KANLI MUHTARLIK SEÇİMİ KAVGASI KANLI BİTTİ

Ana Sayfa » Şanlıurfa » BAŞKAN ÇİFTÇİ, KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAM

BAŞKAN ÇİFTÇİ, KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAM

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Aşıt-Öğütçü Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planı ile ilgili tüm detayları açıkladı.

 
12 Ekim 2018 Cuma 07:44
Okunma: 3246
Yorum YapYazdır
 
BAŞKAN ÇİFTÇİ, KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, basın munsapları ile bir araya gelerek kamu oyunda bir takım kişiler tarafından 'Kaşmer' olarak lanse edilen Aşık-Öğütçü Kentsel Gelişim Alanı ile ilgili tüm detayları açıkladı. 7. sınıf tarım arazisi ve yüzde 96'sı kamu malı olan bölge ile ilgili tüm eleştirilere cevap veren Başkan Nihat Çiftçi, "Bu proje Şanlıurfa'nın geleceği için son derece önemlidir" diye konuştu. Başkan Çiftçi'nin basın toplantısındaki konuşmasından satır başları

BU KARAR BENİM KARAKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM DÖNEMDE VERİLMİŞTİR

Aşık bölgesi ile ilgili bir takım tartışmalar sürüyor. Tartışmanın ve eleştirilerin yapılmasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak mutluluk duyuyoruz ama süreçle ilgili yanlış bir değerlendirme ve yanlış bilgilendirmeler var. Algı yanlış yönlendiriliyor. Bizler de süreçle ilgili bilgiler vermek durumundayız ve onun için bir araya geldik.

Aşık - Öğütçü planlı alanının çalışması 02.03.2015 tarihinde Bakanlar Kurulunun onayı ile karar bağlanan bir yer. Bu kararname ile hazineye ait olan 5 bin dönüm yer bedeli mukavilinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kentsel Gelişim ve Dönüşüm alanı olarak onay veriliyor. Bu onay başvurusunu Eylül 2014'de yine Büyükşehir Belediye Meclisimizin kararı ile Büyükşehir Belediye Kanununda belirtilen 79. madde uyarınca talepte bulunuluyor. Bu iki iş ve işlem yerin belirlenmesi, alanın karara bağlanması ve benim şahsım döneminde olmuştur. Yer o dönemde belirleniyor. 

BİZ OLSAYDIK AYNISINI YAPARDIK

Demek ki Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak biz ve arkadaşlarımız bu yerin belediyemize ve şehrimize kazandırılması noktasında onay verdik fakat bu teklifi bize getiren dönemin belediye başkanı idi. Olsaydık yine aynı teklifi getirirdik. Çünkü kamu alanının olduğu ve planlamaya uygun bir yer. Şehrin Kentsel Dönüşüm ve Gelişimi için yapılması gereken bir yer. Zamanını açıkladım. 

NEDEN AŞIK - ÖĞÜTÇÜ BÖLGESİ

Neden bu yerde başka yer değil. Şanlıurfa'mıza baktığımızda çok önceleri yapılan 1/100000'lik Çevre Düzen Planı. Şanlıurfa'nın 30 yıllık planını belirleyen plan Kentsel Gelişim Alanını burası olarak belirliyor. Birincisi bu. İkincisi Tarım Bakanlığı tarafından yapılan analizler neticesinde bu yer 7. sınıf tarım arazisi. Diğer bir konu bizim Meteorolojiden, Çevreden, Orman Bölgeden, Devlet Su İşlerinden yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bu bölgenin her şekli ile uygun olduğunu gösteriyor. Biz, bu görüş çerçevesinde ve en önemlisi kamu malını belediyeye kazandırmak adına işte onun için burası. Onun için dönemin belediye başkanı burayı karar vermiş. Burası herhangi bir havzada değil. Balıklıgöl havzasında değil. Balıklıgöl havzasının üst sınırı üst sınırdaki alan. Reisimizin buna ilişkin kararı var. 

NEDEN BUGÜN?

Diğer bir konu ise neden bugün. Seçimlere 6 ay var ama neden bugün. Arkadaşlar bu plan 2015'de başladı. 3-4 yıllık bir ürün. Kolay olmuyor. İdare edildi, Bakanlar Kurulu onayladı, Resmi Gazetede yayımlandı. Buraya işgaller başladı ve biz resmi kayıtlarda olmak suretiyle kontrol altına aldık. Ekiplerimiz gitti, zabıtamız gitti, jandarma kuvveti gitti. Şanlıurfa Valiliği ile yapmış olduğumuz yazışmalar belli. 

TOKİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER

Şimdi kurum görüşleri alındıktan sonra Gaziantep yanı başımızda. Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, İlçe Belediye Başkanlarımız vardı. Ve biz TOKİ'de bir toplantı gerçekleştirdik. Vekillerimizin "55 bin konut Gaziantep'te yapıyorsunuz. Şanlıurfa'nın ne suçu var. Şanlıurfa'da da çalışmalarınız olsun" şeklinde bir talep geldi. Bu yerin ilanı tamamdı. Bedeli Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından ödenmişti ve tapu bize geçmişti. Ve TOKİ Başkanı bizden burayı talep etti. Ben de "Burası Şanlıurfa'nın hakkı. Burası Dönüşüm ve Gelişim alanı" dedim. Yani biz Şanlıurfa'da Kentsel Dönüşümü bekleyen alanlara karşılık burayı verebiliriz. Yeni bir proje karşılığı veremeyiz. Yapacağımız projeler burada çöküntü alan dediğimiz, gecekondu alan dediğimiz alanlara karşılık biz burayı harcayacağız ve konut yapacağız. Onun için ben veremem. 

PLAN, TÜM SİYASİ PARTİLERİN ORTAK KARARI İLE ONAY ALDI

4 ay önce karar getirildi. İmar Komisyonu arkadaşlarımız titizlikle bu konuyu çalıştılar. Ve raporlarını geçen ay hazırlayıp sundular. Grup toplanıp, Ekim ayına bıraktılar. Ve ekim ayında tüm siyasi partilerin ortak kararları ile hiçbirinin şerhi olmaksızın bu planlama onay aldı. Çalışmanın artık aleniyet kazanması için diğer kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, basın, halkımızın çalışmayı askıda görülmesi için meclis tarafından karar alınmıştır. Askıda yapılabilecek tüm itirazlar, tüm ilaveler, tüm görüşler tekrar meclise gelir ve komisyonu havali edilir, rapor halinde meclise tekrar gelir ve meclis bunu karara bağlar. Ya 'Evet itiraz doğrudur' der ya da 'İtiraz şu şu gerekçelerden dolayı doğru değildir' denilir ve tekrar onu karara bağlar. Tekrardan askıya alınır. 

YÜZDE 96'SI KAMUNUN MALI OLAN BİR ALAN

Aşık-Öğütçü bölgesinin yüzde 96'sı kamu malı olan bir yer. 5 bin dönümü belediyeye ait, 3 bin 500 dönümü hazineye ait. İçinde 400 dönüm mülkiyet var. Büyükşehir Belediye Meclisimizden Allah razı olsun. Biz tüm ilçelerde imar planları yaptık. Allah şehidimizdir ki hiç bir zaman şu mülkiyet kime aittir şeklinde bakmadık. 35 kişi bu 400 dönüme ait. Ben bu özel mülkiyeti olanlara 'Siz olmazsınız mı' diyeyim ne yapayım. Şehrimizde imar planı rantla anılmış olabilir. Fakat ben 3 buçuk yıla sığdırılan imar planından bahsediyorum. Eğer bugün ilçelerimizde düzenli bir imar planı yapılıyorsa bunun altında meclisimizin imzası var. Onların hakkı ve çalışması var. Bunu söylemek zorundayım. Bu planı 15 yıldır ilanlar var. Yeşildirek, Sanayi, Karakoyun Mahallesi, Hızmalı Mahallesi, Eyyübiye, Yakubiye, Kalkana gittiğimde insanlar 'bizi ne zaman buradan kurtaracaksın' diyor. İşte arkadaşlar Kentsel Gelişim ve Dönüşüm bunun için yapılır. Gecekonduların müsebbibi ben değilim. Benim dönemimde değil. Ben gelişim ve dönüşümle uğraşıyorum. İşte bu alanı biz gelişim ve dönüşüm için kullanacağız. Diğer yandan insanlar bizlerden hizmet beklerken bu kaynağımızı nereye harcayacağız diye düşünmeliyiz. Şehrimizi gece kondulardan nasıl kurtarabiliriz diye düşünmeliyiz. Bu yer fakir fukaraya gidecek. 

BURADA ARSA BARONLARININ YERİ OLMAMIŞ OLABİLİR

Bu yerde arsa baronlarının yeri olmamış olabilir. Bu yer Karaköprü ilçe sınırlarının içerisinde olabilir. Ve ben Karaköprü'den gelmiş olabilirim. Ne yapayım ailemimi değiştireyim. Bana babam Türkmen Çiftçi'den kalan yer iki katlı imar planı. 10 yıldır kamuoyu diyor ki 'O adam orayı 5 kat yapacak'. Ben niye yapayım. Ben parayı silmişim. Ben de Şanlıurfa sevdası var. Bu sorumluluk öyle kolay değil. Sorumluluk alan kişinin derdi başka oluyor. 

KIRILDIM VE ÜZÜLDÜM

Gerçekten kırıldım ve üzüldüm. Çünkü eğer 17 yıldır aranızda evladınız, bildiğiniz bir aileyi tanımamışsanız şu dağlık alanı size Kentsel Gelişim ve Dönüşüm alanı olarak yapıyorsa ve sizde böylesine bir ithamla kendisine yaklaşıyorsanız, gerçekten kırıldım. Ben nasıl bu şevkle şehri kontrol edeceğim. İki yıldır Türkiye'nin en iyi planını hazırlayan ekibin gözüne nasıl bakacağım. Benim çoluk çocuğum var. Çocuğum bana 'Baba bana okulda soruyorlar ne oluyor' diyor. Olay buraya kadar geldi. Kimden şimdiye kadar talepte bulundum, söylesinler. 

'NİÇİN BİZİMLE PAYLAŞILMADI' ELEŞTİRİSİ

Ben konuşu meclisimle paylaşmışım, komisyonumla paylaşmışım, encümenimle paylaşmışım. İmar Şehircilik benim 150 personelim bununla ilgili çalışıyorlar. Vekillerim o dönemde biliyorlar. Bu mantıkla nasıl biz gelişmiş şehirlere yetişeceğiz. İlk kez Yeşildirek'te Karayollarını biz yıktık. 15 yıldır sanayi dönüşmüyor orayı ilk kez biz yıkıyoruz. Karakoyunda milletin parasını vererek evlerini kamulaştırıyoruz ve kavşak yapıyoruz. Bunu hangi parayla yapacağız. Reisimiz neden Aşık-Öğütçü'nün altına imzasını attı. İmzaladı ve 'Al burayı Şanlıurfa'nın gecekondusu için kullan' dedi. Plana kimse itiraz etmiyor. 

REKTÖRÜN SÖYLEDİĞİNE DELİ OLMAMAK ELDE DEĞİL

Bizi rektörümü eleştirmiş. Çok sevindim. Duyduğumda dedim ki 'Bilim insanıdır. Kendi mühendislik fakültesinde toplamıştır uzmanlarını. Meclis olarak istifade ederiz' dedim. Heyecanla baktım ki 'Eyyübiye'de birinci sınıf tarım arazisini neden açmadınız' şeklinde. İş tersine dönmüş. Ben teknik ve bilimsel çalışıyorum. Adam bunu söylüyor. Deli olmamak elde değil. Sizden rapor ve teknik görüş bekliyorum. Sizden bu plan içerisinde ikinci üniversite bekliyorum. Siz benden raylı sistem istiyorsunuz. neyle yapacağız söyler misiniz. Bu işlerden anlamadığı belli. Allah aşkına anlayan bir hoca desin. Kadronuza güveniyorum. Üniversiteyi asfaltyan, Tekno Kent'i bilimsel mantıklya nasıl kalkınır diyen biziz. Üniversitenin yapması gereken, halkı aydınlatması gereken bilim insanı algı yapıyor. Ey Şanlıurfalılar işte olay bu. 

İBRAHİM TATLISES YANILTILDI, ONU MEMLEKETİNE DAVET EDİYORUM

Tatlıses ağabeyimiz bu şehrin en önemli değeri. Tatlıses doğru söylüyor ama bir eksiği var. Diyor ki 'Ben dağ eteğinden yer aldım. Orayı neden geliştirmiyorsun. Hayırdır bu Aşık - Öğütçü'ye gitmişsin'. Samimi konuşuyor. Ben şunu söylüyorum 'İbrahim ağabey, Urfa'ya gel. Dağ eteği eski Dağ eteği değil. Orayı çelik köprüler yapan, çevre yolları yapan, yolları yapan bu kadro. Gel şehri gör. Buradaki kim tarafından olduğunu bildiğim bir kişi tarafından yanıltıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Tatlıses ağabeyimizi memleketine davet ediyorum. 

KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAM

Ben ömrümü hukuk için verdim. Haksız ithamlarla karşı karşıya kalmamak ve algı operasyonlarına hedef olmamak için mücadele verdim . Toplumun sesi olmak, toplumun hakkını hukukunu korumak için ben okudum. Yatılı okudum. Yürüyerek okula gittim. Kimseye papuç bırakmam. Çok net ifadelerle konuşuyorum. Bildiğim bu konuda kimseye laf ettirmem. Sorumluluk bende. 

BU GÜZEL PLANI, BU ŞEHRİN EVLATLARI YAPTI

100 metrelik yollar. Yenilenebilir enerji ile ısıtması sağlanacak plan. kentin her yerine yeşil alan. Buradaki uydu kent 8 mahalle olarak tasarlandı. Ve kent siluetleri yapılmış. İlk kez bir tasarım yapılarak bir çalışma ortaya konulmuş. Okula, camiye her yere yürüme mesafesinde giden Osmanlı ve Selçuk mimarisinin yapıldığı bir plan. Bunu yapan bu şehrin çocukları. Bizim mimarlarımız ve bizim şehir plancıları. Hepsini tebrik ediyorum. Kimse plana ses etmiyor. Plan harika diyor. Ama algı üstüne algı. Lütfen bilmediğiniz bir konuda güvensiz ortam oluşturmayın. Bakıyorum aynı kişiler, farklı konularda hep aynı şekilde algılarla geliyorlar.

 

İlgili Haberler
 
12 Ekim 2018 Cuma 07:44
Okunma: 3246
Yorum YapYazdır
 
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Anket
YEREL SEÇİMLERDE OY VERME KRİTERİNİZ NE OLUR
ADAY ÖNEMLİ
PARTİ TERCİHİM ÖNEMLİ
FİKRİM YOK
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Tak�mlar
O
G
B
M
P
1
Fenerbahçe
7
7
0
0
21
2
Galatasaray
7
6
1
0
19
3
Yukatel Adana Demirspor
8
5
2
1
17
4
Beşiktaş
7
4
1
2
13
5
Trabzonspor
8
4
0
4
12
6
Kasımpaşa
7
3
3
1
12
7
Atakaş Hatayspor
7
2
5
0
11
8
Çaykur Rizespor
7
3
2
2
11
9
MONDİHOME KAYSERİSPOR
7
2
4
1
10
10
Corendon Alanyaspor
8
2
4
2
10
11
BITEXEN ANTALYASPOR
7
2
3
2
9
12
Tümosan Konyaspor
7
2
3
2
9
13
EMS YAPI SİVASSPOR
7
1
4
2
7
14
MKE Ankaragücü
7
1
3
3
6
15
VavaCars Fatih Karagümrük
8
1
3
4
6
16
Gaziantep FK
7
2
0
5
6
17
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş.
7
0
4
3
4
18
Rams Başakşehir
7
1
1
5
4
 
�ampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
S�per Loto
31.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062224283446
 
 
�ans Topu
30.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu011030323403
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Namaz Vakitleri
 
  • �msak05:09
  • G�ne�06:47
  • ��len12:19
  • �kindi15:11
  • Ak�am17:31
  • Yats�18:57
 
Tarihte Bug�n
1299 - Kutsal Roma İmparatoru II. Friedrich kendini Kudüs Kralı ilan etti.
1438 - II. Albert, Almanya kralı oldu.
1799 - Napolyon, Osmanlı Devleti'nin yönetimindeki Akka kalesi önlerine geldi.
1850 - American Express, Henry Wells ve William Fargo tarafından kuruldu.
1913 - Yunan kralı I. George Selanik'te uğradığı bir suikast sonucu öldü.
1915 - Çanakkale Deniz Harekâtı: Birleşik Donanma Çanakkale Boğazı'nda ağır hasar gördü ve geri çekildi.
1920 - Osmanlı Meclis-i Mebusanı İstanbul'un işgali üzerine son toplantısını yaptı ve çalışmalarına ara verme kararı aldı.
1921 - SSCB ile Polonya (İkinci Cumhuriyeti) arasında Riga Barış Antlaşması imzalandı.
1925 - ABD'nin üç eyaletini (Missouri, Illinois, ve Indiana) etkileyen kasırgada 695 kişi öldü.
1926 - Finike'de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde, 27 kişi öldü.
1926 - Papa I. Eftim (Pavli Erenerol), Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'ni kurdu.
1937 - Teksas'ın New London kentinde bir okulda meydana gelen doğal gaz patlamasında çoğunluğu çocuk 300 kişi öldü.
1938 - Meksika sınırları dahilindeki tüm yabancı petrol şirketlerini millîleştirdi.
1940 - Hitler ve Mussolini, Brenner Geçidi'nde buluştu. İtalya, Almanya'nın yanında savaşa girme kararı aldı. Bundan dört yıl sonra aynı gün, Almanlar Macaristan'ı işgale başladı.
1949 - NATO kuruldu.
1953 - Balıkesir'in Yenice ve Gönen ilçelerinde meydana gelen 7,4 şiddetindeki depremde 265 kişi öldü.
1956 - Fransa, Cezayir'e asker çıkarmaya başladı.
1962 - Cezayir Bağımsızlık Savaşı: Fransa Cezayirli direnişçilerle anlaşmaya vardı.
1965 - İnsanoğlu ilk kez uzayda yürüdü. Sovyet kozmonot Aleksey Leonov, dünyadan 2 bin 177 kilometre yükseklikte, Voskhod-II (Gündoğumu) adlı uzay aracından çıkarak 20 dakika boşlukta kaldı.
1970 - Kamboçya'da Lon Nol, Prens Norodom Sihanouk'u devirdi.
1971 - Peru'nun Chungar kentinde meydana gelen toprak kaymasında 200 kişi öldü.
1971 - Mümtaz Soysal, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı'nca gözaltına alınıp tutuklandı.
1974 - Pakistan'ın devrik devlet başkanı Zülfikar Ali Butto, muhaliflerinden birine suikast düzenlettiği iddiasıyla ölüm cezasına çarptırıldı.
1979 - İran ordu güçleri, Doğu Irak'ın Sıne kentini bombaladı. Bomardımanda 400'den fazla sivil hayatını katbetti.
1985 - Bankaların televizyonda reklam yapma yasağı kaldırıldı.
1986 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Ceza İnfaz Yasası'ndaki değişiklikleri onayladı ve 50.000'e yakın hükümlünün tahliye işlemleri başlatıldı.
1989 - Mısır'daki Keops piramidinde 4.400 yıllık bir mumya bulundu.
1990 - Alman yeniden birleşmesi: Alman Demokratik Cumhuriyeti'nin yaptığı seçimlerden sonra, Alman Demokratik Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti birleşti.
1992 - Güney Afrika Cumhuriyeti'nde siyahlara eşit vatandaşlık hakkı tanıyan, Devlet Başkanı De Klerk tarafından planlanan anayasal reform tasarısı halk oylamasıyla kabul edildi.
1997 - Antonov An-24 tipi bir Rus yolcu uçağının kuyruğu, Türkiye'ye gitmekte olduğu sırada havada koptu. Düşen uçaktaki 50 kişi öldü.
2000 - Suriye ve Türkiye'de yaşayan ve akraba olan 573 aile iki ülkenin anlaşması sonucu sınırı geçerek bayramlaştılar.
2005 - New York'taki bir camiide, Cuma namazını ilk defa bir kadın kıldırdı. 1426 yıllık İslami geleneklere göre bu bir ilk.
 
Say�sal Loto
02.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062931324445
 
Ar�iv
 
 
Kurumsal

��erik

GÜNDEM

SİYASET

DÜNYA

Yukarı Çık