
Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyalar, trafik düzenleme ve denetleme ile bilgilendirme faaliyetlerinin hassasiyetle yürütülmesine yönelik uygulamaların gözden geçirildiği, 2019 Yılı İlk Altı Aylık Değerlendirme Toplantısı, Vali Abdullah Erin başkanlığında, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Bahadır Güneş tarafından organize edilen toplantıya, Haliliye Kaymakamı ve Eyyübiye Kaymakamı Vekili Ali Yılmaz, Karaköprü Kaymakamı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları ile Karayolları 91. Şube Şefliği temsilcisi katıldı.
Şanlıurfa il geneli polis sorumluluk bölgesindeki 2018 yılı son altı ayı ile 2019 yılı ilk altı ayının karşılaştırıldığı bilgilendirmenin ardından, ilgili kuruluşların yapılan çalışmalara gerekli desteğinin sağlanması amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu.
Şanlıurfada trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyalar, trafik düzenleme ve denetleme ilgili çalışmaların, Türkiyedeki diğer illere örnek olacak şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Erin, güçlü bir koordinasyon ile ilgili tüm kurumların bu çalışmalara dâhil olmasını sağladıklarını söyledi.
Türkiyede 2018 yılında toplam 6 bin 685 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, 310 bin kişinin çeşitli şekillerde yaralandığını, 46,5 Milyar TL ekonomik kayıp olduğunu ifade eden Vali Erin, Bu büyük bir kayıptır. Dolaysıyla hayata geçirdiğimiz kampanyalar, alınan fiziki tedbirler, ceza uygulamaları ve bilinçlendirme faaliyetlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz diye konuştu.
Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla uzun yola çıkmadan önce sürücülere trafik kurallarının anlatıldığı ve dinlenme imkânı buldukları trafik uygulama noktalarında oluşturulan Yaşam Tüneli uygulamasının ilkinin Şanlıurfada da İl Emniyet Müdürlüğünün kendi imkânlarıyla oluşturulduğuna değinen Vali Erin, bu uygulamada da yerel yönetimlerin desteğiyle yeni noktalarda da bu uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi.
Okulların bulunduğu güzergâhlarda ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yaya geçidi uygulamalarının hassasiyetle uygulanması talimatını veren Vali Erin, 2018 yılı ikinci altı ayı ile 2019 yılı ikinci altı ayı arasındaki bir yıllık süreçte alınan trafik tedbirleri sonrası ortaya çıkan kaza, ölümlü ve yaralamalı olayların istatistik değerlendirmesini yaptıktan sonra, Biraz tedbir insanların hayatını koruyabiliyor. Allahın takdiri ayrı konu ancak insanların sağlıklı bir şekilde çoluk çocuğuyla hayata devam etmelerine vesile olmuş oluyoruz. Bunun da insanlık adına yapabileceğimiz en hayırlı işlerden bir tanesi olarak değerlendiriyoruz dedi.
Trafik konusunda hayata geçirilen uygulamaların ve istatistik bilgilerinin belirli sürelerde İçişleri Bakanlığına iletildiğini ve diğer illerle yapılan kıyaslamalarda Şanlıurfanın hangi sırada olduğunun ortaya çıkacağını kaydeden Vali Erin, bu sıranın daha iyi yerde olması için ilgili kurum kuruluşların üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmelerini rica etti.
İl genelinde trafikle ilgili çalışmaların değerlendirilmesi ve eksikliklerin tespit edilerek çalışmaların hızlandırılması amacıyla kararların alındığı toplantı, Vali Erinin yaptığı değerlendirmenin ardından sona erdi
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYONŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Terörizme finansman desteği sağlayan her unsurun peşinde
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANITürkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa’da, bu yılın ilk fıstık hasadı başladı
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYORŞanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülecek proje, kentin kültürel değerlerine sahip çıkma için önemli bir adım atıldı değerlendiriliyor.
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİBaşkan Gülpınar'dan Hastanede Yaralanan Personele Geçmiş Olsun Ziyareti
DUSAK SAĞLIKTA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak’tan Hastane Ziyareti: “Sağlıkta Şiddetin Takipçisi Olacağız”
YAZMACI'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN PERSONELLERE ZİYARETMilletvekili Yazmacı'dan Hastanede Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Personele Ziyaret
VALİ ŞILDAK YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ Vali Şıldak Dün akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet hastanesinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu yaralanan doktor ve güvenlik görevlisinin ziyaret etti
VALİ ŞILDAK'TAN HASTANESİ'NDEKİ SALDIRIYA KINAMAŞanlıurfa valisi Hasan Şıldak akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet Hastanesi'ne de yaşanan saldırı olayı ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı
ŞANLIURFA’DA SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK EĞİTİM SEFERBERLİĞİŞanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması ve doğal yaşam alanlarına yerleştirilmesi sürecinde görev alan personele kapsamlı bir eğitim verildi
VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI Ülke genelinde artan orman yangınlarının ardından Şanlıurfa Valiliği, yangın riskine karşı daha önce alınan yasaklama kararlarını kamuoyuna bir kez daha hatırlattı
VALİ ŞILDAK UYARDI BİR KIVILCIM, BİR ORMANI YOK EDEBİLİRTürkiye genelinde son günlerde artan orman yangınlarına karşı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan önemli bir uyarı geldi
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AĞIR DARBEUyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: 25 Kilo Skunk Operasyonu
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

