
Şanlıurfanın ve bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden olan Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 5 yıl önce hizmet vermeye başlayan tüp bebek merkezi açıldığından beri çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin umudu haline geldi.
Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Muhammet Erdal Sak, Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi olarak hizmete açılışının 5. yılını kutladıklarını belirtti.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinin Güneydoğu Anadoluda kamuda ilk olarak açılan tüp bebek merkezi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sak, 2016 yılı aralık ayından itibaren hizmet veren Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezimiz Güneydoğu Anadoluda kamuda ilk olarak açılan tüp bebek merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Merkezde Ovülasyon indüksiyonu (yumurtlama tedavisi), suni döllenme, klasik tüp bebek (IVF), mikroenjeksiyon (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu / ICSI) ve diğer mikro manipülasyon yöntemleri (assisted hatching, defragmantasyon, blastomer biyopsisi) ile testis biyopsisi gibi tanı ve tedavi yöntemleri, laparoskopik ve histeroskopik cerrahi girişimler uygulanmaktadır. Bu işlemler, özel ameliyathane şartlarında yapılırken ayrıca merkezde, androloji ve embriyoloji laboratuvarı bulunmaktadır dedi.
Tüp Bebek Merkezinde birçok ailenin çocuk özlemini giderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Sak,
Merkezimizde şu ana kadar birçok aile çocuk özlemini gidermiş olup, bu ailelerin farklı merkezlerde tüp bebek denemesi yapıp başarısız olduğu, yine zorlu bireyselleştirilmiş tedavi gerektiren hastalar olduğu tespit edilmiştir. Merkezimizde Tüp bebek hizmetinin tam donanımlı bir hastanede sunulması, çiftlere birçok yönden avantaj sağlamaktadır. Bu avantajların başında hastaların, hastanenin tüm alt yapı imkanlarından faydalanabilmesi gelmektedir. Tüp bebek uygulamasının tam donanımlı bir hastane ortamında gerçekleştirilmesi, hastanedeki tüm bölümlerin iş birliği halinde çalışılması açısından da önemlidir diye konuştu.
Tüp Bebek Merkezinde yeni teknik donanımlarla halkımıza ileri düzey hizmet verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Sak şunları söyledi:
Yeni açılan tüp bebek merkezlerinde genellikle başarı oranı erken aşamada yakalamanın zor olduğu görüyoruz fakat merkezimiz akademik uzman kadrosu ve ekip çalışması ile bu başarıyı erken yakalamıştır. Her geçen gün teknolojik alt yapısını güncelleyen merkezimiz yeni teknik donanımlarla halkımıza ileri düzey hizmet verir duruma gelmiştir. Tüp bebek yöntemi ve yardımcı üreme tekniklerinin gelişmesinden sonra, bu yöntemlerle oluşturulan embriyolarda daha gebelik elde edilmeden genetik açıdan inceleme mümkün olmuştur. Merkezimizde anlaşmalı laboratuvarlar ile bu işlemde gerçekleşmekte, yakında genetik tanı işlemi hastanemiz bünyesindeki laboratuvarlarda yapılmaya başlanacaktır.

Merkezimizde yine ileri düzeyde laparoskopik ve histeroskopik girişimler gerçekleşmekte, tüp bebek öncesi gerektiği durumlarda kadınların kâbusu olabilen endometriozis, myom gibi tüm sıkıntılı durumlara laparoskopik olarak müdahale edilmektedir. Halkımıza ve bölge insanımıza üst düzey hizmet vermeyi hedef edinen tüp bebek merkezimiz, akademik kadrosuyla, üst düzey alt yapısıyla, dünya standartlarını yakalamış başarı oranlarıyla kendisini her geçen gün geliştirmektedir. Alışılagelmiş büyükşehirde tedavi görme süreci artık yıkılmış kendi bulunduğumuz şehirde ileri düzeyde bu hizmetler başarılı bir şekilde halkımıza verilmektedir
Prof. Dr. Sak, Tüp Bebek Merkezinin bu aşamaya gelmesinde katkıları olan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik başta olmak üzere Dekan Prof. Dr. Halil Çiftçiye, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçeke ve emeği geçen tüm idarecilere, personelle ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu arada Tüp Bebek Merkezi, Haran Üniversitesi Hastanesi tüp bebek merkezi hastanenin A blok 3. katında yer alırken, bölümde 2 adet iki yataklı oda, 1 adet sperm verme odası, 1 adet androloji laboratuvarı, 1 adet embriyoloji laboratuvarı ve 1 adet OPU odası bulunuyor.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

