SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Dün Gece Geç Saatlerde Harran Üniversitesi çocuk acil servisinde görevli Doktor Hasta Yakınları Tarafından darp edildi.

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Olay dün gece saat 22:35 civarında Harran Üniversitesi çocuk acil servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın ile bir hasta yakını acil serviste görevi başındayken çıkan tartışma sonucunda henüz adı öğrenilmeyen bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisimle vurulmak suretiyle yaralandı. 

Olay gören meslektaşları ve Hastane personelleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alınan doktor Bahattin Ahmet Yalçın edilen bilgiye göre hayati tehlikesinin devam ettiğinden dolayı yoğun bakım servisinde gözlem altında tutulmakta.

Olayla ilgili hastane yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Bu tür insanlık dışı yaklaşımlar bölgemizde hizmet eden tüm hekim arkadaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını derinden üzmektedir. Bu menfur olayı tüm hekimler ve sağlık çalışanları adına şiddetle kınadıklarını ve Doktorun sağlık bilgisi ile olayla ilgili gelişmeler hakkında bugün saat 12:00 de Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çocuk acil servis önünde basın açıklaması ve kınama eylemi yapacaklarını “ belirtiler.

 



18 Temmuz 2018 �ar�amba 09:58

http://www.urfa63haber.com/haber/saglikta-siddetin-onune-gecilemiyor-9774.html