Þanlýurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Dr. Öðr. Üyesi Baki Volkan Çetin yaptýðý açýklamada, “Uzun yýllara dayanan bir tecrübe ve birikimin eseri olarak ortopedi ve travmatoloji bölümünü ilgilendiren hastalýklarýn büyük çoðunluðunun ise tedavi ve takibini yaptýklarýný dile getirdi.
Dr. Öðr. Üyesi Çetin, “Son yýllarda hastalýklarýn farklýlaþmasý ve hasta sayýsýnýn da artmasýyla branþlaþmaya önem vermekteyiz. Travma cerrahisi yanýnda spor yaralanmalarý, diz, bel kalça kireçlenmesi, tümör cerrahisi ve çocuk ortopedisi alanlarýnda yoðun olarak çalýþmaktayýz.” Dedi.
Dr. Öðr. Üyesi Çetin, ayrýca çocuk ortopedisi konusunda Þanlýurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yapýlan çalýþmalar hakkýnda önemli bilgiler verdi.
Dr. Öðr. Üyesi Çetin “Çocuk ortopedisi, bölgemizdeki yüksek doðum oraný ve çocuk nüfusu nedeniyle ortopedi içinde ayrý bir öneme sahiptir. Özellikle çarpýk ayak (pes ekinovarus), kalça çýkýðý (geliþimsel kalça displazisi), serebral palsi ve deformiteli çocuklarýn bulunduðu hasta grubunun takip ve tedavileri, konuyla özel olarak ilgilenen öðretim üyelerimiz tarafýndan yapýlmaktadýr” diye konuþtu.
PEV (Pes ekinovarus) – Çarpýk ayak; 1000 canlý doðumda 1-2 oranýnda izlenmektedir. 2020 yýlý verilerine göre 85.000 canlý doðumun olduðu ilimizde yaklaþýk 85-170 arasý yeni PEV hastasý bulunmaktadýr. Kliniðimizde bu hasta grubu, doðumun ilk haftasýndan itibaren takibe alýnmaktadýr. Tedavi düzeltme alçýlarýyla (genellikle 4-6 alçý) baþarýlý bir þekilde yapýlmaktadýr. PEV’li hastalarýmýz tekrarlama olasýlýðý nedeniyle ilkokul çaðýna kadar takip edilmekte ve gerek görülen durumlarda cerrahi iþlemleri de yine kliniðimizde baþarýlý bir þekilde uygulanmaktadýr.
Alanýnda uzman öðretim üyesi kadromuz, tecrübeli asistan ve personellerimiz ile Þanlýurfa halkýmýzýn çevre illere gitmesine gerek kalmayacak þekilde önemli bir ihtiyacý karþýlýyoruz.
Hastalarýmýzdan beklentimiz; ayný il içerisindeki bu imkâný deðerlendirmeleri, hastalarýný erkenden bizlere getirmeleri ve özellikle çocuk hastalarda önemi yüksek olan takiplerini aksatmamalarýdýr. Erken dönemde gelen çocuklarda daha yüksek baþarý elde ederek sakatlýk riskini azaltma imkânýmýz olmaktadýr. Bu nedenle ailelerin kliniðimize erken baþvurmalarý tedavinin baþarýsý açýsýndan çok büyük önem arz etmektedir.” Dedi.
Þanlýurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ise yapmýþ olduðu açýklama da “Harran Üniversitesi Hastanesine gelen her hastanýn özel bir hasta olarak iþlem gördüðünü ve bu konuda çalýþmalar yaptýklarýný ifade ederek Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde de yatan ve ameliyat olan hastalarýn sadece Þanlýurfa içinde deðil de tüm bölge için bir hastane olduðu ve bu bölgelerden gelen tüm hastalara hizmet verdiðini ifade etti.
Baþhekim Doç. Dr. Güzelçiçek, Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde yapýlan çalýþmalardan dolayý tüm ekibe teþekkür etti.
Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.