ÝÞTE ÞANLIURFASPOR'UN ÝLK TRANSFERLERÝ

Ana Sayfa » Þanlýurfa » Þanlýurfa Bölgenin Parlayan Yýldýzý Olacak

Þanlýurfa Bölgenin Parlayan Yýldýzý Olacak

Þanlýurfa Büyükþehir Belediye Baþkaný Nihat Çiftçi, Büyükþehir Belediyesinin 2015 yýlý faaliyetlerini ve 2016 yýlý yatýrým programýný gerçekleþtirdiði toplantýda basýn mensuplarýyla paylaþtý.

 
5 Mart 2016 Cumartesi 19:22
Okunma: 2031
Yorum YapYazdýr
 
Þanlýurfa Bölgenin Parlayan Yýldýzý Olacak

Þeffaf Belediyecilik Ýlkesini doðrultusunda periyodik olarak Büyükþehir Belediyesinin çalýþmalarýný kamuoyu ile sürekli paylaþtýklarýný ve bunu sürdüreceklerini aktaran Baþkan Çiftçi, vatandaþlarla, STK'larla, oda temsilcileriyle ve esnafla istiþare ederek hizmet ürettiklerini söyledi.

Konuþmasýnýn baþýnda Þanlýurfa'da birlik ve beraberlik içerisinde çalýþtýklarýný vurgulayan Baþkan Çiftçi, hep birlikte 4 yýllýk kent vizyonu oluþturduklarýný kaydetti.

"Þanlýurfa'yý tüm vatandaþlarýmýzla birlikte Bölgenin parlayan yýldýzý yapacaðýz" diyen Baþkan Nihat Çiftçi "Baþta Gýda Tarým ve Hayvancýlýk Bakanýmýz Faruk Çelik, Milletvekillerimiz, AK Parti Ýl Baþkanlýðýmýz, AK Parti Teþkilatýmýz, Büyükþehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz ve Uzman kadromuzla birlikte Þanlýurfa'mýzýn 2016, 2017,2018 ve 2019 vizyonunu gerçekleþtirdiðimiz uzun istiþareler neticesinde hazýrladýk. Büyükþehir Belediyesi 13 ilçemizde yaþayan insanlara adalet ölçüsünde hizmet götürüyor" dedi.

Ayrým gözetmeksizin her kesime eþit bir þekilde hizmet ettiklerini belirten Baþkan Nihat Çiftçi, "Þanlýurfa'mýzda yaþayan maddi durumu iyi olmayanlarý kendisi gibi, Engelli vatandaþlarýnýn kendi kardeþi, gençlerini kendi evladý, mahallerinin sorunlarýný kendi sorunu gibi gören bir anlayýþ içerindeyiz. Bilim ve kültürel anlamýnda yapmýþ olduðumuz çalýþmalarý bir noktaya taþýmayý ilke edinmiþ durumdayýz" dedi.

"ÞANLIURFA'NIN GELECEÐÝ ÝÇÝN KURUMLARLA BÝRLÝKTE ÇALIÞIYORUZ"

Þanlýurfa'nýn gelecek vizyonunu oluþturmak için Büyükþehir Belediyesi tüm kuruluþlarla ortak çalýþtýklarýnýn altýný çizen Çiftçi, "Yapmýþ olduðumuz çalýþmalarda Harran Üniversitesi ve GAP Ýdaresi Baþkanlýðý ile ortak projeleri yürütmeyi hedef olarak belirmiþ durumdayýz. Þanlýurfa'mýz bölgenin parlayan yýldýzýdýr. Güneydoðu bölgesinin de gerek tabiat gerekse tarihi kültürel varlýklarýyla geleceðe ýþýk tutuyor. Biz gelecek anlamýnda bu potansiyelin farkýndayýz ve bunun için herkesten verim almak durumundayýz. Tüm kurumlarýmýzla barýþ ve huzur içerisinde Þanlýurfa'mýzýn geleceði için çalýþmamýz gerekmektedir. Amacýmýz Þanlýurfa'nýn geliþmesidir" dedi.

ÞANLIURFA DAHA YEÞÝL OLACAK

Þanlýurfa'nýn gelecek nesillere daha yeþil bir þekilde býrakacaklarýný söyleyen Baþkan Çiftçi,  Orman Bölge Müdürlüðü ile ortak çalýþma yürüttüklerini ve protokol hazýrlýklarýnýn ilerleyen günlerde tamamlayacaklarýnýn altýný çizdi.

"Þanlýurfa'yý bütün vatandaþlarýmýzla birlikte yöneteceðiz" diyen Baþkan Nihat Çiftçi, "Amacýmýz ortak akýlla birlikte Þanlýurfa'yý daha iyi yerlere taþýmaktýr. Büyükþehir Belediyesi olarak Þanlýurfa için 7 gün 24 saat esaslý bir þekilde çalýþmaya hazýrýz. Büyükþehir Belediyesi ve kadrolarý olarak  Belediyelerimizin bir eðitim yuvasý olarak görünmesini saðlýyoruz. Yapmýþ olduðumuz çalýþmalarla birlikte toplam kalite standardýný ortaya çýkartacaðýz. Her bir birimlerimiz Þanlýurfa'ya ne yapabiliriz sorusunu sorarak yeni fikirlerle kentimizin geleceðini belirleyecek. Þanlýurfa'yý bir huzur þehrine getiren, 13 ilçemizde barýþ ve huzurun egemen olduðu, insanlarýmýzýn da bir birini kucakladýðý için tüm Þanlýurfalýlara teþekkür ediyorum" dedi.

2016 YILINDA DEV PROJELER BÝR BÝR HAYATA GEÇECEK

Konuþmasýnýn ardýndan Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yapýlan ve yapýlacak olan çalýþmalarý sunum eþliðinde aktaran Baþkan Nihat Çiftçi, "Büyükþehir Belediyesi olarak 2016'da dev projeleri bir bir hayata geçirerek vatandaþlarýmýzýn yaþam kalitesini yükselteceðiz"  dedi.

Ulaþýmý rahatlatma adýna 2016'da dev projelere iliþkin çalýþmalarýn baþlayacaðýný vurgulayan Baþkan Çiftçi, 2016'da Þanlýurfa'da 4 adet Dalgeç'in Delgeç'in temelini atacaklarýný belirterek "Büyükþehir Belediyesinin vizyon projeleri arasýnda yer alacaðý Dalgeç'lerin çalýþmalarýna baþlayacaðýz. Allah'ýn izniyle Projesi ve ihalesi tamamladýðýmýz Dalgeçlerimizin ilkini Necmettin Cevheri Bulvarýnda bulunan Emniyet Caddesi kavþaðýna, diðerini Necip Fazýl Kýsakürek Caddesinde yapacaðýz. ilerleyen aylarda ise Süleymaniye ve Eski Hal pazarýnda yapýmýna baþlayacaðýmýz 2 adet Dalgeç'lerin de yapým çalýþmalarýnda son aþamaya geldik" dedi.

Büyükþehir Belediyesi olarak kentin dört bir yanýnda ayný anda bir çok yol yapým ve bulvar çalýþmalarýnýn baþladýðýna dikkat çeken Baþkan Nihat Çiftçi,"Allah'ýn izniyle Þanlýurfa kent merkezinin trafiðini rahatlatmak adýna planlý bir þekilde çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Kent merkezinin yol aðýný büyük bir ölçüde tamamlayacaðýmýz ve Karaköprü'yü Haliliye Ýlçemize baðlayacak olan GAP Vadisi Projesinde yer alan 25 ve 50 Metreden oluþan 2 adet çelik köprülülerin yapýmlarýyla ilgili son aþamaya geldik. Yapacaðýmýz bu çelik köprüler sayesinde ilçelerimizi hem bir birine baðlarken hem de vatandaþlarýmýza zaman kaybý ile trafik yoðunluðu yaþatmadan konforlu bir ulaþým imkaný saðlamýþ olacaðýz" dedi.

 KENT MERKEZDE BALIK HALÝ VE MANAVLAR PROJESÝNÝ HAZIRLIYORUZ

Tüm ilçelerde yapýlacak olan ortak projelere deðinen Baþkan Nihat Çiftçi, Büyükþehir Belediyesi olarak 2017,2018 ve 2019'un vizyon el projelerini de þimdiden hazýrladýklarýný belirtti

 Yeni projelerle birlikte Þanlýurfalýlarýn yaþam kalitesini yükselteceklerini belirten Baþkan Nihat Çiftçi, "Kent merkezinde 244 iþ yeri kapasiteli Balýk Hali ve Manavlar projesini hayata koymayý hedefliyoruz. Amacýmýz vatandaþlarýmýzý beyaz etle buluþturmak, vizyon el anlamda bir çok yenilikleri Þanlýurfa'mýza kazandýracaðýz" dedi.

Gerçekleþtirilen sunumun ardýndan gazetecilerle soru cevap þeklinde sohbet eden Baþkan Nihat Çiftçi, Gazetecilerin Þanlýurfa'nýn gözü, kulaðý ve eli olduðunu belirtti.

 

 

 

 

 
5 Mart 2016 Cumartesi 19:22
Okunma: 2031
Yorum YapYazdýr
 
 
(0 Yorum Yapýldý)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diðer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Gazete Manþetleri
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Takýmlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Þampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
 
Anket
YEREL SEÇÝMLERDE OYUNUZU KÝME VERÝRÝSÝNÝZ?
ADAYA
PARTÝYE
 
Namaz Vakitleri
 
  • Ýmsak05:09
  • Güneþ06:47
  • Öðlen12:19
  • Ýkindi15:11
  • Akþam17:31
  • Yatsý18:57
 
Tarihte Bugün
1340 - III. Edward Ýngiltere kralý kendini Fransa kralý ilan etti.
1531 - Lizbon'da (Portekiz) þiddetli deprem; binlerce kiþi öldü.
1699 - Osmanlý Devleti Karlofça Antlaþmasý'ný imzaladý.
1700 - Kuzey Amerika'nýn batý sahillerinde 9 þiddetinde deprem (Kaskadya depremi) meydana geldi.
1785 - Benjamin Franklin, kýzýna yazdýðý mektupta Amerika Birleþik Devletleri'nin sembolü olarak kartalýn seçilmesinden dolayý duyduðu hayal kýrýklýðýný dile getirdi. Kendisi hindiyi düþünüyormuþ.
1788 - Ýngiliz donanmasý Sidney sahillerinde. Avrupalýlarýn kalýcý yerleþimi baþlamýþ oldu.
1837 - Michigan 26. eyalet olarak Amerika Birleþik Devletleri'ne katýldý.
1861 - Louisiana eyaleti Amerika Birleþik Devletleri'nden ayrýldý.
1870 - Virjinya tekrar Amerika Birleþik Devletleri'ne katýldý.
1911 - Pilot Glenn H. Curtiss ilk deniz uçaðýný uçurdu.
1911 - Richard Strauss'un Der Rosenkavalier operasý ilk kez sahnelendi.
1921 - Ýstanbul Tramvay iþçileri greve çýktý.
1924 - Vladimir Ýlyiç Lenin'in onuruna Petrograd'ýn adý Leningrad olarak deðiþtirildi.
1926 - Televizyonun icadý
1931 - Hindistan'da Mahatma Gandhi serbest býrakýldý.
1931 - Kýzýl Ýstanbul gazetesi hakkýnda soruþturma açýldý.
1934 - Almanya ile Polonya arasýnda saldýrmazlýk antlaþmasý imzalandý.
1934 - Apollo Tiyatrosu Harlem'de (New York) açýldý.
1939 - Ýspanya Ýç Savaþý: General Francisco Franco'ya baðlý milliyetçi güçler Ýtalyanlarýn da yardýmýyla Barcelona þehrini ele geçirdiler.
1942 - II. Dünya Savaþý: Ýlk Amerikan birlikleri Avrupa topraklarýnda (Kuzey Ýrlanda).
1946 - Félix Gouin Fransa baþbakaný seçildi.
1948 - Milli Korunma Mahkemeleri kaldýrýldý.
1950 - Hindistan anayasasý kabul edildi.Cumhuriyet ilan edildi. Dünyanýn en kalabalýk demokrasisi kuruldu.
1956 - Kýþ olimpiyatlarý Cortina d'Ampezzo'da (Ýtalya) baþladý.
1958 - Klasik müzik bestecisi Bülent Arel'in Beþ Sonnet adlý yapýtý ilk kez seslendirildi.
1959 - Baðdat Paktý Konseyi Karaçi'de toplandý. Toplantýya, Türkiye adýna Baþbakan Adnan Menderes ve Dýþiþleri Bakaný Fatin Rüþtü Zorlu katýldý.
1959 - Ankara Telgraf gazetesi'nin sahibi ve yazý iþleri müdürü Fethi Giray Ankara Cezaevi'ne girdi. Fethi Giray 17 gün hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý.
1963 - Hürriyet gazetesi muhabiri Yüksel Kasapbaþý, foto muhabiri Abidin Behpur ve þoför Yüksel Öztürk göreve giderken donarak öldüler.
1965 - Hintçe Hindistan'ýn resmi dili oldu.
1966 - Ýstanbul'un çeþitli semtlerinde "köylü pazarlarý" kurulmasý çalýþmalarýna baþladý. Amaç, halkýn daha ucuz sebze ve meyve yiyebilmesi idi.
1969 - Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Genel Baþkaný Alparslan Türkeþ Ýstanbul Ýl Gençlik Kongresi'nde "Hareket baþladý" dedi.
1970 - Necmettin Erbakan ve 17 arkadaþý Milli Nizam Partisi'ni kurdu.
1972 - Deniz Gezmiþ, Yusuf Aslan ve Hüseyin Ýnan'ýn idam dosyasý Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi.
1973 - Fikir suçundan cezaevinde bulunan Çetin Altan, Doðan Koloðlu, Alpay Kabacalý, Ýrfan Derman ve Yaþar Kemal yargýlandý.
1974 - Bülent Ecevit baþkanlýðýnda Cumhuriyet Halk Partisi Milli Selamet Partisi koalisyon hükümeti göreve baþladý.
1974 - Türk Hava Yollarý'nýn Van adlý yolcu uçaðý, Ýzmir Cumaovasý Havaalaný'nda pistin 100 metre uzaðýnda yere çakýldý; 63 kiþi öldü.
1978 - Türk Sanayicileri ve Ýþadamlarý Derneði (TÜSÝAD) Baþkaný Feyyaz Berker ve Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Koç Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)141.,142. ve163. maddelerinin kaldýrýlmasýný istediler.
1979 - Ankara Sýkýyönetim Komutanlýðý Pol-Der, Pol-Bir, Pol-Ens ve Tem-Der'in çalýþmalarýný durdurdu.
1980 - Ýsrail ve Mýsýr arasýnda diplomatik iliþkiler baþladý.
1984 - Türkiye Ýþçi Partisi davasý sonuçlandý;102 kiþi çeþitli hapis cezalarýna çarptýrýldý.
1986 - Halley kuyruklu yýldýzý gece görünür konumda. Güneþ etrafýnda 76 yýl süren bir turunu tamamlýyor.
1988 - The Phantom of the Opera müzikali ilk kez sahnelendi.
1992 - 12 Eylül'den sonra ilk kez memur eylemi düzenlendi. Ýstanbul'daki eyleme 5 bin memur katýldý.
1992 - Boris Yeltsin, Rusya'nýn nükleer füzelerinin Amerikan þehirlerini hedef almaktan vazgeçeceðini duyurdu.
1993 - Václav Havel, Çek Cumhuriyetinin baþkaný seçildi.
1996 - ABD'li katil John Albert Taylor Utah'ta kurþuna dizilerek idam edildi.
1998 - Lewinsky skandalý: Amerika Birleþik Devletleri baþkaný Bill Clinton, eski beyaz saray stajyeri Monica Lewinsky ile iliþkisi olduðunu reddetti.
1998 - Compaq, Digital Equipment Corporation þirketini satýn aldý.
2001 - Gujarat'da (Hindistan) deprem: 20.000 den fazla kiþi öldü.
2004 - Hamid Karzai, Afganistan'ýn yeni anayasasýný imzaladý.
2005 - Condoleezza Rice, Amerika Birleþik Devletleri'nin ilk zenci kadýn dýþiþleri bakaný oldu.
2006 - Filistin'de yapýlan seçimlerde Hamas'ýn parlamentodaki 132 sandalyenin 76'sýný elde ettiði anlaþýlýnca Baþbakan Ahmed Qurei istifa etti.
2006 - Dünya Ekonomi Forumu, Davos'ta (Ýsviçre) toplandý.
66 - Halley kuyruklu yýldýzý Dünya'nýn yakýnýndan 5. kayýtlý geçiþi.
 
Arþiv
 
 
Kurumsal

Ýçerik

GÜNDEM

SÝYASET

DÜNYA

Yukarý Çýk