Haliliye Belediyesi, Þehit Yakýnlarý ve Gaziler Derneði ile birlikte Þair Nabi Mahallesinde Þehit Gazi Evinin yapýmýný tamamlayarak, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106’ncý yýl dönümünde açýlýþýný gerçekleþtirdi. Açýlýþa Baþkan Mehmet Canpolat’ýn yaný sýra; Þanlýurfa Valisi Abdullah Erin, 20.Zýrhlý Tugay Komutaný Tuðgeneral Oktay Aðbuga, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Ýl Baþkaný Abdurrahman Kýrýkçý, Þanlýurfa Büyükþehir Belediye Baþkanvekili Faruk Bayuk, Þanlýurfa Cumhuriyet Baþsavcýsý Önder Yeniçeri Haliliye Kaymakamý Metin Esen, Þanlýurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doðuþ, Þanlýurfa Ýl Jandarma Komutaný Tuðgeneral Metin Düz, AK Parti Haliliye Ýlçe Baþkaný Ýbrahim Eyyüpoðlu, Þanlýurfa Þehit Yakýnlarý ve Gaziler Dernek Baþkaný Bekir Kýlcý, AK Parti teþkilat üyeleri, muhtarlar ve meclis üyeleri katýldý.
ÞEHÝT YAKINLARINI VE GAZÝLERÝMÝZÝ SABRIN ÞEHRÝNE BEKLÝYORUZ
Programýn açýlýþýnda konuþan Baþkan Mehmet Canpolat, Çanakkale Zaferinin yýl dönümünde þehitleri saygýyla andýðýný ifade ederek, þu ifadeleri kullandý, “Bugün, ecdadýmýzýn, vatanýmýzý iþgal eden, bayraðýmýzý indirmeye azmeden ve ezanýmýzý susturmaya çalýþan düþmanlara karþý verdikleri bir var oluþ destaný olan Çanakkale Zaferinin, 106’ncý yýl dönümü. Ýstiklal Þairimiz Mehmed Akif Ersoy’un Çanakkale kahramanlarýna ithafen “Gömelim gel seni tarihe desem, sýðmazsýn.” Diyerek çaðlarý aþan bir mücadelesini dizelerinde resmetmiþtir. Bu vesileyle topraðý kanýyla sulayan, “Çanakkale Geçilmez!” diyen ecdadýmýzý, þehitlerimizi saygý, rahmet ve minnetle anýyorum. Bize düþen, bir devrin battýðý yerde yatan þehitlerimizin aziz hatýrýna, bu vatana, onlarýn kalbi, þuuru ve imanýyla sahip çýkmaktýr. Haliliye Belediyesi olarak da, bugün açýlýþýný yaptýðýmýz Þehit Gazi Evi, aziz þehitlerimizin yakýnlarýnýn ve gazilerimizin birlikte vakit geçireceði bir adres olacaktýr. Sabrýn þehri Þanlýurfa ve tarihin sýfýr noktasý olan Göbeklitepe’nin beldesi Haliliye Ýlçemize, kurtuluþ mücadelesinde, terörle mücadelede þehit düþen aziz þehitlerimizin yakýnlarýný ve gazilerimizi bekliyoruz. Bu duygu ve düþüncelerle, “Çanakkale Geçilmez!” diyen ecdadýmýzý, þehitlerimizi saygý, rahmet ve minnetle anýyorum. Çanakkale Zaferimizin 106’ncý yýl dönümünü kutlar, Haliliye Belediyesi Þehit Gazi Evinin hayýrlý olmasýný dilerim.”
HALÝLÝYE BELEDÝYESÝNE TEÞEKKÜR EDERÝZ
Þehit Yakýnlarý ve Gaziler Dernek Baþkaný Bekir Kýlcý ise yaptýðý konuþmasýnda, Haliliye Belediyesine þehit yakýnlarý ve gaziler için kazandýrdýðý Þehit Gazi Evi için teþekkür ederek, konuþmasýnda þunlarý kaydetti, “Bir tane Türkiye var. Adýna vatan demiþiz. Uðrunda kan dökmüþüz. Onu hiç terk etmemiþiz. Bir tane bayrak var. Onu hep namus bildik ve yere hiç düþürmedik. Bu vatan bizim. Biz sahip çýkýp biz koruyup kollayacaðýz. Devletimiz ve milletimiz her zaman olduðu gibi bugünde bizi yalnýz býrakmayýp Þehit Gazi Evi açýlýþýna geldiðiniz için teþekkür ediyorum. Þehit ve gazi yakýnlarý adýna sayýn Valim Abdullah Erin ile Baþkanýmýz Mehmet Canpolat ve özveri ile çalýþýp bizlere bu evi hediye eden ekibine teþekkür ediyorum.”
METREKARESÝNE ONLARCA ÞEHÝR DÜÞEN BAÞKA BÝR TOPRAK BULUNMAMAKTADIR
Þanlýurfa Valisi Abdullah Erin de, Haliliye Belediyesine kazandýrdýðý Þehit Gazi Evi için teþekkür ederek, “Dünyanýn hiçbir tarafýndan uðrana þehit verilen baþka bir toprak parçasý bulunmamaktadýr. Metrekaresine neredeyse onlarca þehit düþtüðü ve o þehit kanlarý ile deðerlenen ve paha biçilemez baþka bir toprak bulunmamaktadýr. Tüm þehitleri rahmetle, minnetle bir kez daha yad ediyoruz. Haliliye Belediyemizi ayrýca tebrik ve teþekkür ediyorum. Þehit ve gazi yakýnlarýmýzýn bir araya gelebilecekleri bu yer için Belediye Baþkaný Mehmet Canpolat þahsýnda hepsine teþekkür ediyor ve þükranlarýmý sunuyorum” ifadelerini kullandý.
AK Parti Ýl Baþkaný Abdurrahman Kýrýkçý’da Þehit Gazi Evinin hayýrlara vesile olmasýný dileyerek, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106’ncý yýl dönümünü kutladý. Konuþmalarýn ardýndan kurdele kesimi yapýlarak, Þehit Gazi Evinin açýlýþý gerçekleþtirildi.
Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.