Ýl Saðlýk Müdürü, Hizmet Baþkanlarý, Ýlçe saðlýk Müdürü ve idareciler Siverek’in Karpuzcu,Kayseri,Gazi,Aþaðý Karabahçe,yukarý Beþyamaç,Eskihan,Baðlýk,köyleri ile Siverek merkezde bulunan kanlýkuyu ve Lengopark köylerine giden ekipler, aþý konusunda ön yargýlarý olan vatandaþlarý ikna etmeye çalýþtýlar.
Vatandaþlar aþý olmaya ikna etme çalýþmalarý kapsamýnda il Saðlýk müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Gülüm Siverek Karpuzcu köyüne gitti. Müdürümüz burada yaptýðý açýklamada; “Bildiðiniz gibi bütün Türkiye’de olduðu gibi Þanlýurfa’mýzda da aþýlama çalýþmasý yoðun bir þekilde yapýlýyor.
Özellikle Ýlimizde Aþý oranlarý düþük olan köylerimizi Ýl Saðlýk Müdürlüðü olarak ziyaret ediyoruz, Bugün de Siverek’in Aþý Oranlarý düþük olan köylerindeyiz.
Hizmet Baþkanlarýmýz, Ýlçe saðlýk Müdürümüz ve idarecilerimiz ile birlikte 9 köyde aþý seferberliði baþlattýk. Bizde Siverek Ýlçe Saðlýk Müdürü Dr. Deniz Bayer ve Aþýlama ekiplerimiz ile birlikte karpuzcu köyündeyiz. Özellikle Tereddüdü olan, Ön yargýlarý olan vatandaþlarýmýzla görüþmeye çalýþýyoruz. Onlarýn yanlýþ bildikleri bir durum varsa düzeltmeye çalýþýyoruz.
Buraya Karpuzcu köyü Muhtarý ile görüþülerek gelineceði bildirildi. Muhtarýmýz Saðlýk Ekiplerinin köye gelineceðini ahaliye duyurdu ve Aþýlama konusunda saðlýk çalýþanlarýmýza katkýsý çok oldu, kendisine Teþekkür ediyorum bu köyde güzel bir aþýlama oraný yakaladýk ”dedi.
Karpuzcu köyü Muhtarý; "Aþý ekibi saðlýmýz için ev ev dolaþýyor. Vatandaþlarý aþýlýyorlar. Saðlýk Çalýþanlarýna teþekkür ediyorum" dedi. Ýl Saðlýk Müdürü Gülüm; Aþýlama süreci ve Pandemide gösterdikleri özverili ve gayretli çalýþmalarýndan dolayý saðlýk çalýþanlarýna teþekkür etti.
Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.