MADALYONUN ÖBÜR YÜZÜ

Hatice URAL IZGÖRDÜ

Hatice URAL IZGÖRDÜ

Bizler bizlerin zamanı eskiler eskiden böyleydi derken gençlerin şımarık duygusuz savurgan gamsız tembel geleceğini düşünmeyen anasına babasına saygısız yöresine töresine kayıtsız diye hep yazıp çizdik.

Onların gözüyle baktık mı ?

anlamaya çalıştık mı acaba ?

Gençler bugünün çocukları yarının büyükleri geleceğimiz ümitlerimiz vaz geçemediğimiz servetlerimiz Her tarafları tuzaklarla çevrili birini atlasa diğeri var 2 göz 2 kulağı geçtim dört tane bile olsa az .

Telefon internet arkadaş ortamı madde kumar fuhuş özenti ah yavrular ah Babası zengin ise her yerden yırtıyor Altında araba özel okul parayla diploma Kızlar sırada hep peşinden koşulan her ortamda yer bulan Bir yanlışımı oldu çevre duymadan memleket değiştirilir çevre yenilenir.

Olmadı yurt dışı tedavi hiç bir şey olmamış gibi kimse duymaz görmez Ya memur Ahmet'in Hasan'ın Mahmut'un oğlu kızı onlar ne yapsın Çocuklar görüyor imreniyor eve gelip aileye sarıyor anaya saygısızlık babaya isyan Üniversite derdi yok özel okul özel üniversite parayla diploma ünvan Marka giysiler spor arabalar Cebi para dolu ağzında laflar Kendi çalışmadan evi eşyası hazır Kızını vermek için can atan insanlar Dünyada cenneti yaşamak bu olsa gerek Zenginimiz bedel verir askerimiz fakirden dir.

Binbir zorlukla okul okur bitirir. Başlar başka sorunlar yok mülakat memurluk sınavı Sonrasında ümidi kırık iş ilanları işçi bulma kurumları Sabırla bekler geldi gelecek haber diye 8 aylık asgari ücretli işi bile torpilliler kapmış ne bilsin Elinde diploma sıkıp suyunu mu ? içsin .

23 yaşına gelmiş hala anaya babaya mı el açsın? Ah canlar koyun kuzular Ana babalar tahtını yaparsa bahtını yapamazmiş Zaman para devri insanlar acımasız ne yapsın onlar



9 Mart 2021 Sal� 22:11

http://www.urfa63haber.com/yazar/madalyonun-obur-yuzu-1037.html