ÞANLIURFASPOR DÝSÝPLÝN KURULUNA SEVK EDÝLDÝ

Ana Sayfa » Genel » BABACAN, BASARIZ PARAYI DÝYEREK ÝNSAN HAKLARINA YAKLAÞAMAZSINIZ

BABACAN, BASARIZ PARAYI DÝYEREK ÝNSAN HAKLARINA YAKLAÞAMAZSINIZ

DEVA Partisi Genel Baþkaný Ali Babacan, partisinin 2. Ýl Baþkanlarý Toplantýsý’nda konuþtu. Merkez Bankasý tartýþmalarýný ve Ýnsan Haklarý Eylem Planý’ný deðerlendiren Babacan þu ifadeleri kullandý:

 
3 Mart 2021 Çarþamba 16:44
Okunma: 1890
Yorum YapYazdýr
 
BABACAN, BASARIZ PARAYI DÝYEREK ÝNSAN HAKLARINA YAKLAÞAMAZSINIZ

DEVA Partisi Genel Baþkaný Ali Babacan, partisinin 2. Ýl Baþkanlarý Toplantýsý’nda konuþtu. Merkez Bankasý tartýþmalarýný ve Ýnsan Haklarý Eylem Planý’ný deðerlendiren Babacan þu ifadeleri kullandý: 

“Rezervleri gizli saklý çarçur ettiler”

“Önce kuru yükselttiler, sonra da kuru kontrol etmek için Merkez Bankasý’nýn döviz rezervlerini harcadýlar. Bu milletin alýn teriyle birikmiþ rezervleri çarçur ettiler. Merkez Bankasý’nýn döviz pozisyonunu eksi 45 milyar dolara düþürdüler. Tüm bu süreci de gizli saklý yürüttüler. Sata sata tükettikleri dövizleri ne zaman, hangi kurdan, nasýl bir yöntemle sattýklarýný da açýklamýyorlar. 

“Merkez Bankasýnýn kârý, milletten aldýklarý faiz ve mirasyedilerin sattýðý dövizdir”

“Geçen hafta bir iddia ortaya attýlar. ‘Ekonomi yönetimi çok baþarýlý, Merkez Bankasý çok kâr etti’ dediler. Bakkal çýraðý bunlara güler geçer. Merkez Bankasý nasýl kâr eder? Para üretir, piyasaya verdiði borç üzerinden faiz alýr. Rezervindeki dövizi satar, alýþ satýþ fiyat farkýndan kâr eder. Yani Merkez Bankasý’nýn ettiði kâr, vatandaþlarýmýzýn ödediði faizdir. Biz milletimizden çok faiz aldýk diyorlar. Kârýn bir kýsmý da 130 milyar dolarlýk rezerv satýþýndan geldi. Hazýrdaki dövizi satýp kâr diye övünmek hangi akla hizmet? Tam bir mirasyedi zihniyeti. Babasýndan kalan mirasý satýp, eline geçen parayý çevresine ‘Çok para kazandým’ diye göstermeye benzer. Merkez Bankasý’nýn kârý milletin ödediði faiz ve mirasyedilerin sattýðý dövizden ibarettir. 

“Mafyayý piyasaya sürenlerin yeri tarihin utanç sayfalarý olacak”

“Sayýn Erdoðan’ý þiir okuduðu için maðdur edenler, isimlerini tarihin utanç sayfalarýna yazdýrdýlar. 28 Þubat bin yýl sürmedi. Bugün de tweet attý diye gençleri hapse atanlarýn, Gazi Meclisimizden herkese tehditler savuranlarýn,çeteleri vemafyayý piyasaya sürenlerin, düzmece iddianameler yazanlarýn yeri de o utanç sayfalarý olacak. Hiçbir baský ilelebet sürmedi, bugünleri de sona erdireceðiz.” 

“Temel adaletsizlikleri halýnýn altýna süpürerek pisliði temizleyemezsiniz”

“Hakkýný teslime edelim. Ýnsan Haklarý Eylem Planý’nda bazý teknik iyileþtirmeler var. Genel yargý düzenlemelerine yönelik pozitif algýlanacak çalýþmalar var. Olumlu yönde atýlan her adýmý cesaretlendireceðiz. Bu planýn uygulamasýný da yakýndan izleyeceðiz. Fakat aylardýr sýraladýðýmýz hak gasplarýna dair tek bir cümle yok.Temel adaletsizlikleri halýnýn altýna süpürerek pisliði temizleyemezsiniz. 

“Söyledikleri ilkeler için Anayasaya uysalar yeter”

“Sayýn Erdoðan’dan ‘Hükümet yargýya telefon açmaktan, talimat vermekten vazgeçiyor’ cümlesini duydunuz mu?Bunun için reforma gerek yok, zaten Anayasa var. Ancak kendisini Anayasaya baðlý görmüyor.Açýklanan paketin giriþinde masumiyet karinesi, ayrýmcýlýk yasaðý, hukuk güvenliði demiþler. Ýnsanlýk bunlarý bin sene önce halletti. Bu ilkeler, bizim imzamýz olan uluslararasý sözleþmelerde de Anayasamýzda da yazýyor.Kimse kimseyle dalga geçmesin. 

“Kimin çiçek kimin diken olduðuna kim karar veriyor?”

“Her gördüðümüz çiçeðe su vermeyeceðiz, diyorlar. Hak, su deðildir. Hakký vermek de kimsenin haddine deðildir. Ne demek çiçek-diken? Kimin çiçek, kimin diken olduðuna kim karar veriyor?Kiþiye göre ayrým yapýlamaz.Ýnsan Haklarý Tazminat Komisyonu kurulacakmýþ. ‘Parasýyla deðil mi kardeþim’ deyip, hakký ezip geçmektir bu. ‘Basarýz parasýný’ anlayýþýyla insan haklarýna yaklaþamazsýnýz.Her gün insan onurunu çiðneyen bir zihniyetin açýklayacaðý plan da bu kadar olur. 

“AÝHM’deki 47 ülkenin 40’ýnýn bizim kadar dosyasý yok”

“Anayasa Mahkemesi, devletin en yüksek yargý organý, esastan incelediði 100 davanýn sadece 5’inde alt mahkemelerin hak ihlali yapmadýðýný söylüyor. AÝHM’de 47 ülkenin 40 tanesinin davalý olduðu dosyalarý topluyorsunuz, bizimkisi kadar etmiyor.Tablo bu. 

“Ýnsan haklarýnda felaket tabloyu yaratanlar hukuku katletti”

“Ýnsan haklarýnda felaket tabloyu yaratanlara sesleniyorum.Siz Türkiye’yi yeniden iþkenceyle anýlan ülke haline getirdiniz. Çýplak arama iddialarýna ciddiyetsizce yaklaþtýnýz. KHK marifetiyle çok sayýda suçsuz insaný açlýkla sýnadýnýz. Siz hukuku katlettiniz.

Ýlgili Haberler
left
right
 
3 Mart 2021 Çarþamba 16:44
Okunma: 1890
Yorum YapYazdýr
 
 
(0 Yorum Yapýldý)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diðer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Gazete Manþetleri
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Takýmlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Þampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
 
Anket
YEREL SEÇÝMLERDE OYUNUZU KÝME VERÝRÝSÝNÝZ?
ADAYA
PARTÝYE
 
Namaz Vakitleri
 
  • Ýmsak05:09
  • Güneþ06:47
  • Öðlen12:19
  • Ýkindi15:11
  • Akþam17:31
  • Yatsý18:57
 
Tarihte Bugün
1918 - Hakkari'nin kurtuluþu.
1932 - Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti'nin kuruluþu.
1955 - Dr. Jonas Salk tarafýndan geliþtirilen çocuk felci aþýsýnýn güvenli ve etkili olduðu açýklandý.
1961 - Sovyetler Birliði, uzaya ilk insaný gönderdi. Vostok 1 ile uzaya giden Yuri Gagarin, uzayda 108 dakika kaldý.
1963 - Martin Luther King, Alabama'da sivil haklar yürüyüþüne öncülük ettiði gerekçesiyle tutuklandý.
1963 - Sovyet nükleer denizaltýsý K-33, Danimarka yakýnlarýnda Finlandiya bandýralý yük gemisi M/S Finnclipper'la çarpýþtý.
1969 - Sonradan Atatürk Kültür Merkezi adýný alacak Ýstanbul Kültür Sarayý, Aida Operasý ve Çeþmebaþý Balesi ile açýldý.
1981 - Ýlk uzay mekiði Columbia fýrlatýldý.
1983 - Eski bayýndýrlýk bakanlarýndan Þerafettin Elçi, Yüce Divan'da iki ayrý suçtan dolayý görevini kötüye kullandýðý gerekçesiyle toplam 2 yýl 4 ay hapis, 4.660 lira para cezasýna mahkum edildi.
1991 - Ateþkes antlaþmasýnýn yürürlüðe girmesiyle Körfez Savaþý resmen sona erdi.
1991 - Ýstanbul genelevi iþletmecilerinden Matild Manukyan Ýstanbul'da vergi rekortmeni oldu.
1993 - Türkiye Ýnternet'e baðlandý.
2007 - Irak parlamentosunda patlama meydana geldi: üçü milletvekili sekiz kiþi öldü.
2008 - Tandoðan'da yaklaþýk 300.000 kiþinin katýlýmýyla "Ulusal Egemenlik Mitingi" yapýldý.
2010 - Samsun'da adliye çýkýþý Ahmet Türk 'e yumruklu saldýrý düzenlendi. Ahmet Türk 'ün burnu kýrýldý.
 
Arþiv
 
 
Kurumsal

Ýçerik

GÜNDEM

SÝYASET

DÜNYA

Yukarý Çýk