Harran ilçesi kýrsal Aslankuyusu Mahallesi sakinlerinden Ömer Argýn’ýn doðuþtan yürüme engeli bulunan 7 yaþýndaki oðlu Ahmet Harun Argýn, köy içi yollarýn mevcut durumu karþýsýnda birçok sorun yaþadý. Akülü tekerlekli sandalyesiyle bozuk yollarda rahatça dolaþamayan minik Ahmet Harun bir de yol engeline takýldý. Akülü aracý bozulan minik Ahmet Harun’a manuel tekerlekli sandalye alýndý. Aile manuel tekerlekli sandalye ile de ikametlerinden çok da uzaklaþamasalar dahi minik Ahmet Harun’u kapý önüne çýkarmaya çalýþtý ancak, çamur sorunu yüzünden bir baþkasýnýn yardýmýyla da minik Ahmet Harun, dýþarý çýkýp yaþýtlarýyla vakit geçiremedi.
Durumdan haberdar olan Harran Belediye Baþkaný Mahmut Özyavuz, ekiplere talimat vererek minik Ahmet Harun’un yol engelinin kaldýrýlmasýný ve tüm köyün yollarýyla ile birlikte ailenin kapýsýnýn önüne kadar asfalt yol yapýlmasý talimatýný verdi. Baþkan Özyavuz’un talimatý sonrasý kýrsal Aslankuyusu Mahallesi köy içi asfalt yol uygulamasý programýna dahil edildi. Harran Belediyesi ekiplerinin hýzla baþladýðý çalýþmalar kýsa sürede tamamlanarak asfalt yollar vatandaþlarýn hizmetine sunuldu.
Öncesinde birçok engel ile karþý karþýya kaldýklarýný belirten Ömer Argýn, yaþadýklarý yok sorununun çözüme kavuþtuðunu belirterek kýrsal mahallelerinde asfalt yol çalýþmasý gerçekleþtirilmesi talimatýný veren Baþkan Özyavuz’a teþekkür ettiklerini söyledi.
Artýk tekerlekli sandalyesinin herhangi bir engele takýlmadýðýný ve rahatça evden dýþarý çýkýp arkadaþlarýyla vakit geçirebildiðini belirten minik Ahmet Harun ise, köy içi yollarý kapsayan ve ikametinin kapýsý önüne kadar uzanan asfalt yol çalýþmalarýndan dolayý Baþkan Mahmut Özyavuz’a teþekkür ettiðini ifade etti.
Tamamlanan köy içi yol çalýþmalarýnýn hayýrlý uðurlu olmasýný dileyen Harran Belediye Baþkaný Mahmut Özyavuz ise yaptýðý açýklamada; temaslarý sýrasýnda bizzat yerinde gördüðü sorunlarýn çözümünün yaný sýra iletilen taleplerin de yerine getirilmesi için büyük hassasiyet gösterdiklerini ve Harranlý hemþerilerinin yaþadýklarý sorunlarý çözüme kavuþturmak için tüm imkanlarý seferber ettiklerini belirtti. Baþkan Özyavuz, minik Ahmet Harun’un yaþadýðý maðduriyet karþýsýnda ekiplerin hýzla hareket ederek asfalt yol çalýþmalarýný tamamladýðýný ve bunun yaný sýra minik Ahmet Harun’a bir de akülü tekerlekli sandalye hediyelerinin olduðunu duyurdu.
Aslankuyusu Mahallesi sakini vatandaþlar da daha öncesinde yazýn toz, kýþýn ise çamur çilesi çektiklerini ve öðrencilerin okul yolunda büyük maðduriyetler yaþadýðýný, köy içerisinde býrakýn yaya olarak bir yerden bir yere gitmeyi araçla dahi ulaþýmýn çok zor olduðunu ancak, asfalt yollara kavuþtuklarý gün itibariyle tüm bu sorunlarýn aþýldýðýna dikkat çekerek Harran Belediye Baþkaný Mahmut Özyavuz’a teþekkür ettiklerini kaydetti.
Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.