İRFÂNİ ANLAYIŞLA SENTEZLENMİŞ YENİ BİR EĞİTİM REFORMU YAPILMALIDIR

Cuma HÜNDÜR

Cuma HÜNDÜR

Doğru ve iyi olanı yapacak bir karektere sahip olmayanlar, doğru ve iyi olanı çok iyi anlatarak, yazarak öğretebilirler. Lâkin bu tür eğitim ve öğretim İrfâni anlamda gençlerin davranışlarına olumlu bir etkileşimle değişiklik yapamaz...

Öğreticilerin Söylemleri, davranışlarıyla örtüşmüyorsa gençlerin beyinleri kavramlar kıskacında bocalar, saf, temiz öğrenime hazır, hafıza ve beyinlerin imdat çığlığı, insanların ruh sağlığını bozmaktadır.

Kader, kaza, tevekkül, sabır ve selâmet kavramlarının anlayışına yabancılaşmadan, dua ve niyazlardan uzak kalmış bir gençlikle karşı karşıya kalmadan, Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiği ve her ilde kurmuş olduğu hazır, okul, Üniversite, çok amaçlı her türlü bina, araç ve gereçlerle donanımlı hazır olan mekanları, derhâl eğitimde İrfâni anlayışla sentezlenmiş millî bir eğitim modeliyle Eğitim ve öğretimde, yeniden diriliş sloganıyla bir Reform yapılmalıdır..

Merhum Bediüzzaman'ın sağlığında kurulmasını istediği manevi Üniversite "Mekânı'nın coğrafi, siyasi, dini ve Mezhebi anlamda öneminin ne kadar manidar, olduğu daha yeni anlaşılmakta, merhum Erbakan'ın manevî üniversiteler kurulmalı istemini o dönemde yadırgayanların bu gün kendisini rahmetle anmaktadır..

Yaratılışa uyumlu, vicdani, İrfâni, Cebrail kokulu Muhammed'i, bilgilerle süslenmiş rahmet ve merhamet muştularını hasretle bekleyen gençlere sunulmalıdır, hakka, hukuka, nizam ve intizama bağlı olduğunuzda; korkmayın, çekinmeyin, bıkmadan çalışın, zafer inananlarındır..



13 Mart 2022 Pazar 23:11

http://www.urfa63haber.com/yazar/irfni-anlayisla-sentezlenmis-yeni-bir-egitim-reformu-yapilmalidir-1053.html