GAP HAVALÝMANINA ZORUNLU ÝNÝÞ

Ana Sayfa » Þanlýurfa » ÞANLIURFA'NIN TURÝZM DEÐERLERÝ ANLATILDI

ÞANLIURFA'NIN TURÝZM DEÐERLERÝ ANLATILDI

Þanlýurfa Büyükþehir Belediye Baþkaný Av. Nihat Çiftçi, katýldýðý Ulusal TV programlarýnda Þanlýurfa'nýn Turistik, Tarihi ve Kültürel zenginliklerini anlattý.

 
19 Kasým 2015 Perþembe 16:29
Okunma: 1431
Yorum YapYazdýr
 
ÞANLIURFA'NIN TURÝZM DEÐERLERÝ ANLATILDI

Þanlýurfa turizminin tarihi, kültürel ve doðal güzellikleriyle önemli bir potansiyele sahip olduðunu her platformda aktaran Baþkan Çiftçi, yerli ve yabancý turistleri 'Þanlýurfa'ya Gel' sloganýyla davet etti. 

Canlý yayýn konuðu olduðu Ulusal TV kanalýnda Þanlýurfa'nýn refah ve huzurun þehri olduðuna dikkat çeken Baþkan Nihat Çiftçi, "Halkýmýz günlük iþlerinde refah ve huzur içerisinde yaþamaktadýr. Þanlýurfa'nýn konum gereði ve dünya mirasý listesine girebilecek bir çok deðere sahip. 13 Ýlçemizde turizm, Sanayi, üretim ve topraðýn deðerlendirilmesi konuþuluyor. Turizm ve kültür alanlarýmýzýn gerçekten dini merkez alanlarýmýzýn, sanatsal alanlarýmýzla birlikte gerçekten Þanlýurfa'mýzýn 12 Bin yýllýk bir geçmiþe dayanmasý çok önemlidir" dedi. 

Büyükþehir Belediyesi olarak turizme yönelik büyük projelere imza attýklarýný dile getiren Baþkan Çiftçi, "Þuanda da bir çok projemiz devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlýðýmýzýn Þanlýurfa'da yapmýþ olduðu Türkiye'nin en büyük Arkeolojik Müzelerinden birisi Haleplibahçe'de yapýldý. Þanlýurfa'yý ziyaret edenlere ve Þanlýurfalýlara hizmet veriyor" dedi. 

BAÞKAN ÇÝFTÇÝ, "HERKESE 'ÞANLIURFA'YA GEL' DÝYORUZ" 

Kent merkezinde ve ilçelerde yer alan tarihi ve doðal güzellikleri tek tek anlatan Baþkan Çiftçi, "Bunun yanýnda yýllardýr Þanlýurfa'ya kimlik veren Halil Ýbrahim Peygamberin makamý, Balýklýgöl, Ayn-ý Zeliha gölü ve peygamberlerimizin makamlarýyla Þanlýurfa ile özdeþleþmiþtir. Eðitimin kültürün doðduðu yer Harran Ýlçemiz var. Gerçekten bir Efes kadar önemli ve deðerli bir yeri olan Þuayip Þehrimiz var. Tarihi varlýklarýn sanatla ve mimarinin tarihle buluþmuþ olduðu gerek Birecik ilçemiz gerekse Saklý Cennetimiz Halfeti'miz Þanlýurfa'da misafirlerini beklemektedir. Þanlýurfa kültürü mimarisi, sokaklarý ve yaþam þeklinin mimarisine yansýmasýyla oluþan çarþý ve pazarlarý görülmeye deðer" dedi. 

Bütün dünya insanlarýný Þanlýurfa'ya davet eden ve Þanlýurfa'nýn kent olarak bir dünya mirasý olduðunu kaydeden Baþkan Çiftçi, "Ýsteðimiz tüm Türkiye'nin ve Dünyanýn bütün insanlarý Þanlýurfa'yý görsünler istiyoruz ve bu konuyla ilgili çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Þanlýurfa bütün insanlarý bekliyor, Þanlýurfa'ya gel diyoruz. Þanlýurfa'nýn bütün güzelliklerini bütün Dünya insanlarýyla paylaþmaya hazýrýz" þeklinde konuþtu. 

Ayrýca Þanlýurfa'yý tanýtmak ve yerli turistleri Þanlýurfa'ya çekmek amacýyla çeþitli illerin yerel TV'lerinde de programlarýna katýlan Baþkan Çiftçi, yerli turistleri de Þanlýurfa'ya davet ederek, yoðun iþ temposuna raðmen Þanlýurfa'nýn turizmine katký saðlamaya devam ediyor.

 
19 Kasým 2015 Perþembe 16:29
Okunma: 1431
Yorum YapYazdýr
 
 
(0 Yorum Yapýldý)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diðer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Gazete Manþetleri
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Takýmlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Þampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
 
Anket
YEREL SEÇÝMLERDE OYUNUZU KÝME VERÝRÝSÝNÝZ?
ADAYA
PARTÝYE
 
Namaz Vakitleri
 
  • Ýmsak05:09
  • Güneþ06:47
  • Öðlen12:19
  • Ýkindi15:11
  • Akþam17:31
  • Yatsý18:57
 
Tarihte Bugün
1547 - Rus Çarý Korkunç Ývan taç giydi.
1556 - Philip II, Ýspanya'nýn kralý olur.
1795 - Fransa, Hollanda'nýn Utrecht þehrini iþgal etti.
1846 - Ýlk Ziraat Bakanlýðý (Nazýrlýðý) kuruldu.
1914 - Altay Spor Kulübü kuruldu.
1925 - Sovyetler Birliði'nde Lev Troçki savaþ komiserliði görevinden alýndý.
1928 - Sovyetler Birliði'nde 30 muhalefet lideri Almanya'ya sürgüne gönderildi. Sürgüne gidenler arasýnda Lev Troçki de vardý.
1928Cemal - Reþit Rey'in "12 Anadolu Türküsü" adlý ses ve piyano için yapýtý ilk kez seslendirildi.
1928 - Doktor Þefik Hüsnü Deðmer ve arkadaþlarýnýn Türkiye Komünist Partisi davasý baþladý.
1929 - Josef Stalin'le anlaþmazlýða düþen Nikolay Buharin, Komünist Enternasyonal'in baþkanlýðýndan istifa etti.
1952 - Gazeteci ve yazar Ercüment Ekrem Talu'ya Fransýz "Légion d'honneur" niþaný verildi. Yazar bu ödüle Türk-Fransýz kültür iliþkilerine katkýlarýndan dolayý layýk görüldü.
1956 - Uluslararasý Basýn Enstitüsü Türkiye'de basýna baský yapýldýðýný açýkladý.
1960 - Ýþçi Sigortalýlarý Kurumu Ýstanbul Hastanesi Cumhurbaþkaný Celal Bayar tarafýndan hizmete açýldý.
1961 - ABD Türkiye'ye 43 milyon Dolar yardýmda bulundu.
1969 - Metroliner treni hizmete girdi
1970 - Muammer Kaddafi Libya baþkaný oldu.
1979 - Þah Muhammed Rýza Pehlevi, ailesi ile birlikte Ýran'ý terk ederek Mýsýr'a yerleþti.
1980 - Bilim insanlarý interferon üretmeyi baþardý.
1983 - Türk Hava Yollarý'nýn "Afyon" uçaðý Ankara'da düþtü: 47 kiþi öldü.
1985 - Halkçý Parti (HP) milletvekili Bahriye Üçok, zina yapan erkeklerin de cezalandýrýlmasýný öngören yasa önerisi vermiþti. TBMM yasa önerisini reddetti.
1986 - Ýnternet mühendislik özel kuvvetinin ilk toplantýsý.
1986 - New York'ta toplanan Uluslararasý PEN Kongresi, Türk hükümetini yazarlarla ilgili tutumunu gözden geçirmeye çaðýrdý.
1987 - 1 Ocak'ta Pekin'de Tiananmen Meydaný'nda öðrencilerin baþlattýðý gösteriler sonunda Komünist Partisi lideri Hu Yaobang istifa etti; yerine Zao Ziyang getirildi.
 
Arþiv
 
 
Kurumsal

Ýçerik

GÜNDEM

SÝYASET

DÜNYA

Yukarý Çýk