
Türkiye'deki bir hastanede eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Yabancı uyruklu bir hastasının hamileliğini yakından takip eden Operatör Doktor Cem Ardıç, 36 hafta sonra hastasından gelen görüntüyle adeta şoke oldu.
ASIL ŞOKU HASTAYI YAKINDAN GÖRÜNCE YAŞADISöz konusu videoda gebeliği normal süren hastasının kanaması olduğunu gören doktor, kontrol için 37 yaşındaki Kamerunlu hastasını çağırdı. Ama asıl şok, hastayı yakından görünce yaşandı.
"HER YER KAN GÖLÜYDÜ"Kontrol için gelen hastanın kanaması videoda görülenin aksine çok daha kötüydü. Yaşadığı şaşkınlığı "Bana bir video attı, kanaması olduğuna dair. Ben de nöbetçiydim hemen kontrol için çağırdım. Attığı videoda az bir kanama gözüküyordu. Ama buraya geldiğinde sanki kurşun yemişçesine bir kanama söz konusuydu. Her yer kan gölüydü. Kan değerleri de çok düşüktü. 12 olması gereken kan değeri 9'a kadar düşmüştü." sözleriyle özetleyen Doktor Cem Ardıç, acil ameliyat kararı aldı.

Başarılı bir sezeryan operasyonuyla kız çocuğu dünyaya gelirken, ameliyatın sonuna doğru işler daha da kötüye gitmeye başladı. "Bir türlü hastanın kanamasını durduramadık. İnanılmaz bir durumla karşılaştık. Akan kanı durdurmak için basınç uyguladıkça rahimden büyük miktarda kan geliyordu. Nabız ve tansiyon iyice düştü. Vücut rengi bir anda soluklaştı. Hastayı kaybetme durumumuz oluştu." diye konuşan Dr. Ardıç, en sonunda kadının rahmini almaya karar verdi.
ZAMANLA YARIŞ BAŞLADI37 yaşındaki hastanın rahmi yeni bir operasyonla alınsa da çok fazla kan kaybeden hasta için bu kez acil kan ihtiyacı doğdu. 30 dakika içinde hastaya kan takviyesi yapılmazsa hastanın oksijensiz kalması, beyin ve böbreklerde hasar oluşması söz konuydu.

Hasta için süre giderek azalırken en büyük şans, operasyonu gerçekleştiren cerrah ile hastanın kan grubunun uyuşması oldu.
"BEN BAYILANA KADAR BENDEN KAN ALIN"Hastasını ameliyat masasında bırakan doktor koşarak, kan vermeye gitti. Kendisini kan tutan doktor, kan merkezindeki personele 'Ben bayılana kadar benden kan alın. Ben size durun derim' diyerek kendisinden kan alınmasını istedi.
Hastasına 1 litre kadar kan veren doktor, ameliyata devam etti ve hastasını kurtarmayı başardı.

Eşine ender rastlanan durumu başarıyla atlatan doktor, yaşadıklarını "Ölümün ucundan döndü. Adeta hastaya ölebilir gözüyle bakıyorduk hasta yakınları da ciddi anlamda korkmuştu. Çok şükür bir hasar olmadan döndü. Buradaki en büyük şansımız cerrah ile hastanın aynı kana sahip olmasıydı." sözleriyle özetledi.

Yaşanan olay; sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı bugünlerde, doktorların önemi ve yaptıkları mesleğin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİLYoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara engellemek için okullar tatil edildi
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDUAK Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları eski Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Kadın ve Aile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hatice Tuba İnan, evinde ölü bulundu.
VALİLİK DUYURDU KAPANAN YOLLAR AÇILDI Yoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa'da kapanan yollar ulaşıma açıldı
VALİLİKTEN ÖNEMLİ DUYURU Şanlıurfa valiliği Şanlıurfa'da iki gündür oluşan yoğun kar yağışı nedeniyle önemli bir duyuru yayınladı
ŞANLIURFA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI ŞİDDETLENDİ YOLLAR KAPANDI Yoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa'nın bir çok yerinde tedbir amaçlı yollar ulaşıma kapatıldı
VIRANŞEHIR–DIYARBAKıR KARAYOLU TRAFIĞE KAPATILDIŞanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi ile Diyarbakır arasında ulaşımı sağlayan karayolu, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldı.
BAŞKAN ALKAN BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ BAĞIRMAK DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİRMevcut Şoförler ve otomobilciler odası başkanı İmam Bakır Alkan seçmenine ve seçimdeki rakiplerine seslenerek Bu Koltuğu Makam İçin Değil, Esnaf İçin Taşıyorum dedi
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDIŞanlıurfa, ihtiyaç duyulan nezih ve özgün bir mekâna daha kavuştu.
TEKNOFEST 2026’NIN EV SAHİBİ ŞANLIURFA Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 2026 yılında Şanlıurfa’da düzenlenecek.
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli olduTrendyol Süper Lig'de 14. hafta, 28 Kasım Cuma günü oynanacak tek maçla başlayacak. Süper Lig'in 14. haftasındaki derbide Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.
YENİDEN REFAH PARTİSİNDE EKİNCİ'YE ÖNEMLİ GÖREV Eyyübiye eski belediye başkanı Mehmet Ekinci'ye Yeniden Refah Partisinde önemli görev
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu! C130 askeri kargo uçağının enkazından acı haberler geldi! Şehitlerimize ulaşıldı; acı haberler ailelere verildi!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK 


ŞANLIURFA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI ŞİDDETLENDİ YOLLAR KAPANDI 
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KAR YAĞIŞINDA VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMI
HARRAN’DA KAYIP VATANDAŞI ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR 
HALİLİYE’DE KAR MESAİSİ: BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJI
VIRANŞEHIR–DIYARBAKıR KARAYOLU TRAFIĞE KAPATILDI
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün Ücretsiz
