
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İmar Barışı kanunu ile yıllardır kangren haline gelen tapu sorununun çözümüne ilişkin bilgilendirme toplantılarına başladı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Son çıkan kanun ile yıllardır kangren haline gelen tapu sorunu kökten çözülüyor. Tapu sorunundan dolayı yıllardır mağduriyet yaşayan vatandaşlar da tapularına kavuşacak. Eyyübiye ilçesinin de en büyük sorunlarından biri olan tapu sorununa yönelik bilgilendirme çalışmaları başlatan Başkan Ekinci, Osmanlı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların daha hızlı ve kolay bir şekilde sorununu çözmeye yönelik bilgilendirme toplantıları, mobil ekipler kurularak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilk toplantısını Osmanlı Mahallesinde başlatan Eyyübiye Belediyesi, hızlı ve seri bir şekilde ilçe genelinde bilgilendirme toplantılarına devam edecek. Vatandaşlara tapu sorunun çözümüne yönelik bilgiler aktaran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çıkan yasa ile tapu sorunun tarihe kavuştuğunu belirtti. Başkan Ekinci, İmar barışı nedir diye soracak olursanız, bu kanuna göre siz herhangi bir yerde gerek maliye hazinesi gerek kendi yerinizde olup imara aykırı bir yeriniz var ise yapacağınız başvuru ile evinizin değerini siz belirliyorsunuz. Onun yüzde 3'ünü yapı kayıt belgesi için ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yatırıyorsunuz.
Bu işlemden sonra orası kanunen sizin olmuş oluyor. Daha önce burada oturuyordunuz ve kullanamıyordunuz banka teminatı ve benzeri şeyler için evinizi gösteremiyordunuz, iskan alamıyordunuz buna benzer farklı sorunlar var arkadaşlar sizlere izah edecekler. Çok şükür bu kanun ile bunlar artık çözüldü. Bu çok büyük bir devrimdir, bu çok büyük bir kanundur .Lütfen bu kanundan istifade edin. Hepimiz biliyoruz 24 Haziran seçimlerine hızlı bir şekilde gidiyoruz. Ak Parti'nin son 16 yılda yaptıkları gözler önünde. Sadece tapu sorunu değil, yüzlerce sorun hükümetimiz zamanında çözüme kavuştu. Şimdiden tapularını alacak olan vatandaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
SİYASET UZLAŞMA SANATIDIR DİYEN ÇİFTÇİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ Yeniden Refah Partisi Eyyübiye İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Salih Çiftçi, partisinden istifa etti
EYYÜBİYE’DE KADINLAR ÜRETİYOR, GÜÇLENİYORBelediye Başkanı Mehmet Kuş’un kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışıyla sürdürülen hizmetler sayesinde, kadınlar hem öğreniyor hem de üretmeye başlıyor
ŞELALE’DE UMUT AKIYOR: KADINLAR ÖĞRENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE BÜYÜYOREyyübiye Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde hayata geçirdiği kadın destek merkezleriyle büyük ilgi görüyor. Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un öncülüğünde yürütülen projeler kapsamında, kadınlar meslek sahibi olurken, çocuklar da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Eyyübiye’de Doğalgaz Seferberliği Devam Ediyor: 109 Aile Daha IsınacakEyyübiye Belediyesi, dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye tarafından hayata geçirilen "Hava Kalitesini İyileştirme Projesi" kapsamında, ikinci etap çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda 109 ihtiyaç sahibi aile daha doğalgazla buluşturuluyor.
EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI Eyyübiye Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla esnaflara Türk bayrağı dağıttı.
AK PARTİ EYYÜBİYE TEŞKİLATINDAN MURADİYE MAHALLESİNE ZİYARETAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı esnaf ve STK Ziyaretlerini sürdürüyor
URFA CEYLANLARINDA BEREKETLİ BİR SEZON Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Şanlıurfa Ceylanlarında bu yıl bereketli bir yıl oldu
BAŞKAN ELGÜN GELECEĞİMİZ İÇİN DOĞAYA SAHİP ÇIKIYORUZAk parti Eyyübiye İlçe teşkilatı Dünya Çevre Haftası nedeniyle ilçede bulunan parklarda temizlik yaptılar
EYYÜBİYE’DE ZABITA DENETİMLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOREyyübiye’de gıda güvenliği ve çevre sağlığını koruma adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor
ZİYARETÇİLER ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE MİLLET BAHÇESİNİ GEZECEKLER Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanlarından olan Eyyübiye Millet Bahçesi’ne gelen vatandaşların mesire alanlarına ulaşımını kolaylaştırmak için alınan iki adet elektrikli araç hizmete sunuldu.
AK PARTİ EYYÜBİYE İLÇE BAŞKANLIĞI ELGÜN'E EMANET AK parti Eyyübiye ilçe Başkanı Genel Merkez tarafından açıklandı
Eyyübiye Sera Kent Çiftçilere Eğitim Desteği VerecekŞanlıurfa’da ıslah edilmiş yerli tohumlardan sebze üretiminin yapıldığı ve oldukça başarılı sonuçların elde edildiği Eyyübiye Sera Kent’teki çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, burada edindikleri tecrübe ve birikimleri çiftçilere aktararak, bölgede ürün çeşitliliğini artıracak bir proje üzerine hazırlık yaptıklarını söyledi.
Başkanı Mehmet Kuş 'un Yardımcıları Belli Oldu!31 mart seçiminde güven tazeleyen Başkan Mehmet Kuş, yeni dönem için Belediye Başkan Yardımcıları atamalarını gerçekleştirdi.
BAŞKAN MEHMET KUŞ, BU ŞEHRE HİZMET ETMEK EN BÜYÜK ŞEREFTİREyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı
EYYÜBİYE BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ BELLİ OLDU31 Mart Mahalli İdareler seçimi sonrası Eyyübiye Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri açıklandı
SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA BAŞKAN MEHMET KUŞ’A TEVECCÜHLER ARTIYOR Eyüpnebi Mahallesi’ndeki bir evde toplanan Abuhamdan Aşireti mensupları, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adaylarını davet ederek, AK Parti davasına bağlılıklarını yinelediler.
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

