
Göbeklitepenin tanıtımı ile ilgili ulusal ve uluslararası alanlarda bir çok çalışma yaparak, turistlerin ilgisini Şanlıurfa ve Göbeklitepeye çeken Başkan Fevzi Demirkol, 2019 yılının Göbeklitepe yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte yeni bir çalışmaya daha imza attı. Başkan Demirkolun talimatları ile yapılan hazırlık sonucu mega şehir İstanbulda günlük 700 bin kişinin uğradığı Yeni Kapı Metro İstasyonu Sergi Alanında Göbeklitepe Fotoğraf Sergisi açıldı.
4- 17 Şubat 2019 tarihleri arasında ziyarete açılan Göbeklitepe Fotoğraf Sergisinin düzenlenen resmi açılış programına Başkan Fevzi Demirkol, İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Kayacan, STK başkanları ve Şanlıurfalılar katıldı. Programda konuşan Başkan Demirkol, Göbeklitepenin tanıtımı ile ilgili yaptıkları çalışmalar ile turistlerin ilgisini Şanlıurfaya çekmeye çalıştıklarını söyledi. Göbeklitepenin hem UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girmesi hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılı olarak ilan edilmesi istikametlerinin doğru olduğunun göstergesi olduğunu anlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:
Göbeklitepe Fotoğraf Sergisini, Şanlıurfanın dışında İstanbulda yoğun bir sirkülasyonun olduğu Yeni Kapı Metro İstasyonunda açtık. Dünyanın tüm ülkelerine mensup insanların geçtiği bu alanda Göbeklitepeyi tanıtıyoruz. Bilindiği gibi Göbeklitepe, dünyanın bilinen en eski tarihi eseri. Göbeklitepenin tanıtımı ile ilgili 2014 yılından bugüne ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalar yaptık. İstikametimiz doğruydu, 2018 yılında Göbeklitepe, UNESCO tarafından Dünya Mirası Kalıcı Listesinde yer aldı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılı olarak ilan edildi. Bu sayede Şanlıurfamıza ilgili daha da arttı.
Başkan Demirkolun konuşmasının ardından davetliler, açılışı yapılan fotoğraf sergisini gezdi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KAR YAĞIŞINDA VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMISabah saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle Haliliye Belediyesi, işe giden vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sahaya indi.
HALİLİYE’DE KAR MESAİSİ: BELEDİYE EKİPLERİ SAHADAHaliliye Belediyesi ekipleri kent genelinde son günlerde etkisini artıran kar yağışı ve buzlanmaya karşı sahada yoğun bir mesai yürütüyor.
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİHaliliye Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için seferberlik ilan etti
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE URFA ŞEFİNİ ARIYORHaliliye Belediyesi, yöresel tatların yaşatılması ve gastronomi turizmine katkı sunulması amacıyla “Urfa Şefini Arıyor” adlı yemek yarışması düzenliyor.
BAŞKAN CANPOLAT’TAN AHMET YESEVİ MAHALLESİ’NE YAKIN TAKİPHaliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat asrın felektinden sonra DSİ Tarafından biten dere ıslahı çalışmaları sonrası hizmet atağı başlattı
ŞANLIURFA'DA ZABITA MEMURU İNTİHAR ETTİŞanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde zabıta personeli Mehmet Reşat Arğan, iddiaya göre maddi sıkıntılar nedeniyle yaşamına son verdi.
ŞANLIURFA’DA MOBİLYA ATÖLYESİNDE YANGINŞanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesi’nde bulunan bir mobilya dükkanında yangın çıktı.
BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJIHaliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMI İÇİN FIRIN NÖBET LİSTESİHaliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince vatandaşların ekmek ihtiyacını sorunsuz bir şekilde karşılayabilmesi amacıyla nöbetçi fırın listesi oluşturdu.
UZM. DR. BALCIOĞLU MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİHaliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde Ömer Hedidi adlı çocuk oyun oynadığı sırada dengesini kayıp ederek demir çubukların üzerine düştü.
HALİLİYE BELEDİYESİ, KIRSALDA DURMAK YOK YOLA DEVAMHaliliye Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü yol yapım ve çevre düzenleme çalışmalarına kırsal mahallesinde de aralıksız devam ediyor
HALİLİYE’DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİHaliliye Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban alacağı satış yerlerini ve kesim yapacağı noktaları duyurdu
VATANDAŞLAR SORDU BAŞKAN CANPOLAT CEVAPLADIHaliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi
HEDEF DAHA YEŞİL BİR HALİLİYE Haliliye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi, ilçe genelindeki parklarda bakım ve düzenleme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
BAŞKAN CANPOLAT: ANNE, ŞEFKATİN, FEDAKÂRLIĞIN VE SEVGİNİN ADIDIRHaliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı
HALİLİYE'DE YAZ SPOR OKULLARI KAYITLARI BAŞLIYORHaliliye Belediyesi, gençlerin sporla tanışmasını ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla Yaz Spor Okulları’nı başlatıyor
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK 


ŞANLIURFA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI ŞİDDETLENDİ YOLLAR KAPANDI 
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KAR YAĞIŞINDA VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMI
HARRAN’DA KAYIP VATANDAŞI ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR 
HALİLİYE’DE KAR MESAİSİ: BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJI
VIRANŞEHIR–DIYARBAKıR KARAYOLU TRAFIĞE KAPATILDI
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün Ücretsiz
