekatında gerçekten sabahtan akşama kadar demiyorum 24 saat karşıda bir boşluğu harekatı gözetleyen ve başına bir bomba düşer mi diye düşünmeyen o alanda olan gazetecileri gördük yine aynı şekilde, 15 Temmuzda her an yanımızda olan gazetecileri gördüm. Sokakta en tehlikeli yerde gazetecilerimizi gördük her daim en zor alanda onları gördük onun için onların zorlu hayatından bizlere çokça bahsetmenin gerek yok, ama bizzat yaşıyorlar o zorluklarla ilgili neler yapacağımızı düşüneceğiz. Yine medyanın öneminde bahsetmemize gerek duymuyoruz çünkü kalemin kılıçtan daha keskin biliyoruz. Biz gazetecilere, çalışan gazetecilere çokça teşekkür ederiz. Demokrasi hayatımızı siyasi hayatımızı güçlendiren gazetecilerdir. Kentimizin turizminde, sanayisini geleceğini yaptırımlar yapanlar gazetecilerdir. Bu nedenle onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler buraya bu geceye katılmamızın sebebi kendimizi anlatmaya gelmedik sizleri anlamaya anlatmaya geldik, ama bu şehri kültür ve turizm şehri yapacağız sizlerle birlikte tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.”

 

GENEL BAŞKAN BALLI, “ŞANLIURFALI GAZETECİLER BİZLERE GÖNÜL VERDİ”

Şanlıurfalı gazetecilerin sendikaya gönül verdiğini belirten Medya-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, bu sayede şuan üye anlamında Türkiye’de ikinci sırada olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyetinin sendikaya katkısından dolayı teşekkür eden Genel Başkan Ballı, “Biz Şanlıurfa’yı 2012 yılında tanıdık. Biz o zaman yeni bir sendikaydık. O yüzden iş kolunda ilk sırada değil sonucu sıradaydık ama Şanlıurfa gazetecileri bizlere gönül verdiler. Birlikteliğimiz burada başladı. Anadolu ajansı dışından Anadolu Ajansı bizim ilk benimde ilk görev yerimdi şuan üye anlamında Türkiye’de ikinci sıradayız. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyetine katkılarında dolayı teşekkür ederim. Bizde buna karşılıksız kalamayız bizlerde burada internet ve Görsel medya eğitimleri vererek destek kendilerine destek olacağız” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ÇELİK, “BASININ KALBİ ŞANLIURFA'DA ATIYOR”

Basının kabinin bugün Şanlıurfa’da attığını belirten Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, 9 ilin cemiyet başkanı ve yönetim kuruluyla beraber Şanlıurfa’da olduklarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye başkanlarına ve valiye seslenen Federasyon Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz gazeteciler olarak bu gün basının kalbi Şanlıurfa’da atıyor. Çünkü 9 ilin cemiyet başkanları ve yönetim kurulu üyeleri birlikte Urfadayız. Urfa’nın değerli yöneticileriyle valileri belediye başkanlarıyla temsilcilileriyle bir aradayız. Biz Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak 600 aralarında bir üyemiz var bu 600 üyenin fazlasında sarı basın kartı sahibi, Türkiye genelinde 8 federasyondan birisiyiz ve Türkiye Gazeteciler Federasyonunun bir ayağız yani Türkiye’nin kendi arasında en yüksek çatısı basın temsilcilerinin gazetecilerinin teşkil ettiği en yüksek çatı Türkiye konfederasyon 25 bin üyesi olan ülkemizin güneydoğu bölgesinin çatısı altında en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Belediye başkanlarına ve valilerimize seslenmek istiyorum yerel gazeteciler olarak tek geçim kaynağımızı ayakta durmamız gereken tek kaynağımız beledilerin ve valilerin alacağı ilanlarda kazandığımız paralarla ayakta duruyoruz. Maalesef bu konuda Urfa ve Mardin olmak üzere bu sıkıntı en çok sıkıntı çeken ilerin başından geliyoruz ve buna bir son vermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bizler yerel basın olmasak ulusal kanalar sizleri yazmaz yaptıklarınızı gündeme taşımazlar ya çok fazla olumsuz bir durumda ulusal basın gelip burada yazıp çizerler ama biz burada yatırımlarında yazıyoruz, düğünlerinde yazıyoruz. Ve biz ülkemizi ilimizi şehrimizi tanıtıyoruz. Bu yüzden biz yerel basın önemliyiz. Sizlerden destek ve desteklemesini istiyorum.”

CEMİYET BAŞKANI GÜLEBAK, “BASIN MİLLİ İRADENİN DÖRDÜNCÜ KUVVETİ”

Basın mensuplarının milli iradenin dördüncü kuvveti olduğunu aktaran Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, ayrıca basının demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının gününü kutlayan Cemiyet Başkanı Gülebak, cemiyet olarak bir çok faaliyete imza attıklarını belirterek şunları söyledi;

“Ülkemizin dördüncü kuvveti olan basınımızın özgür ve kalemine sadık, yeni bir yıl geçirmesini dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Kamuoyunun, doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli irademizin dördüncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biridir.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylunun destekleriyle "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesi kapsamında Güneydoğu'dan 30'a yakın gazeteciyle Karadeniz Bölgesinde yerel yönetimlerle bir araya geldik.

Karadeniz bölgesinden görev yapan 40 basın mensubunu Şanlıurfa’mızda ağırlayarak. Şanlıurfa turizmine katkı sağladık. Karadenizli kardeşlerimiz memleketlerine giderek Şanlıurfa’mızı bir hafta boyunca kaleme aldı. Vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk Basını, Suriye’de yaşanan olayları kamuoyuna aktarmak için geldikleri Akçakale sınır hattında onları ziyaret edip eksiklerini gidererek baklava ikramında bulunduk.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak sektör çalışanlarının maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir. Şanlıurfa’mızda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın, asgari ücret dahi alamadan maddi imkânsızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalıştıklarını görmekteyiz. Özellikle sahada çalışan Gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini istiyorum.

SENDİKALAŞMAYA GİTTİK

Bu yüzden bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sendikalaşmaya gitmelerini sağladık Bu yıl sahada çalışan meslektaşlarımın çoğu Medya-İŞ Sendika üyesi oldu. Medya-İş Sendikamızla üye arkadaşlarımızı herhangi bir kazada kullanabilecekleri 20 bin TL ferdi kaza sigortası yaptırdık. Ankara’ya giden basın mensuplarımızın Medya-İş sendikası konuk evinden çok cüzi bir ücretle konaklamalarını sağladık. Ayrıca Medya-İŞ Sendikasıyla yaptığımız toplantılar sonucunda Şanlıurfa’mızda basın mensuplarına yönelik birçok eğitim düzenlemeyi planlamaktayız. Teknolojinin gelişmesiyle yeni nesil gazeteciliğinde boy gösterdiği bu dönemde sahada görev yapan muhabirlerin bilgilendirilmesi kendilerinin geliştirmelerini sağlamak noktasın kendimizi sorumlu tutuyor bu nedenle Medya-İŞ Sendikasından birçok eğitimin Şanlıurfa’da yapılacağının sözünü aldık.

ŞANLIURFA İÇİN TEK KALEM BULUŞMALARI DÜZENLEDİK

Dernek olarak düzenlediğimiz “ŞANLIURFA İÇİN TEK KALEM” buluşmaları kapsamında yerel yönetimlerle dernek binamızda bir araya gelip Şanlıurfa için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. İlçelerimizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızı tek tek ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinledik ve çözüm ürettik.

Dernek binamızı oluşturarak adeta Şanlıurfa’nın basın merkezi haline geldik. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Şanlıurfa’ya gelen basın mensupları otellerde yer bulamayınca mağdur oldu. Bizlerde bu arkadaşlarımıza sahip çıkarak onları dernek binamızda ağırladık. Bu nedenle şuan yaptığımız çalışmalarla dernek binamızda basın mensuplarının konaklamaları için misafirhane yapmaktayız.

ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK

Şanlıurfa adliyesinde bir basın ofisimiz yoktu. Sayın Başsavcımızın büyük katkılarıyla ve çalışmalarıyla artık adliye binasında basın ofisi oluşturuldu. Başsavcılıkta, Emniyet Müdürlüğünde ve birçok kurumda Whatsapp bilgilendirme grubunun kurulması için girişimlerde bulunduk. Valiliğimizin, Savcılığımızın, Emniyet Müdürlüğümüzün yardımıyla hem Şanlıurfa’mız için hem de halkımız için yanlış haberlerin önüne geçmiş olduk. Meslektaşlarımızla kaynaşmak amacıyla ŞUÇGAD sporu kurarak 35 yaş üstü futbol turnuvalarına katıldık. Sadece bununla kalmadık “En Hızlı Muhabir Koşu” düzenleyip en hızlı koşan ekibi seçtik. Dönemin Başsavcısıyla yerel basının kaynaşmasını sağlamak amacıyla futbol turnuvası düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramındaysa Şanlıurfa’ya en uzak ve yardıma muhtaç köy okulu belirleyip Gazeteci arkadaşlarımızla o okula yardımda bulunduk. Okulun çevre düzenlemesine katkı sağladık.”

 

 

İlgili Haberler
 
11 Ocak 2020 Cumartesi 17:54
Okunma: 2294
Yorum YapYazdır
 
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Anket
YEREL SEÇİMLERDE OY VERME KRİTERİNİZ NE OLUR
ADAY ÖNEMLİ
PARTİ TERCİHİM ÖNEMLİ
FİKRİM YOK
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Tak�mlar
O
G
B
M
P
1
Fenerbahçe
7
7
0
0
21
2
Galatasaray
7
6
1
0
19
3
Yukatel Adana Demirspor
8
5
2
1
17
4
Beşiktaş
7
4
1
2
13
5
Trabzonspor
8
4
0
4
12
6
Kasımpaşa
7
3
3
1
12
7
Atakaş Hatayspor
7
2
5
0
11
8
Çaykur Rizespor
7
3
2
2
11
9
MONDİHOME KAYSERİSPOR
7
2
4
1
10
10
Corendon Alanyaspor
8
2
4
2
10
11
BITEXEN ANTALYASPOR
7
2
3
2
9
12
Tümosan Konyaspor
7
2
3
2
9
13
EMS YAPI SİVASSPOR
7
1
4
2
7
14
MKE Ankaragücü
7
1
3
3
6
15
VavaCars Fatih Karagümrük
8
1
3
4
6
16
Gaziantep FK
7
2
0
5
6
17
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş.
7
0
4
3
4
18
Rams Başakşehir
7
1
1
5
4
 
�ampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
S�per Loto
31.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062224283446
 
 
�ans Topu
30.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu011030323403
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Namaz Vakitleri
 
  • �msak05:09
  • G�ne�06:47
  • ��len12:19
  • �kindi15:11
  • Ak�am17:31
  • Yats�18:57
 
Tarihte Bug�n
1279 - Yamen Muharebesi, Moğol Yuan Hanedanı, Güney Song Hanedanı'nın kalıntısını bir deniz muharebesinde yendi.
1839 - Louis-Jacques-Mandé Daguerre, dagerreyotipi icat etti.
1866 - Osmanlı Hükümeti, Süveyş Kanalı'nın açılması konusunda izin verdi.
1877 - Ayan Meclisi görevine başladı.
1883 - ABD'li ayakkabıcı ustası Jan E. Matzeliger bir ayakkabıyı bir seferde bütünüyle imal eden ilk makineyi icat ederek ayakkabı sanayisinde bir devrim yarattı.
1899 - Otomobil yağı üreten Castrol şirketi kuruldu.
1903 - Türkiye'nin ilk spor klübü olan Beşiktaş JK kuruldu.
1915 - Güneş Sistemi gezegenlerinden Plüton'un ilk fotoğrafı çekildi. Ancak Plüton'un yeni bir gezegen olduğu o tarihte anlaşılamadı.
1920 - ABD Senatosu, Versay Antlaşması'nı onaylamayı redetti.
1920 - Mustafa Kemal, Ankara'da bir meclis toplanması amacıyla genelge yayımladı.
1932 - Sydney Harbour Bridge açıldı.
1945 - ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait USS Franklin uçak gemisi Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri'ne ait bombardıman uçağı "Ginga" tarafından bombalandı.
1945 - SSCB, bir nota ile 1925 tarihli Türk-Sovyet Dostluk ve Tarafsızlık Antlaşması'nı yenilemeyeceğini bildirdi
1955 - Agence France-Presse'in (AFP) Ankara temsilcisi Erol Güney Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığından çıkarıldı.
1965 - Merzifon'un Çeltek Linyit İşletmesi'ndeki grizu patlamasında 69 işçi öldü, 58 işçi yaralandı.
1970 - Batı Almanya'nın başbakanı (Willy Brandt) ile Doğu Almanya'nın başbakanı (Willi Stoph) ilk defa görüştü.
1971 - CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr. Nihat Erim, partisinden istifa etti ve başbakanlığa atandı.
1975 - Tarihe Birinci Milliyetçi Cephe Hükümeti (MC) olarak geçen, dört sağ partiden (AP, MSP, MHP, CGP) oluşan koalisyon işbaşına geldi.
1981 - Ankara'da bir inzibat erini öldürme iddiasıyla yargılanan Erdal Eren ölüm cezasına çarptırıldı. Eren'in infazı, 18 yaşından küçük olduğuna ilişkin kemik raporu nedeniyle tartışmalara yol açtı.
1985 - Uluslararası PEN Yazarlar Birliği Aziz Nesin'i onur üyeliğine seçti. Onur üyeliği belgesi Arthur Miller ve Harold Pinter tarafından verildi.
1995 - Osman Pamukoğlu'nun yönettiği "Çelik-1 Operasyonu" başladı
1997 - Diriliş Partisi iki genel seçime girmediği için kapatıldı.
1998 - Gazeteci Metin Göktepe'nin öldürülmesi davasında, beş polis, kastı aşan zor kullanarak ölüme sebebiyet verme suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı, altı polis beraat etti.
1999 - Ankara DGM Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye çalıştığı gerekçesiyle soruşturma açtı.
2003 - ABD askerleri Irak-Kuveyt sınırındaki askerden arındırılmış bölgeye girdi. ABD uçakları da Irak'ın batısını bombalamaya başladı.
2003 - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a gönderilmesi, Türk hava sahasının yabancı silahlı kuvvetlerin hava unsurlarına 6 ay süreyle açılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM'ye sunuldu.
2007 - New York'ta "United for Peace and Justice" örgütünün düzenlediği "Savaşa Hayır" yürüyüşüne onbinlerce kişi katıldı.
2007 - Rusya'nın Kemerovo Oblastındaki Novokuznetsk şehrinde bulunan Ulyanovskaya maden işletmesinde yerin 270 m altında meydana gelen patlamada 108 madenci öldü.
 
Say�sal Loto
02.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062931324445
 
Ar�iv
 
 
Kurumsal

��erik

GÜNDEM

SİYASET

DÜNYA

Yukarı Çık